Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

10 Οκτ 2010

Παρουσίαση συνδυασμού Περιφέρειας Β.Αιγαίου του Παύλου Βογιατζή στο Ν.Σάμου


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Παύλος Βογιατζής, ανακοίνωσε σήμερα, τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγώνας για τα Νησιά μας» στη Σάμο. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, μεταξύ άλλων τόνισε:
 Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων και της Θύμαινας,
 σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας, στην πρόσκληση του αυτοδιοικητικού περιφερειακού συνδυασμού «Αγώνας για τα Νησιά μας» και τη σημερινή σας παρουσία, στην ανακοίνωση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, που θα αποτελέσουν το ψηφοδέλτιο της Σάμου.

Η μεγάλη πρόκληση, που βρίσκεται «προ των πυλών» και ονομάζεται Καλλικράτης, αποτελεί μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, για εμάς τους νησιώτες, να ξεφύγουμε από το στίγμα της φτωχότερης περιφέρειας και να αυτοδιαχειριστούμε τον πλούτο και τη μοναδικότητα της νησιωτικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Με την αρμοδιότητα του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Προγραμματισμού στην «τσέπη» της, η αιρετή Περιφέρεια θα μπορεί να διαμορφώσει η ίδια τόσο το μοντέλο ανάπτυξης που της ταιριάζει, όσο και τις πολιτικές υλοποίησής του. Επιπλέον, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα είναι αυτή που θα έχει την ευθύνη για την κατασκευή των μεγάλων έργων υποδομής. Και οι αρμοδιότητες του νέου θεσμού δε σταματούν εδώ, γιατί πολύ σημαντικές αρμοδιότητες στους τομείς της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού, περιέρχονται στην Περιφέρεια, δηλαδή στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, δηλαδή στα δικά μας χέρια, φίλες και φίλοι.  
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με σκοπό να αναδείξουμε τις προοπτικές που έχουν τα νησιά μας στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και τα πρόσωπα που θα κληθούν στη μάχη της 7ης Νοεμβρίου για να δώσουν τον καλό και δημοκρατικό αγώνα.
Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, γιατί μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για τα νησιά μας.
Θα συνεχίσουμε, όπως πάντα, να συνεργαζόμαστε με τον Α΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους φορείς των νησιών μας, γιατί προτάσσουμε τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, θα είμαστε επικεφαλής όλων των κοινωνικών και λαϊκών αγώνων των νησιών μας.
Παράλληλα, έχουμε υποχρέωση να λογοδοτούμε στους συμπολίτες μας και αυτό, πιστεύω, μας ξεχωρίζει. Γιατί στη δική μας πολιτική αντίληψη, η λογοδοσία, συνδέεται άμεσα με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας των νησιών μας.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Έχουμε σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό, που περιμένει με αγωνία να του δοθεί η δυνατότητα να διερευνήσει και  να καινοτομήσει στο χώρο του, στο περιβάλλον του, στο νησί του.
Ο Συνδυασμός μας «Αγώνας για τα Νησιά μας» στοχεύει στην ενδυνάμωση της φωνής μας και των διεκδικήσεών μας για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας. Γιατί θέλουμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τοπική κυβέρνηση με παρουσία, ρόλο και λόγο στον εθνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό.
Έχουμε όραμα, πρόγραμμα, μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, και σημαντικό έργο. Προτάσσουμε την καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης, τη διοικητική συγκρότηση και την ευρωπαϊκή παρουσία της Περιφέρειάς μας, την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών με έμφαση στο περιβάλλον, την αναβάθμιση της Υγείας και της Εκπαίδευσης στο Βόρειο Αιγαίο, την ανθρωποκεντρική αντίληψη και το κοινωνικό προφίλ της νέας διοίκησης.
Ο «Αγώνας για τα Νησιά μας» φιλοδοξεί να εμπνεύσει και να ενώσει όλους όσοι πιστεύουν στην τεράστια διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και να πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι έχουμε να κάνουμε με μια μοναδική ευκαιρία, αξιοποιώντας την αυτοδιοίκηση, που αν τη χειριστούμε σωστά και αποτελεσματικά, θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το λίγο και το μέτριο και να καρπωθούμε τον παραγωγικό και πνευματικό πλούτο των νησιών μας.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι 100% αυτοδιοικητικές και αφορούν, πάνω από όλα, στην πρόοδο των νησιών μας. Στην ατομική και προσωπική πρόοδο όλων μας. Μακριά από τοπικές περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς προσώπων και ιδεών. Μακριά από στείρες λογικές και συμπεριφορές, που δεν αρμόζουν στην πρόοδο που μας αξίζει.
Χρειαζόμαστε ομαδικότητα και συλλογικότητα, γιατί κάθε ένα νησί, από τα δέκα της Περιφέρειάς μας, έχει τη δική του ιστορία, τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και αυτά θα αναδείξουμε και θα προβάλουμε, αρθροίζοντας τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας.
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συμπατριώτες μου πλέον, της μεγάλης μας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
είμαι ευτυχής και υπερήφανος που είμαι νησιώτης και κατοικώ στο Βόρειο Αιγαίο! Όλοι εμείς, που γεννηθήκαμε ή επιλέξαμε να ζήσουμε σε ένα από τα νησιά μας, έχουμε την τύχη να κατοικούμε στο μοναδικό στον κόσμο Αιγαίο πέλαγος, απολαμβάνοντας την υπέροχη φύση και την ανεπανάληπτη πολιτισμική κληρονομιά μας! Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, οι συνεργάτες μου κι εγώ, θα αγωνιστούμε και θα δουλέψουμε για να αναδείξουμε και να προβάλουμε σε μια διεθνή τουριστική προβολή, αντάξια των νησιών μας.
Ξέρουμε ότι το καλό αποτέλεσμα δεν παράγεται μέσα σε κλειστά γραφεία, ούτε με κλειστά μάτια. Παράγεται μέσα από συνεχή διάλογο. Με αγώνα, με ισότιμη και ειλικρινή σχέση με τους συμπολίτες μας. Με ανοιχτές πόρτες και συνεργασία.
 Όλοι μαζί, δεμένοι και δυνατοί, γιατί ξέρουμε ότι οι μάχες δε χαρίζονται, αλλά κερδίζονται με αγώνα. Κερδίζονται με επιχειρήματα, με γνώση των προβλημάτων, κοντά και μαζί με τους πολλούς συμπολίτες μας.
Ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων που δεν αρέσκεται στους λαϊκισμούς και στέκεται μακριά από άκρα και ακρότητες. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τους συμπολίτες μου ως φυσικούς συνεργάτες μου, στο έργο που καλούμαστε όλοι μαζί να φέρουμε σε πέρας.
Έτσι λοιπόν, απευθυνόμενος στον καθέναν και στην κάθε μία προσωπικά, ζητώ στήριξη και έκταση δύναμης για την επόμενη μέρα.
Σας ζητώ, να μας γεμίσετε με θάρρος, εμπιστοσύνη και δύναμη, για να είμαστε η δική σας φωνή την επόμενη μέρα.
Θα δώσουμε τη μάχη, όπως πάντα, με επιχειρήματα, με ιδέες, με κουλτούρα διαλόγου, σε συναινετικό κλίμα και πνεύμα, με διάθεση συνεννόησης, αλλά πάνω απ΄ όλα με πολιτικό πολιτισμό.
Εμπιστεύομαι τους συμπολίτες μου, εμπιστεύομαι όλους εσάς, εμπιστεύομαι την πολιτική μου οικογένεια και είμαι βέβαιος ότι το αύριο θα μας βρει ενωμένους και δυνατούς, το αύριο θα μας βρει με πλατιά νίκη.
Και νικητής θα είναι το Βόρειο Αιγαίο.


Φίλες και φίλοι,

Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν τον «Αγώνα για τα Νησιά μας» στη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα και να τους ευχαριστήσω -εκ προοιμίου- που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο δυνάμεων που τους απηύθυνα.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΜΟΥ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: Θαλασσινός Θαλασσινός
  • Αβραμίδης Γεώργιος, Συνταξιούχος Αστυνομικός
  • Βακάκης Νίκος, Αμπελοκαλλιεργητής
  • Βασιλάκης Ανδρέας, Συνταξιούχος Υπάλληλος ΕΛΤΑ
  • Καλογραία Μαρία, Σύζυγος Γεωργίου
  • Κονδύλη – Πανουράκη Μαρία, Ελεύθερη Επαγγελματίας
  • Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Γεωπόνος – Οινολόγος
  • Πανούσος Αρτέμης, Επιχειρηματίας
  • Παπαγεωργίου Παρασκευάς, (Πάρης), Μηχανολόγος Μηχανικός
  • Παπαιωάννου Νίκος, Γεωπόνος
  • Τσερές Κώστας, Γιατρός
  • Τσομπανίδης Άγγελος, Υπάλληλος Νοσοκομείου Σάμου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ
  • Αμοργιανός Γιώργος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Φούρνοι
  • Καλαμπόγιας Νίκος, Καθηγητής
  • Πολίτης Ισίδωρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Σας καλωσορίζω και επίσημα στο Συνδυασμό μας και σας εύχομαι πολύ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλείστε να φέρετε σε πέρας.

Έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας.
Καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: