Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

28 Απρ 2010

Ανακοίνωση Τ.Γ ΠΑΜΕ Ικαρίας-Φούρνων


  1. «Εμποδίστηκαν εργαζόμενοι να μπουν στο σχολείο» Τρεις μόνο εκπαιδευτικοί ήρθαν στο σχολείο στο διάστημα που τα μέλη του Π.Α.ΜΕ. ήταν εκεί (οχτώ με εννιάμιση το πρωί). Κανένας δεν εμποδίστηκε. Τα  μέλη του Π.Α.ΜΕ. μοίρασαν ανακοινώσεις και κάλεσαν σε συμμετοχή στην απεργία, με τους δυο εκπαιδευτικούς που μίλησαν.
  2. «Κλείδωσαν το σχολείο με δικό τους λουκέτο/ έκλεισαν μέσα και την καθαρίστρια»                  Η αλήθεια είναι ότι η καθαρίστρια φεύγοντας από τον χώρο του σχολείου έκλεισε την πύλη με το λουκέτο της.
  3. «Έκλεισαν το σχολείο και δεν δηλώθηκε η απεργία» Επαναλαμβάνουμε: δεν κλείσαμε κανένα σχολείο.
  4. «Μίλησαν άσχημα/ προσβλητικά/ έβρισαν» Ουδέν πιο αναληθές. Το διαψεύδουμε κατηγορηματικά και προκαλούμε όποιον το ισχυρίζεται να κάνει επώνυμη καταγγελία.
  5. «Μοίρασαν κομματικές ανακοινώσεις στους ανήλικους μαθητές» Η αλήθεια είναι ότι μοιράστηκαν ανακοινώσεις του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων.

Η Γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων του Π.Α.ΜΕ. όργωσε την Ικαρία από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, οργάνωσε πολλές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του διοικητηρίου, στην προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη- και ήταν- η απεργιακή κινητοποίηση.
Σε αυτή τη λογική δεν ξεχωρίζουμε εργαζόμενους σε κατηγορίες ή σε ξεχωριστές- διαφορετικές ομάδες. Η αντιασφαλιστική επίθεση όπως και όλα τα προηγούμενα και τα επόμενα που έρχονται (μέσα σε αυτά και το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία) αφορούν με τον ίδιο τρόπο όλους τους εργαζόμενους αλλά και τα παιδιά τους, και με τον ίδιο τρόπο και ενιαία θα προσπαθούμε να δίνουμε τη μάχη για την απόκρουση τους.
Εργαζόμενοι θα ενημερώνουν εργαζόμενους παντού όπου βρίσκονται. Θεωρούμε αυτονόητο το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εργαζόμενοι θα περιφρουρούν τις απεργίες σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο. Είναι αυτονόητο δικαίωμα από το οποίο δεν παραιτούμαστε. Άλλωστε και η ίδια η ιστορία του εργατικού κινήματος μας μαθαίνει – για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη – ότι δεν υπήρξε κινητοποίηση και αγώνας που να μην περιφρουρήθηκε και πολλές φορές με ιδιαίτερα αποφασιστικό τρόπο. 
Κοινός για όλους τους εργαζόμενους είναι ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- πλουτοκρατία, με κοινό και ενιαίο τρόπο θα αντισταθούμε, θα τους αποκρούσουμε, θα αντεπιτεθούμε.  

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ:
11πμ, εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσμένους στην Καισαριανή, στο μνημείο απέναντι από το δημαρχείο Ευδήλου.
12πμ, η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία του Ευδήλου.







Ικαρία 27 Απριλίου 2010
 




 
ΚΜΚΝΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: