Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

27 Φεβ 2011

Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωση σχετικά με την μεταφορά των μαθητών


Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                   
Ν.ΤΣΑΜΟΥ                                                     Σάμος  26/02/2011 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τη Δευτέρα 28 του Φλεβάρη, κλείνουν δυο βδομάδες για την Ικαρία και μια εβδομάδα για τη Σάμο, κατά τις οποίες δεν εκτελούνται οι μεταφορές των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.
Οι αυτοκινητιστές βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση για τα πολλές χιλιάδες ευρώ δεδουλευμένων που τους χρωστιούνται καθώς και για τη μη υπογραφή νέων συμβάσεων για το 2011.
Οι γονείς των μαθητών, εργαζόμενοι που έτσι κι αλλιώς πλήττονται σκληρά από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ, μαθαίνουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει το «νέο σχολείο» και η «δωρεάν» εκπαίδευση στον καιρό της κρίσης, καθώς αναγκάζονται να παρατούν τα μεροκάματα τους για να μεταφέρουν τα παιδιά τους από και προς τα σχολεία τους.
Οι «υπεύθυνοι- αρμόδιοι» δηλαδή Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια Β. Αιγαίου σιωπούν εκκωφαντικά και δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση, δεν ανακοινώνουν κανένα χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που με τις επιταγές της Ε.Ε. και του μνημονίου σήμερα, θέλουν την εκπαίδευση να λειτουργεί σαν επιχείρηση, ακολουθώντας μια πολιτική που συγχωνεύει - κλείνει σχολεία (ο δρόμος άνοιξε με τα ΤΑΔ Καρλοβασίου και Ικαρίας), καταργεί το δωρεάν βιβλίο, υψώνει ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς και εξαπλώνει την υποβάθμιση της μόρφωσης για τα παιδιά του λαού.
Μας εξοργίζει η αδιαφορία τους και η αναλγησία τους απέναντι στους μαθητές κατ’ αρχήν, που χάνουν τα μαθήματα τους καθώς δεν έχουν τρόπο να πάνε στο σχολείο τους. Απέναντι στους γονείς, που τους υποχρεώνουν να αναλάβουν τις δικές τους αρμοδιότητες. Απέναντι στους αυτοκινητιστές που δεν τους αποδίδουν αυτά που δικαιούνται. Απέναντι στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αναστατώνοντας τη λειτουργία των σχολείων. Στην ουσία τα σχολεία δεν λειτουργούν από τη στιγμή που έστω και ένα παιδί δεν έχει την δυνατότητα να μεταφερθεί χάνοντας μαθήματα.
Οι μεταφορές των μαθητών είναι υποχρέωση του κράτους και η κυβέρνηση- Υπουργείο Παιδείας- Περιφέρεια, και λοιποί αρμόδιοι φορείς, έχουν υποχρέωση, τώρα, άμεσα να δεσμευτούν για την εξόφληση των επαγγελματιών, για τις υπογραφές των νέων συμβάσεων, για την απρόσκοπτη, δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών, για να επανέλθει η ομαλή λειτουργία των σχολείων, για να συνεχίσουν τα παιδιά τα μαθήματα τους.
  Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων, των μαθητών, των μεταφορέων.
Στα πλαίσια αυτά το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε και ζητά από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, την προκήρυξη στάσης εργασίας για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 (από τις 11πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας), και τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις εκείνης της μέρας.
Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα  μαζί με τους γονείς, μαζί με τους μαθητές, μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε:
  •       Την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για την μεταφορά των μαθητών.
  •       Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους επαγγελματίες που μεταφέρουν τα παιδιά και υπογραφή νέων συμβάσεων.

Διεκδικούμε:
  •       Την δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους από  και προς τα αθλητικά κέντρα. Καμία επιβάρυνση των γονιών τους.
  •       Την δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για την μεταφορά των μαθητών.
  •       Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.
  •       Καμιά επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: