Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

1 Αυγ 2010

Έναρξη του Φεστιβάλ ''Ταξίδι Τεχνών''

Αγαπητοί φίλοι της Ικαριακής Ραδιοφωνίας, φίλοι και επισκέπτες της Ικαρίας, αυτός ο μήνας είναι μήνας εκδηλώσεων στο Βόρειο Αιγαίο.
Το Φεστιβάλ ''Ταξίδι Τεχνών'' που διοργανώνει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με του δήμους και τους φορείς του Βορείου Αιγαίου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σκοπό έχει να αναδείξει πολιτιστικά στοιχεία σε όλα τα νησιά μας όπου θα παρουσιαστούν παραστάσεις.
Στο κάλεσμα-πρόταση που μας έγινε για να βοηθήσουμε και εμείς από τη θέση μας σαν ραδιοφωνία στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας απαντήσαμε θετικά και έτσι και η Ικαριακή Ραδιοφωνία ανήκει στους χορηγούς επικοινωνίας του Φεστιβάλ.
Ελπίζουμε η διοργάνωση να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου στα όμορφα νησιά μας.
Σήμερα 1 Αυγούστου το ''Ταξίδι Τεχνών'' μας πάει στην Λέσβο στο Μόλυβο στη πλατεία Λευκονοίκου με την Ντόρα Μπακοπούλου σε ένα Ρεσιτάλ πιάνου ''200 χρόνια απο τη γέννηση του Σοπέν (1810-1849) ώρα έναρξης 21.00 Να είσαστε όλοι εκεί!!!

ακολουθεί ο χαιρετισμός της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας κ.Θεολογίτου



Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.
Η σημερινή συγκυρία για τη χώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας. Είναι δύσκολη σε όλους τους τομείς, σε όλα τα επίπεδα. Εμείς, οι Δημόσιοι λειτουργοί οφείλουμε να εργαστούμε για την ορθότερη λειτουργία της κρατικής μηχανής και να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον, για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Οφείλουμε επίσης να δουλέψουμε μαζί με τους πολίτες, μαζί με τους νέους, μαζί με τους ανθρώπους της εργασίας και με τους ανθρώπους του πολιτισμού για την επανεκκίνηση της κοινωνίας.
Έτσι, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όλοι εμείς, μαζί με τους δήμους της Περιφέρειας, τους τοπικούς φορείς, την τοπική κοινωνία, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με πολύ αγάπη, προετοιμάσαμε το Ταξίδι Τεχνών – Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο για φέτος το καλοκαίρι.
Είναι πλέον σαφές ότι ο πολιτισμός είναι προϋπόθεση για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Η καλύτερη αξιοποίηση της Πολιτιστικής κληρονομιάς, η αξία της σύγχρονης δημιουργίας, η πολιτική και οικονομική διάσταση του πολιτισμού, ο πολιτιστικός δηλαδή τουρισμός και η προβολή του είναι πλέον στοιχεία απαραίτητα για την ενίσχυση του τουρισμού.
Έρευνες που έχουν γίνει διεθνώς δείχνουν ότι οι «πολιτιστικοί τουρίστες» ψάχνουν ποιότητα και διακριτή ταυτότητα, δηλαδή τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα.
Σε ένα ομοιογενή κόσμο δεν θα υπάρχουν κίνητρα για ταξίδια.
Ο παγκόσμιος οργανισμός τουρισμού ορίζει ως πολιτιστικό τουρισμό το ταξίδι που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές περιηγήσεις, θετικές παραστάσεις, φεστιβάλ, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γνωριμία με το λαϊκό πολιτισμό του τόπου και της λαϊκής τέχνης. Ο τουρισμός αυτός αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς κάθε χρόνο.
Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού απαιτεί τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα σε τοπική βάση, απαιτεί επίσης έναν οργανωμένο σχεδιασμό με ενεργοποίηση όλων των τοπικών φορέων. Ο σχεδιασμός αυτός, μπορεί και πρέπει να ενισχύεται κεντρικά. Έτσι και εμείς, στην Περιφέρεια, σε συνεργασία με όλους τους δήμους, με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, και σε συνεργασία, ιδιαίτερα στην παραγωγή του πολιτιστικού προϊόντος, με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είμαστε σήμερα σε θέση να σας παρουσιάσουμε το Ταξίδι Τεχνών – Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο.
Πάγια άποψή μας είναι ότι όλες οι δράσεις μας πρέπει να παρέχουν οφέλη, κίνητρα και μέσα στους πολίτες, για να φροντίζουν και να διατηρούν την Πολιτιστική τους κληρονομιά. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων μας για την προστασία των πολιτιστικών πόρων για τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: