Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

6 Αυγ 2010

Ανακοίνωση υποψηφίων στο δήμο Ικαρίας και στη περιφέρεια Β.Αιγαίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»





Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην ανοικτή συγκέντρωση της Ν.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του Κ.Κ.Ε, στην πλατεία Αγίου Κηρύκου, στις 2/8,όπου ανακοινώθηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Ικαρίας (Στέλιος Σταμούλος- Δήμαρχος στο Δήμο Ευδήλου τα τελευταία 12 χρονιά, έχει διατελέσει στο παρελθόν Νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Σάμου και του Συνδικάτου οικοδόμων Ικαρίας) και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Στρατής Κόρακας), καθώς και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου (Σταμάτης Φιλιππής).


 Την έναρξη της συγκέντρωσης και την κεντρική ομιλία έκανε εκ μέρους της Ν.Ε ο Ν. Λαρδάς (αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου) όπου μεταξύ άλλων τόνισε «την πολιτική σημασία που θα έχουν οι Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη, ανέλυσε τα «κρυφά» σημεία-παγίδες του αντιλαϊκού σχεδίου «Καλλικράτης»,έκανε αναφορά στις μέχρι τώρα διεκδικήσεις(π.χ υγεία-ακτοπλοΐα) επισήμανε αρκετές περιπτώσεις δειγμάτων γραφής που σηματοδοτούν τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων από τις δυνάμεις μας όταν έχουν την πλειοψηφία και την ευθύνη διοίκησης δήμων όπως συμβαίνει στους δήμους της Ικαρίας ( Οικονομική διαχείριση – οι πόροι των Ο.Τ.Α στην Ελλάδα προέρχονται από τέλη κατά 70 % και 30% από κρατική χρηματοδότηση, στους δήμους που πλειοψηφούν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ και ειδικότερα στην Ικαρία αυτό είναι αντίστροφο. Διαχείριση Απορριμμάτων / Ανακύκλωση -Το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων παρά του ότι είναι πλήρως ανταποδοτική υπηρεσία δεν μεταφέρεται συνολικά στους δημότες μέσω των τελών. Σε ότι αφορά την δράση της ανακύκλωσης που εφαρμόζεται στους 2 από τους 3 δήμους αξίζει να τονιστεί πως είναι οι μοναδικοί δήμοι στην χώρα που υλοποιούν αυτή την υπηρεσία στην ουσία και όχι για εντυπωσιασμό , χωρίς  να μεταφέρουν αυτό το σοβαρό  κόστος στους δημότες μέσα από τα τέλη. Δωρεάν χρήση υποδομών, ουσιαστική συμβολή στο αντιναρκωτικό μέτωπο κλπ) αλλά και στην υλοποίηση υποδομών και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του λαού της Ικαρίας (π.χ  οδοποιίες- νέα δίκτυα ύδρευσης-  λιμενικές υποδομές – ζητήματα σχολικής στέγης- δημιουργία υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού - βελτίωση υποδομών και λειτουργίας των δημοτικών ιαματικών πηγών  – Προσπάθεια βελτίωσης των εσωτερικών συγκοινωνιών, κλπ).  
Επισήμανε επίσης πως Η εκλογή κομμουνιστών και συνεργαζόμενων μαζί τους στα όργανα της τοπικής διοίκησης σκοπό έχει: να εκφραστεί η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία και η καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής των εκφραστών της στην τοπική διοίκηση.  Να υπάρχει μέσα στα όργανα αυτά η φωνή του λαού, που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα. Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές θα είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες». και τελειώνοντας ανακοίνωσε τα ονόματα των επικεφαλής υποψήφιων που θα στηρίξει το Κ.Κ.Ε με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε Στρ. Κόρακας, ακολούθησε χαιρετισμός από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και μέλος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Στ. Φιλιππή
Την συγκέντρωση έκλεισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας Στ. Σταμούλος όπου μεταξύ άλλων τόνισε «Πως δεν έχει καμία σημασία που θα είναι η έδρα του Δήμου και η καρέκλα του Δημάρχου αλλά τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ. Τόνισε επίσης πως είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μέσα από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης με ριζοσπάστες αγωνιστές, που έχουν αποδείξει με τη δράση τους τη συμμετοχή τους στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες των προηγούμενων ετών την συμφωνία τους με το πλαίσιο αρχών που υπερασπίζεται η Λαϊκή Συσπείρωση» . 
Κάλεσε τους φίλους τους οπαδούς των άλλων πολιτικών κομμάτων «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολιτική των κομμάτων της κυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου, να στηρίξουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης απομονώνοντάς τους εκπροσώπους των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όσων αποδέχονται με την στάση τους αυτές της πολιτικές και αυτές τις επιλογές - είτε αυτοί παρουσιαστούν με το μανδύα των ανεξάρτητων είτε όχι - και να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις που κάνουν αφόρητη τη ζωή τους».
Τέλος αναφέρθηκε «Στην δουλειά που απαιτείτε να γίνει μαζί με την κοινωνία και την προσπάθεια  να κινητοποιηθούν όσο γίνεται πλατύτερα τμήματα του λαού της  Ικαρίας στην μάχη της καθημερινότητας που θα ακολουθήσει της εκλογές του Νοεμβρίου ».

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος της Ν.Α.Σ και υποψήφιος δήμαρχος Σάμου Δημ. Μαυρατζιώτης, οι δήμαρχοι των άλλων 2 δήμων της Ικαρίας Σ. Τεσκος (Αγίου Κηρύκου), Φ. Καρουτσος (Ραχών) πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και από τους τρεις δήμους του νησιού ,αντιπροσωπείες εργατικών συνδικάτων, κ.α
Αποστόλης Σαφός για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: