Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

31 Οκτ 2010

Μπάσκετ: Σπόρτινγκ - Ίκαρος Ικαρίας: 66-44

 Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Σπόρτινγκ και για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να δω πιο πολλά πράγματα από τους γηπεδούχους, οι οποίοι αν επαναλάβουν τη σημερινή εμφάνιση θα δυσκολευτούν στον επόμενο εντός έδρας αγώνα τους με τον Α.Ο. Ένωση Ιλίου. Για τον Ίκαρο ισχύουν τα γνωστά, μαζεύει εμπειρίες και σίγουρα θα πρέπει να γιατρέψει αδυναμίες, όπως τα μικρά ποσοστά στις ελεύθερες βολές, τα κλεψίματα και οι λάθος πάσες, αλλά και μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας. Πάντως αν βγαίνει πρωταθλητής με βάση το χειροκρότημα, τότε το έχει το πρωτάθλημα αυτό. Γι άλλη μια φορά, η κάτω από αντίξοες συνθήκες (κυρίως οικονομικές και έλλειψης εμπειρίας) προσπάθειά του, χειροκροτήθηκε στο τέλος από τους θεατές του αγώνα, μεταξύ των οποίων και αρκετοί φίλοι της νησιωτικής ομάδας.
Τα δεκάλεπτα: 18-9, 31-29, 49-29, 66-44

30 Οκτ 2010

Με ''άρωμα'' Ικαρίας ο 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος

Στον αυριανό 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο που θα γίνει στην Αθήνα με αφετηρία το Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας θα λάβουν μέρος 12.500 δρομείς και πάνω από 120.000 κόσμου προβλέπετε να κατακλύσουν τη κλασσική διαδρομή του αρχαίου Έλληνα δρομέα Φειδιππίδη που έτρεξε τη διαδρομή μετά από την Μάχη του Μαραθώνα στα 490π.Χ για να ενημερώσει τους Αθηναίους για την έκβαση της μάχης και εξέπνευσε με το γνωστό ''Νενικήκαμεν''
Στα χνάρια του λοιπόν αύριο θα συμμετέχει και μια αθλήτρια από την Ικαρία η Μάγδα Καρίμαλη η οποία τρέχει με πολλές καλές προσδοκίες και στο πλευρό της έχει όλη την Ικαρία που θα την εμψυχώνει και κατά τη διάρκεια της διαδρομής και κατά την είσοδο της στο στάδιο.
Της ευχόμαστε να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυξάνει καθημερινά «η συμμαχία των προθύμων»

Αυξάνει καθημερινά «η συμμαχία των προθύμων»

Μετά τον ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά , το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, σειρά έχουν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές να  πάρουν θέση για την σωτηρία του τόπου μας!
Με μια τρισέλιδη - κατάπτυστη ανακοίνωση ο κύριος Γεώργιος Σπανός παρεμβαίνει για το καλό του τόπου μας, αφού το «κακό» ΚΚΕ, δια της «τρόικας των δημάρχων του», μόνο δεινά έχει φέρει μέχρι στιγμής στον τόπο μας.
Δυσκολευόμαστε πραγματικά να απαντήσουμε ή έστω να σχολιάσουμε όλη τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση, τη λάσπη τα οποία χρησιμοποιεί ο κύριος Σπανός προκειμένου να χτυπήσει τους κομμουνιστές δημάρχους και να αποδείξει πόσο κακό έχουν κάνει στον τόπο. ..
Να σημειώσουμε κατ’ αρχήν για την ιστορία- όχι πως δεν το γνωρίζει καθώς το ψέμα και η λάσπη είναι τέχνη του- ότι έχουμε στη διάθεση μας το έντυπο πρόγραμμα της εταιρίας «Hellenc Seaways», όπου φαίνεται πεντακάθαρα ότι από την πρώτη Νοεμβρίου 2010 δεν θα γίνεται προσέγγιση στον Άγιο Κήρυκο και στους Φούρνους.

Πρόγραμμα Ψηφοφορίας για Ικαρία & Φούρνους.Ενημέρωση από την Νομαρχία

Σάμος   27 Οκτωβρίου 2010 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

Έχοντας υπόψη:


1. Τις διατάξεις των άρθρων 125 και 134 παρ.5 του ν.3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης" ( ΦΕΚ 87
Α΄).

2. Την αριθ. 14/2010 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης με την οποία ανακηρύχθηκαν για τις εκλογές της 7
ης Νοεμβρίου 2010 οι αναφερόμενοι σ' αυτήν υποψήφιοι συνδυασμών της περιφερειακής ενότητας Ικαρίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Γ Ν Ω Σ Τ Ο Π Ο Ι Ο Υ Μ Ε  Ο Τ Ι

29 Οκτ 2010

Η Α.Σ.Π.Ι. για την κατάσταση του Ακτοπλοικού

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -  Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

       Συμπολίτες, συνδημότες,

  Η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας, εκφράζει την ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, των κατοίκων, και των επαγγελματιών του νησιού μας για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που επικρατεί στην σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά.
 Από τον περασμένο Αύγουστο είχαμε με έγγραφη διαμαρτυρία η οποία έχει πάνω από 1000  υπογραφές, καταθέσει τις απόψεις και θέσεις μας για το καθεστώς που επικρατεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ικαρίας. Είχαμε επισημάνει επίσης ότι το δρομολόγιο ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ για τις προσεγγίσεις του, τόσο στον Άγιο Κήρυκο , όσο και στους Φούρνους με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών μας. Τώρα και από την 1-11-2010 αφού εισέπραξε την……επιδότηση, κρίνει ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσει την….. εξυπηρέτηση, αφού (φυσικά) δεν υπάρχει πιά το οικονομικό ενδιαφέρον του καλοκαιριού.
 Εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε απλά. Καταθέτουμε αυτές τις πληροφορίες στην κρίση της κοινωνίας της Ικαρίας, αφού οι τοπικοί μεγαλοπαράγοντες των κομμάτων τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, έχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν. Για παράδειγμα την σύνταξη ψηφοδελτίων κοινής καθόδου στις εκλογές του νησιού μας. Ποσώς τους ενδιαφέρει η τύχη των κατοίκων και των επαγγελματιών των νησιών μας που αφήνονται στο ξεκίνημα της χειμωνιάτικης περιόδου, με μία μόνο προσέγγιση στον Εύδηλο.     

28 Οκτ 2010

Ο Παύλος Βογιατζής για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτέλεσε την αρχή ενός από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας. Το ηχηρό ΟΧΙ στην υποδούλωση και ο ανιδιοτελής αγώνας και η θυσία των προγόνων μας, μας γεμίζουν υπερηφάνεια, μας εμπνέουν και καθοδηγούν την πορεία μας στις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα.
Το 1940 όλοι οι Έλληνες αλλά και οι πρόγονοί μας των νησιών του Βορείου Αιγαίου απέδειξαν ότι τα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας είναι πάνω από όλα. Και παράλληλα έστειλαν ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και δημοκρατίας όπως ταιριάζει στο ήθος και στο φρόνημα των Ελλήνων.
Σήμερα, 70 χρόνια μετά, αποδεικνύεται ότι όλοι οι λαοί του κόσμου αποδέχονται ότι οι αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας περνούν μέσα από τη συνεργασία, από την οικοδόμηση σχέσεων αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών.
Όπως το 1940, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Την πρόκληση του να αγωνιστούμε, για το μέλλον της πατρίδας μας και της νέας γενιάς. Σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει όλοι μαζί, να δώσουμε δυναμικό παρόν. 

27 Οκτ 2010

Η Α.Σ.Π.Ι. για την Θεομηνία



Αγαπητοί συμπολίτες, συνδημότες και φίλοι της Ικαρίας,
Η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας (ΑΣΠΙ) με ιδιαίτερο (μέχρι παρεξήγησης) σεβασμό, απέφυγε να εκφράσει την έντονη αγανάκτηση τόσο των μελών της παράταξής μας, όσο …και κυρίως των πολιτών του νησιού μας, που έζησαν τον τρόμο και την ολοκληρωτική καταστροφή την περασμένη Δευτέρα.
 Και δείξαμε αυτοσυγκράτηση γιατί πραγματικά , ο άδικος χαμός ενός συμπολίτη μας,  αλλά και  το μέγεθος της καταστροφής, επέβαλε αυτή τη στάση τουλάχιστον τις πρώτες ώρες μετά την ημέρα της μεγάλης πλημμύρας.
 Όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μετά την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας» με ημερομηνία 21-10-2010.
΄Οσοι γνωρίζουν την στάση και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων για την περιφέρεια(και την Ικαρία), είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν καμιά απολύτως αντίρρηση στα όσα με λεπτομέρειες αναφέρονται στην ανακοίνωση αυτή. Όμως εκτός από το κακό κράτος των Αθηνών και τις πολύ μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε και τις πολιτικές των τοπικών αρχόντων  των 3 δήμων της Ικαρίας, ιδιαίτερα για ένα θέμα το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά εδώ και δεκαετίες και για το οποίο δυστυχώς σφυρίζουν κλέφτικα. Μιλάμε για την απαράδεκτη πολιτική της Τ.Α. της Ικαρίας για την κτηνοτροφική δραστηριότητα και  την οποία ασκεί η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των άλλων σχημάτων του ΚΚΕ παλαιότερα σε όλη την Ικαρία. Μια πολιτική που χρόνια τώρα,  ευνοεί χωρίς ίχνος ένστασης ή διαφορετικής στάσης την ανεξέλεγκτη κτηνοτροφική δραστηριότητα, τόσο πάνω στις ρημαγμένες πλαγιές την νότιας πλευράς του νησιού, στα λιγοστά δάση που έχουν απομείνει, αλλά ακόμη και στις λιγοστές καλλιέργειες που προσπαθούν κάποιοι ρομαντικοί να οργανώσουν στις ιδιοκτησίες τους. Οι ενοικιάσεις των…..κοινοτικών παλιότερα και δημοτικών σήμερα βοσκοτόπων…., είναι έργο των σημερινών τοπικών αρχών της Ικαρίας και φυσικά δεν υποχρεώθηκαν για αυτό από καμιά κυβέρνηση της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ. Ήταν συνειδητή επιλογή και απόλυτα τεκμηριωμένη από τις πλειοψηφίες των δημοτικών συμβουλίων, τα οποία μάλιστα με περισσή ειρωνεία και χλευασμό αντιμετώπισαν όσους από εμάς  προσπάθησαν να σταματήσουν το διαρκές έγκλημα εις βάρος του τόπου μας. Πρέπει να πούμε σε κάθε νοήμονα κάτοικο και φίλο του νησιού μας ότι έχουμε στην διάθεσή τους όλα τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων που συζητήθηκε το θέμα την αποίμενης και καταστροφικής για τον τόπο μας κτηνοτροφικής δραστηριότητας με την μορφή των περιβόητων ενοικιάσεων «δημοτικών βοσκοτόπων (????)» προκειμένου να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα στρέμματα για τις εξισωτικές αποζημιώσεις (επιδοτήσεις). Σε αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι και γιατί όλα αυτά τα χρόνια συντήρησαν αυτό το καθεστώς πάνω στις πληγωμένες πλαγιές του νησιού μας. Λυπούμαστε που η κατά τα άλλα κακή Ε.Ε. ευθύνεται για τις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις οποίες έτρεξαν όλοι οι ασκούντες αυτή τη δραστηριότητα, να εισπράξουν παρά τις περι του αντιθέτου δηλώσεις του πολιτικού φορέα τους, χωρίς έλεγχο και αυστηροποίηση των κριτηρίων κάθε δικαιούχου. Λυπούμαστε επίσης γιατί σήμερα ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν βγήκε τίμια και ευθαρσώς να ανακοινώσει και να αποδεχθεί το μερδικό ευθύνης που του αναλογεί. Γιατί κατά την γνώμη μας ο όρος…..η φύση εκδικείται….. είναι πλαστός και πολύ φτηνή δικαιολογία.
 Η φύση ήταν και είναι ίδια, απλά οι άνθρωποι, όλοι εμείς βάλαμε το χεράκι μας για να αλλάξει συμπεριφορά και να συμβούν τραγωδίες όπως αυτή που έγινε στον τόπο μας. Ας αφήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα και ας ανασκουμπωθούμε άμεσα για να προστατέψουμε εμείς το νησί μας. Τα λιγοστά χρήματα που διαθέτει η ΤΑ της Ικαρίας, τουλάχιστον να πιάνουν τόπο σε έργα ασφαλή και χρήσιμα για την κοινωνία μας.
 Άμεση απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τα βουνά της Ικαρίας.
Άμεση κατάργηση των αποφάσεων (φετινών ή προηγούμενων χρόνων) των Δημοτικών Συμβουλίων που αφορούν ενοικιάσεις δημοτικών βοσκοτόπων ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ
Αυστηρός και λεπτομερής  έλεγχος στα μπαζωμένα ρέματα και τους χειμάρρους.
Αυστηρός τεχνικός έλεγχος στην κατασκευή δημοτικών και ιδιωτικών δρόμων, με πρόβλεψη στην διοχέτευση ομβρίων υδάτων.
Αυστηρός έλεγχος στην ποιότητα κατασκευής δημοτικών έργων, φραγμάτων, γεφυριών, τοιχίων αντιστήριξης και άλλων τεχνικών έργων.
 Αυτά είναι μερικά για τα οποία δεν απαιτείται συναίνεση του κράτους και των κυβερνήσεων Ν.Δ.και ΠΑΣΟΚ.
 Και μερικές απαντήσεις σε συγκεκριμένες αναφορές της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας.
  1. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της δυτικής Ικαρίας για το οδικό δίκτυο έγιναν από επιτροπή πολιτών των χωριών στην οποία δεν συμμετείχαν όλοι, που μεταξύ άλλων  πρότειναν και αποχή  από τις ευρωεκλογές όταν τα στελέχη (και τα μέλη του ΚΚΕ) ειρωνικά δήλωναν ότι δεν βλέπουν αποτέλεσμα και κυρίως όλοι τους  πήραν μέρος στις ευρωεκλογές της κακής Ε.Ε.
  2. Οι μελέτες για τα μικρά φράγματα έγιναν πράγματι από τους Δήμους της Ικαρίας, κάποια κατασκευάστηκαν ήδη,  όμως δεν αναφέρεται λέξη για τις κατασκευαστικές αστοχίες (διαρροές κλπ) τον πλημμελή έλεγχο και κυρίως αν η Τ.Α. αναζήτησε ευθύνες από τους κατασκευαστές.
  3. Πράγματι ο Δήμος Αγίου Κηρύκου δεν νοικιάζει δημοτικούς βοσκότοπους, όμως αυτό σε τίποτα δεν επηρεάζει τους κτηνοτρόφους να κάνουν χρήση προγενέστερων αποφάσεων αφού το Δ.Σ. του Αγίου Κηρύκου παρέλειψε (???) να ακυρώσει αυτές των προηγούμενων χρόνων .
  4. Δεν άρχισε να γίνεται πολύς λόγος για την αποψίλωση των βουνών. Ο πολύς και έντονος λόγος πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για την απίστευτη οικολογική καταστροφή που συντελείται  ακούγεται πολλές δεκαετίες τώρα, τόσο για τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά κυρίως όσον αφορά την στάση της Τ.Α. της Ικαρίας, αφού είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ δημοτικών δασών και άλλων εκτάσεων, μέσα στις οποίες κινούνται χωρίς έλεγχο πάνω από 30.000 αιγοπρόβατα.


                            ΑΣΠΙ

Ελληνικές Παραλίες και Ελεύθερο Κάμπιγκ



Όταν χάνεται ή δεν αναζητείται η λύση...

Χειμώνιασε πια (ο καιρός αυτό μαρτυρά σχεδόν καθημερινά) αλλά ο λογισμός μας τρέχει στο καλοκαίρι και στην ανάπαυλα από την καθημερινότητα της ζωής της πόλης. Εφέτος πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές πολλοί Αθηναίοι επέλεξαν να περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα και απαιτήσεις. Το Δ.Ν.Τ. βλέπετε και το Μνημόνιο βοήθησε πολύ σε αυτό και μεταμόρφωσε αρκετούς συμπολίτες μας σε φυσιολάτρες και νέους Ρομβισώνες. Βέβαια στη χώρα μας υπήρχε πάντα αυξημένο ποσοστό ανθρώπων που επέλεγαν, ασχέτως οικονομικής κατάστασης, την άμεση σχέση και επαφή με τη φύση σε βουνό και παραλίες. Και αυτό φυσικά και δεν αποτελεί κανενός είδους μειονέκτημα ή μομφή. Αντιθέτως ίσως δηλώνει και μια ικανότητα προσαρμογής μεγαλύτερη και σημαντικότερη από όλους τους υπόλοιπους. Το ελεύθερο camping λοιπόν, διότι περί αυτού πρόκειται, αποκτά όλο και περισσότερους φίλους και γενικότερα στα μέρη που επιτρέπεται από τις τοπικές αρχές οι κάτοικοι τους υποδέχονται αρκετά φιλόξενα θα έλεγα.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το διήμερο

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα και αύριο σύμφωνα μεέκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα σημειωθούν ισχυρές βροχές καικαταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, σταδιακά θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοιβοριάδες με την έντασή τους στο Αιγαίο να φτάνει τα 9 και πιθανόντοπικά τα 10 μπoφόρ. Αύριο, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, η κακοκαιρία σταδιακά θα περιοριστεί στην ανατολική χώρα και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Σοβαρά προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές αντιμετωπίζει σήμερα ο νομός Ηλείας. Ήδη στο Βαρθολομιό, τμήμα του τοπικού ποταμού Πηνειού υπερχείλισε και τα νερά έφτασαν στα πρώτα σπίτια. Συνεργεία της πυροσβεστικής πραγματοποιούν συνεχείς απαντλήσεις υδάτων, ενώ απεγκλώβισαν καιένα άτομο που το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε από τα νερά.
Προβλέψεις για σήμερα

Ψηφοδέλτιο Βασίλη Τεντομά για την Περιφέρεια Β.Αιγαίου


ΤΟ ΨΗΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ
Yποψήφιος Περιφερειάρχης:  Τεντόμας Βασίλης πολιτικός μηχανικός
Υποψ. Αντιπεριφ.Ν.ΛΕΣΒΟΥ:Ανδρεαδέλλη Βασιλική υγειονομική υπάλληλος
νοσοκομείου Μυτιλήνης
Υποψ. Αντιπεριφ.Ν.ΧΙΟΥ: Αλέκος Γαϊτάνος δημοτικός υπάλληλος
Δήμου Ομηρούπολης

26 Οκτ 2010

Οι νέοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι

Ο «Καλλικράτης», με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και την ανάδειξη ως β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις Περιφέρειεςσυρρικνώνει ουσιαστικά των αριθμό των συμβούλων. Τους συνολικά 1.496 νομαρχιακούς συμβούλους που προέβλεπε ο «Καποδίστριας» θααντικαταστήσουν οι 713 περιφερειακοί σύμβουλοι στις 13 νέες Περιφέρειες. Παρατηρείται λοιπόν μείωση της τάξης του 53%. Αντίστοιχαεντυπωσιακή είναι και η μείωση των δημοτικών συμβούλων με τις συνενώσεις των 1033 Δήμων. Ενώ ο «Καποδίστριας» προέβλεπε 16.150 δημοτικούς συμβούλους ο «Καλλικράτης» χρειάζεται μόλις 9.257 για τους συνολικά 325 νέους δήμους που δημιουργήθηκαν. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 43% των δημοτικών συμβούλων.

Παρουσίαση Συνδυασμού Νάσου Γιακαλή


Ο Συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» παρουσίασε το μεσημέρι στη Σάμο, σε ειδική του εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο «Κρυστάλ», το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου της Σάμου για τις Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Κλειστά Σχολεία λόγω εκλογών


Λόγω της διενέργειας των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.
 Επίσης σε όσες Περιφέρειες ή Δήμους επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 14/11, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 12/11 και τη Δευτέρα 15/11 αντίστοιχα.
πηγή : Ert.gr

Μέτρα για τους πλημμυρόπληκτους της Ικαρίας ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης


Ολοκλήρωσε χθες την διήμερη περιοδεία του στην πλημμυρόπληκτη Ικαρία ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκο και την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σοφία Θεολογίτου. Όπως δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης έχει ήδη υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση ώστε άμεσα να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις μόλις ολοκληρωθούν όλες οι καταγραφές. Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν σταλεί από το υπουργείο Υγείας σε Χίο και Ικαρία οι πρώτες 100.000 ευρώ

Η Ικαρία μετράει τις ζημιές της



Εκτεταμένες είναι, όπως τελικά καταγράφονται, οι ζημιές στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας, οι οποίες ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Επαρχείου.
Εντωμεταξυ συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης και καταγραφής των ζημιών από την τελευταία θεομηνία στο νησί. Η πρόσβαση στα περισσότερα χωριά έχει αποκατασταθεί προσωρινά, εκτός του οικισμού του Τραπάλου, όπου οι μετακινήσεις γίνονται μόνο δια θαλάσσης. Χωρίς νερό παραμένουν τα χωριά Αμάλου και Καρκιναγρίου τα οποία χθες  ηλεκτροδοτήθηκαν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ……


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ……
 για τις καταστροφές των τελευταίων ημερών στο νησί μας.

       Σε μια Ικαρία που θα κάνει πολλά χρόνια να επουλώσει τις πληγές της από την καταστροφική καταιγίδα της 18ης Οκτωβρίου (303 χιλιοστά το ύψος της βροχής, δηλαδή σε 28 ώρες έπεσε νερό που αντιστοιχεί με το 25% της ετήσιας περσινής βροχόπτωσης), είναι ώρα να δούμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες, για το πώς η καταστροφή θα μπορούσε να ήταν μικρότερης έκτασης.  Ατομικές, στο βαθμό που ο καθένας από εμάς παρεμβαίνει ή δεν παρεμβαίνει με αποτέλεσμα να εκτρέπονται τα βρόχινα νερά από τις φυσικές τους κοίτες.

Οι μέλισσες είναι πιο γρήγορες στους υπολογισμούς από τους υπολογιστές

Μία ακόμη ικανότητα ενστικτώδους νοημοσύνης στο ζωικό βασίλειο έρχεται να καταδείξει βρετανική επιστημονική έρευνα, φέρνοντας στο φως την εκπληκτική δυνατότητα των μελισσών να δίνουν τη λύση σε πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, κάνοντας υπολογισμούς πιο γρήγορα και από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λονδίνου (Royal Holloway), υπό τον δρ. Νάιτζελ Ρέιν της Σχολής Βιολογικών Επιστημών, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό οικολογίας και βιολογίας The American Naturalist.

Περιοδεία Βασίλη Τεντομά σε Σάμο – Ικαρία - Φούρνους


Από την Πέμπτη, 21/10 μέχρι την Δευτέρα 25/10 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου συνοδευόμενος από τον υποψ. αντιπεριφερειάρχη Σάμου Γιώργο Κουτσοδόντη και υποψ. Περιφερειακούς συμβούλους περιόδευσε σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.
Είχε συνάντηση με τον νομάρχη Σάμου κ. Κάρλα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σάμου και συζήτησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοικήτρια του ιδρύματος και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ε.Ο.Σ.Σ. όπου συζήτησε με τους υπεύθυνους της συνεταιριστικής επιχείρησης που διαχειρίζεται και προωθεί το κύριο αγροτικό προϊόν του νησιού, το κρασί.
Ο κ. νομάρχης Σάμου έκφρασε την αγωνία του για την τύχη μίας σειράς έργων υποδομής λόγω περιορισμού των πιστώσεων, εξέθεσε τον προβληματισμό του για την ανάθεση έργων στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και διερωτήθηκε πώς μπορεί να προχωρήσει η περιφερειακή μεταρρύθμιση στο Β. Αιγαίο με το δεδομένο της άκρως προβληματικής επικοινωνίας και σύνδεσης των νησιών μεταξύ τους και με την έδρα της περιφέρειας Β. Αιγαίου.

25 Οκτ 2010

Δελτίο τύπου της Λαικής Συσπείρωσης Φούρνων



Η Δημοτική Αρχή με την ανακοίνωση που εξέδωσε (22 Οκτώβρη 2010) , σε βάρος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ομάδας συμπατριωτών μας και προσωπικά στον υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης Νικόλαο Φλύτζανη, μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της .
Λυπηρό συμπατριώτες δεν είναι η προσπάθεια διεκδίκησης που έγινε από την Λαϊκή Συσπείρωση (με εκπροσώπους από Ικαρία και Φούρνους και από δυνάμεις της ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ) για μια ακτοπλοϊκή συγκοινωνία συχνή, ασφαλής με φθηνά εισιτήρια για τα νησιά μας χειμώνα-καλοκαίρι.

Ψηφοδέλτιο Πανικαριακής Ενώτητας Αλλαγής

ΠΑΝΙΚΑΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Ικαρίας
ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Εκλογική Περιφέρεια: ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
1
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ-ΠΛΑΚΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
2
ΚΕΦΑΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3
ΚΟΥΡΕΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕΡΙΚΛΗ
4
ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ
5
ΛΑΚΙΟΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΥ
6
ΜΠΙΝΙΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7
ΡΟΥΣΤΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ
8
ΣΚΑΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
9
ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΥ
10
ΤΣΑΜΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ
11
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΥΔΟΚΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12
ΧΑΤΖΗΝΑΚΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Ψηφοδέλτιο Αυτόνομης Συσπείρωσης Πολιτών Ικαρίας

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΓΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ

YΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

1 ΒΑΣΙΛΑΡΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
2 ΚΕΦΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3 ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
4 ΞΗΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5 ΒΙΤΣΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πόσο αντέχουν οι ωκεανοί;

Ο εφιάλτης της υπερθέρμανσης δοκιμάζει τις αντοχές των ωκεανών, με επιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μια νέα Μεγάλη Εξαφάνιση ειδών. Η μόνη καλή είδηση είναι ότι η Μεσόγειος «αντιστέκεται», κυρίως ως προς την παραγωγή πλαγκτού
ΤΑΣΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ | Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η έκρηξη της 20ής Απριλίου 2010, στην πλατφόρμα Deepwater Ηorizon της ΒΡ, στον Κόλπο του Μεξικού, ξεκίνησε την επί τρίμηνο μόλυνση του ωκεανού με το ισοδύναμο περίπου 5 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου. Η πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή χτύπησε την καμπάνα συναγερμού για το σύνολο του ωκεάνιου οικοσυστήματος: πόσα ακόμη ανθρώπινα αμαρτήματα μπορεί να σηκώσει αυτή η μήτρα ζωής του πλανήτη προτού ξεσπάσει την οργή της επί δικαίους και αδίκους;

Ολοι γνωρίζουμε τον «κύκλο του νερού» και τη «γέννηση του καιρού» που συντελείται στους ωκεανούς. Αλλά αυτό που αγνοούμε εμείς οι «στεριανοί» είναι ότι

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ στο ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Α. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΤΣΙΡΕΠΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)    Περιφερειάρχης   
ΠΑΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ        Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου   
ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        Αντιπεριφερειάρχης Ν. Σάμου   
ΓΑΝΙΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)        Αντιπεριφερειάρχης Ν. Χίου   

Β. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


1    ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ   
2    ΚΟΥΒΔΟΣ ΙΑΣΩΝ    ΙΚΑΡΙΑΣ   

Δηλώσεις Υφ. Γ.Μαγκριώτη για Σάμο και Ικαρία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη περιοδεία του στη Σάμο και την Ικαρία.
Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο κ. Μαγκριώτης, με το Βουλευτή Σάμου, Πυθαγόρα Βαρδίκο και τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου, μαζί με εκπροσώπους φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησαν σύσκεψη για θέματα υποδομών της Σάμου.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε

Πρόταση Ελπ. Τσουρή προς Περιφέρεια για δυνατότητα χρηματοδότησης παρεμβάσεων πρόληψης κινδύνων και προστασίας περιβάλλοντος

Δε 25/10/2010


ΠΡΟΣ: Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
            κ. Σοφία Θεολογίτου
Τη δυνατότητα να δρομολογηθούν έργα και δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφικών φαινομένων όπως αυτά που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα σε Χίο και Ικαρία, επισημαίνει με επιστολή της προς τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας η υφυπουργός Θαλασσίων υποθέσεων, νήσων και αλιείας.
Η Ελπίδα Τσουρή επισημαίνει στη Σοφία Θεολογίτου ότι για αυτό το λόγο προσφέρεται ο Αξονας Προτεραιότητας 8 του ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

24 Οκτ 2010

Με στημένα γκάλοπ μεθοδεύεται η χειραγώγιση της λαϊκής ψήφου


Δελτίο τύπου
Μυτιλήνη, 24.10.2010
Με στημένα γκάλοπ μεθοδεύεται η χειραγώγιση της λαϊκής ψήφου

Το Σάββατο 23.10.2010 υποψήφιος της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στη Λέσβο δέχτηκε τηλεφώνημα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO, όπως του είπαν, για μια έρευνα σχετικά με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη Λέσβο.
Σε αυτήν την έρευνα δεν υπήρχε η επιλογή της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά και του υποψήφιου περιφερειάρχη Τάκη Τσιρεπλή. Η δικαιολογία για αυτή την προκλητική αυθαιρεσία ήταν ότι η GPO εκτιμά πως ο Τάκης Τσιρεπλής δε θα πάρει πολλούς ψήφους, γι’ αυτό και η υποψηφιότητά του τοποθετήθηκε στους “λοιπούς”.
Επειδή λοιπόν ο πολιτικός λόγος της Ανταρσίας στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν είναι της αρεσκείας των στελεχών της συγκεκριμένης εταιρείας, της οποίας πρόεδρος είναι ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε να είναι ο μοναδικός ανάμεσα σε 6 υποψήφιους που δεν είναι επώνυμος, αλλά “λοιποί”.
Με στημένα γκάλοπ μηδενικής αξιοπιστίας επιχειρούν συγκεκριμένα συμφέροντα να χειραγωγήσουν τη λαϊκή ψήφο. Δε θα τους βγει. Το Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και όλο το χρεοκοπημένο σκηνικό που κυβέρνησε μετά τη μεταπολίτευση θα είναι ο χαμένος των εκλογών στις 7 Νοέμβρη.

Παύλος Βογιατζής-”Αγώνας για τα Νησιά μας”-Ψηφοδέλτιο


ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου: Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΛΕΣΒΟΥ:

Επίσκεψη υποψηφίου Περιφερειάρχη Π.Βογιατζή σε Ικαρία και Φούρνους

Την Ικαρία και τους Φούρνους επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού «Αγώνας για τα νησιά μας», Παύλος Βογιατζής.
Στο καΐκι για Ικαρία
Ο κ. Βογιατζής επισκέφθηκε τους Φούρνους την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010. Στην διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο νησί ενώ μετέβη και στη Χρυσομηλιά, όπου είχε συνάντηση με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για το έργο της αφαλάτωσης αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραλία της περιοχής. Στη συνέχεια μετέβη στη Θύμαινα, όπου είχε συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού. Την Πέμπτη ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παύλος Βογιατζής, μετέβη στην Ικαρία όπου επισκέφθηκε και πραγματοποίησε ομιλίες και συναντήσεις με κατοίκους στον Άγιο Κήρυκο, τον Εύδηλο και τις Ράχες. Επίσης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του νησιού, που δοκιμάστηκαν έντονα από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ικαρία και το οποίο προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε επιχειρήσεις και σπίτια του νησιού.

23 Οκτ 2010

Ο Υποψήφιος Στρατής Κόρακας στην Ικαρία

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10,ώρα 8 μ.μ,στην αίθουσα του ΚΟΥΝΤΟΥΜΑ,συγκέντρωση-συζήτηση με τον υποψήφιο περιφεριάρχη Β.Αιγαίου με την ΛΑ'Ι'ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ