Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

22 Σεπ 2010

''Ατύχησαν''


16/9/2010
Ατύχησε ο «Ριζοσπάστης» στην προσπάθειά του να συκοφαντήσει το ενωτικό ψηφοδέλτιο του Χρήστου Σταυρινάδη που υποστηρίζει ο ΣΥΝ στην Ικαρία.
Είναι τόσο ενοχλημένος μάλιστα που, στο σχετικό του δημοσίευμα την Τρίτη, αποφεύγει ακόμα και να αναφέρει το όνομα του υποψηφίου δημάρχου, γνωστού αγωνιστή της αριστεράς και διακεκριμένου επιστήμονα.
 Ο «Ρ» καταφεύγει στο ΛΑΟΣ για να πλήξει ένα εγχείρημα το οποίο μετά από αρκετά χρόνια αμφισβητεί το κατεστημένο που δημιούργησε το ΚΚΕ ελέγχοντας τους τρεις δήμους του νησιού που τώρα συγχωνεύονται.
Χρησιμοποιώντας τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, που για δικούς του κομματικούς και προσωπικούς λόγους φαντασιώνεται συνεργασία του ψηφοδελτίου του Χρ. Σταυρινάδη με το ΛΑΟΣ κάνοντας λόγο για «Εθνική Ενότητα» και για συσπείρωση όλων των «δημοκρατικών μη κομμουνιστών» απέναντι στον «σκληρό κομμουνιστή» Δήμαρχο Ευδήλου Σ. Σταμούλο και άλλα, ο «Ρ» και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανακόψουν το ρεύμα υποστήριξης της υποψηφιότητας του Χρ. Σταυρινάδη.  Άλλωστε το παραλήρημα του κυρίου Αϊβαλιώτη είναι τέτοιο που δεν πείθει κανέναν. Το σχήμα που στηρίζει ο ΣΥΝ στην Ικαρία δεν έχει σχέση με τις εθνικιστικές κορόνες του βουλευτή του ΛΑΟΣ ούτε προφανώς με το αντικομμουνιστικό μέτωπο που φαντάζεται. Πολλοί από τους πολίτες της Ικαρίας που αγκαλιάζουν την προσπάθεια για αλλαγή στην αυτοδιοίκηση του νησιού και στηρίζουν τον Χρ. Σταυρινάδη είναι κομμουνιστές που εκφράζονται από τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφωνία τους με τον υποψήφιο του ΚΚΕ δεν έγκειται στο ότι είναι κομμουνιστής, αλλά στο ότι η πολιτική του, ο τρόπος άσκησης της δημοτικής εξουσίας από την πλευρά του, η αναντιστοιχία του έργου των δημοτικών αρχών με τις ανάγκες του νησιού, επιβάλλουν μια μεγάλη αλλαγή. Αυτό το αντιλαμβάνονται πια ακόμα και αρκετοί Ικαριώτες που ψήφισαν τους δημάρχους του ΚΚΕ.Όσο για τις απόψεις του κ. Αϊβαλιώτη για την ανάπτυξη του νησιού, αυτές αφορούν στον ίδιο και όχι στο πρόγραμμα του συνδυασμού του Χρ. Σταυρινάδη.
Αυτά προφανώς τα γνωρίζει ο «Ρ», που ωστόσο δεν διστάζει να χρησιμοποιεί το τρυκ περί συνεργασίας με το ΛΑΟΣ.Όμως η παραπληροφόρηση και η στρέβλωση δεν πάνε μακριά.                                            Η αλλαγή στην Ικαρία είναι ανάγκη και θα γίνει πραγματικότητα στις 7 Νοεμβρίου.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΤΑΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: