Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

2 Μαρ 2011

Επιστολή της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» πρός τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου


Μυτιλήνη, 2 Μαρτίου 2011 
Ακολουθεί επιστολή της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου προκειμένου να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 3 θέματα από το χώρο της Εκπαίδευσης.

κ. Πρόεδρε

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει αναβρασμός και έντονη ανησυχία στο χώρο της εκπαίδευσης στο Βόρειο Αιγαίο για σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει, τόσο στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όσο και με τον επικείμενο Καλλικράτη που έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Παιδείας στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητο να πάρουμε θέση και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο αποτελεί το βασικότερο μοχλό ανάπτυξης στο Αιγαίο. Δυστυχώς οι επιλογές της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας πλήττουν σοβαρά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το οδηγούν σε συρρίκνωση.
Στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι απαράδεκτο να προαναγγέλλονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, βασιζόμενοι μόνο στη λογική των αριθμών και της εξοικονόμησης πόρων. Οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας απαιτούν ειδικές πολιτικές και στον τομέα της εκπαίδευσης, για τις οποίες οφείλουμε να προβληματιστούμε και να συναποφασίσουμε.
Τέλος, τα προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών στα νησιά μας δεν έχουν λυθεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα για το αν και με πιο τρόπο θα επιλυθούν. Ιδιαίτερα στην Ικαρία και τη Σάμο που οι μεταφορές των μαθητών έχουν διακοπεί εδώ και αρκετές ημέρες.
Με βάση τα παραπάνω και τη σοβαρότητα των προβλημάτων, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τα εξής θέματα:
- Προβλήματα λειτουργίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
- Κατάργηση – Συγχώνευση – Υποβιβασμός Σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης
- Αντιμετώπιση προβλημάτων στις μεταφορές των μαθητών
Σε ότι αφορά το θέμα των προβλημάτων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρακαλούμε να προσκληθεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εκπρόσωπος του συλλόγου διδασκόντων, ενώ για το θέμα της κατάργησης – συγχώνευσης – υποβιβασμού των σχολικών μονάδων παρακαλώ να προσκληθεί η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου (για όλα τα προτεινόμενα προς συγχώνευση ή υποβιβασμό σχολεία της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου) καθώς και οι Διευθυντές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Εισηγητής για το θέμα «Κατάργηση – Συγχώνευση – Υποβιβασμός Σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης» θα είναι οΠεριφερειακός Σύμβουλος Ευστράτιος Τζιμής και για τα θέματα «Προβλήματα λειτουργίας Πανεπιστημίου Αιγαίου» και «Αντιμετώπιση προβλημάτων στις μεταφορές των μαθητών» ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης.
Με τιμή
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

πηγή: .lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: