Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

27 Οκτ 2010

Η Α.Σ.Π.Ι. για την Θεομηνία



Αγαπητοί συμπολίτες, συνδημότες και φίλοι της Ικαρίας,
Η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας (ΑΣΠΙ) με ιδιαίτερο (μέχρι παρεξήγησης) σεβασμό, απέφυγε να εκφράσει την έντονη αγανάκτηση τόσο των μελών της παράταξής μας, όσο …και κυρίως των πολιτών του νησιού μας, που έζησαν τον τρόμο και την ολοκληρωτική καταστροφή την περασμένη Δευτέρα.
 Και δείξαμε αυτοσυγκράτηση γιατί πραγματικά , ο άδικος χαμός ενός συμπολίτη μας,  αλλά και  το μέγεθος της καταστροφής, επέβαλε αυτή τη στάση τουλάχιστον τις πρώτες ώρες μετά την ημέρα της μεγάλης πλημμύρας.
 Όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μετά την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας» με ημερομηνία 21-10-2010.
΄Οσοι γνωρίζουν την στάση και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων για την περιφέρεια(και την Ικαρία), είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν καμιά απολύτως αντίρρηση στα όσα με λεπτομέρειες αναφέρονται στην ανακοίνωση αυτή. Όμως εκτός από το κακό κράτος των Αθηνών και τις πολύ μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε και τις πολιτικές των τοπικών αρχόντων  των 3 δήμων της Ικαρίας, ιδιαίτερα για ένα θέμα το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά εδώ και δεκαετίες και για το οποίο δυστυχώς σφυρίζουν κλέφτικα. Μιλάμε για την απαράδεκτη πολιτική της Τ.Α. της Ικαρίας για την κτηνοτροφική δραστηριότητα και  την οποία ασκεί η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των άλλων σχημάτων του ΚΚΕ παλαιότερα σε όλη την Ικαρία. Μια πολιτική που χρόνια τώρα,  ευνοεί χωρίς ίχνος ένστασης ή διαφορετικής στάσης την ανεξέλεγκτη κτηνοτροφική δραστηριότητα, τόσο πάνω στις ρημαγμένες πλαγιές την νότιας πλευράς του νησιού, στα λιγοστά δάση που έχουν απομείνει, αλλά ακόμη και στις λιγοστές καλλιέργειες που προσπαθούν κάποιοι ρομαντικοί να οργανώσουν στις ιδιοκτησίες τους. Οι ενοικιάσεις των…..κοινοτικών παλιότερα και δημοτικών σήμερα βοσκοτόπων…., είναι έργο των σημερινών τοπικών αρχών της Ικαρίας και φυσικά δεν υποχρεώθηκαν για αυτό από καμιά κυβέρνηση της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ. Ήταν συνειδητή επιλογή και απόλυτα τεκμηριωμένη από τις πλειοψηφίες των δημοτικών συμβουλίων, τα οποία μάλιστα με περισσή ειρωνεία και χλευασμό αντιμετώπισαν όσους από εμάς  προσπάθησαν να σταματήσουν το διαρκές έγκλημα εις βάρος του τόπου μας. Πρέπει να πούμε σε κάθε νοήμονα κάτοικο και φίλο του νησιού μας ότι έχουμε στην διάθεσή τους όλα τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων που συζητήθηκε το θέμα την αποίμενης και καταστροφικής για τον τόπο μας κτηνοτροφικής δραστηριότητας με την μορφή των περιβόητων ενοικιάσεων «δημοτικών βοσκοτόπων (????)» προκειμένου να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα στρέμματα για τις εξισωτικές αποζημιώσεις (επιδοτήσεις). Σε αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι και γιατί όλα αυτά τα χρόνια συντήρησαν αυτό το καθεστώς πάνω στις πληγωμένες πλαγιές του νησιού μας. Λυπούμαστε που η κατά τα άλλα κακή Ε.Ε. ευθύνεται για τις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις οποίες έτρεξαν όλοι οι ασκούντες αυτή τη δραστηριότητα, να εισπράξουν παρά τις περι του αντιθέτου δηλώσεις του πολιτικού φορέα τους, χωρίς έλεγχο και αυστηροποίηση των κριτηρίων κάθε δικαιούχου. Λυπούμαστε επίσης γιατί σήμερα ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν βγήκε τίμια και ευθαρσώς να ανακοινώσει και να αποδεχθεί το μερδικό ευθύνης που του αναλογεί. Γιατί κατά την γνώμη μας ο όρος…..η φύση εκδικείται….. είναι πλαστός και πολύ φτηνή δικαιολογία.
 Η φύση ήταν και είναι ίδια, απλά οι άνθρωποι, όλοι εμείς βάλαμε το χεράκι μας για να αλλάξει συμπεριφορά και να συμβούν τραγωδίες όπως αυτή που έγινε στον τόπο μας. Ας αφήσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα και ας ανασκουμπωθούμε άμεσα για να προστατέψουμε εμείς το νησί μας. Τα λιγοστά χρήματα που διαθέτει η ΤΑ της Ικαρίας, τουλάχιστον να πιάνουν τόπο σε έργα ασφαλή και χρήσιμα για την κοινωνία μας.
 Άμεση απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τα βουνά της Ικαρίας.
Άμεση κατάργηση των αποφάσεων (φετινών ή προηγούμενων χρόνων) των Δημοτικών Συμβουλίων που αφορούν ενοικιάσεις δημοτικών βοσκοτόπων ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ
Αυστηρός και λεπτομερής  έλεγχος στα μπαζωμένα ρέματα και τους χειμάρρους.
Αυστηρός τεχνικός έλεγχος στην κατασκευή δημοτικών και ιδιωτικών δρόμων, με πρόβλεψη στην διοχέτευση ομβρίων υδάτων.
Αυστηρός έλεγχος στην ποιότητα κατασκευής δημοτικών έργων, φραγμάτων, γεφυριών, τοιχίων αντιστήριξης και άλλων τεχνικών έργων.
 Αυτά είναι μερικά για τα οποία δεν απαιτείται συναίνεση του κράτους και των κυβερνήσεων Ν.Δ.και ΠΑΣΟΚ.
 Και μερικές απαντήσεις σε συγκεκριμένες αναφορές της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας.
  1. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της δυτικής Ικαρίας για το οδικό δίκτυο έγιναν από επιτροπή πολιτών των χωριών στην οποία δεν συμμετείχαν όλοι, που μεταξύ άλλων  πρότειναν και αποχή  από τις ευρωεκλογές όταν τα στελέχη (και τα μέλη του ΚΚΕ) ειρωνικά δήλωναν ότι δεν βλέπουν αποτέλεσμα και κυρίως όλοι τους  πήραν μέρος στις ευρωεκλογές της κακής Ε.Ε.
  2. Οι μελέτες για τα μικρά φράγματα έγιναν πράγματι από τους Δήμους της Ικαρίας, κάποια κατασκευάστηκαν ήδη,  όμως δεν αναφέρεται λέξη για τις κατασκευαστικές αστοχίες (διαρροές κλπ) τον πλημμελή έλεγχο και κυρίως αν η Τ.Α. αναζήτησε ευθύνες από τους κατασκευαστές.
  3. Πράγματι ο Δήμος Αγίου Κηρύκου δεν νοικιάζει δημοτικούς βοσκότοπους, όμως αυτό σε τίποτα δεν επηρεάζει τους κτηνοτρόφους να κάνουν χρήση προγενέστερων αποφάσεων αφού το Δ.Σ. του Αγίου Κηρύκου παρέλειψε (???) να ακυρώσει αυτές των προηγούμενων χρόνων .
  4. Δεν άρχισε να γίνεται πολύς λόγος για την αποψίλωση των βουνών. Ο πολύς και έντονος λόγος πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για την απίστευτη οικολογική καταστροφή που συντελείται  ακούγεται πολλές δεκαετίες τώρα, τόσο για τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά κυρίως όσον αφορά την στάση της Τ.Α. της Ικαρίας, αφού είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ δημοτικών δασών και άλλων εκτάσεων, μέσα στις οποίες κινούνται χωρίς έλεγχο πάνω από 30.000 αιγοπρόβατα.


                            ΑΣΠΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: