Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

10 Οκτ 2010

''Στόχοι Πάλης'' Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας



Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,
εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, οι αιρετοί εκπρόσωποι της στα περιφερειακά και δημοτικά όργανα της κρατικής διοίκησης, αταλάντευτα θα παλεύουν και θα διεκδικούν σε όλα τα μέτωπα, στη βάση κοινών στόχων πάλης, στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, της πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Παρουσιάζουμε τους βασικούς στόχους πάλης, τις αρχές μας, το  βασικό προγραμματικό μας πλαίσιο, πλαίσιο  διεκδίκησης και δράσης που δένει με τους αγώνες και τις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, που αγγίζει την ουσία και τις αιτίες των προβλημάτων, που δεν καλλιεργεί αυταπάτες για ψεύτικους παραδείσους και για νησίδες ευημερίας μεσούσης της κρίσης και της αντιλαϊκής επιδρομής.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑ
Δε συμβιβαζόμαστε με τους εξευτελιστικούς πόρους της Τ.Α. από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, διεκδικούμε πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους. Οι πόροι των Ο.Τ.Α στην Ελλάδα προέρχονται από δημοτικά τέλη κατά 60-70 % και 30% από κρατική χρηματοδότηση (στοιχεία ΚΕΔΚΕ)Στην Ικαρία έχουμε καταφέρει ακριβώς το  αντίστροφο.
Αντιπαλεύουμε τις αυθαίρετες παρακρατήσεις, διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων (11 δις ευρώ για όλους τους ΟΤΑ της χώρας). Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους. Είμαστε αντίθετοι με τις απόψεις που υποστηρίζουν ότι η ΤΑ αποκτά οικονομική αυτοτέλεια με την ανάληψη φορολογικής εξουσίας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Αγωνιζόμαστε για: 
¨  Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.              
¨  Σύνταξη με πλήρη δικαιώματα στα 30 χρόνια εργασίας.
Συμπορευόμαστε, στηρίζουμε
Την πάλη της φτωχομεσαίας αγροτιάς για μια άλλη αγροτική πολιτική, κόντρα στους κανονισμούς της ΚΑΠ για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα που θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, με την προώθηση και στήριξη της παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων την  ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. μέσα από  καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς Συνεταιρισμούς, που θα προστατεύουν την παραγωγή και το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων (Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων)  ενάντια στα μονοπώλια και την απελευθέρωση της αγοράς για την προστασία του εισοδήματος και της δουλειάς τους.
ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ   
Πρωτοστατήσαμε στη συσπείρωση και στις μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.  Συνεχίζουμε ακούραστα τον αγώνα για δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλο το λαό.  Να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στο τομέα της Υγείας- Πρόνοιας.                   Ο κοινωνικός εθελοντισμός και η «Φιλανθρωπία» δεν πρέπει να υποκαταστήσουν την κρατική υποχρέωση.  Να πληρώσουν τα βάρη το κράτος, αφού μέσα από τη φορολογία προεισπράττει τις σχετικές δαπάνες και η εργοδοσία, μέσα από τα υπερκέρδη της. 
                            Για εμάς είναι προτεραιότητα η Λαϊκή Υγεία και Πρόνοια
Διεκδικούμε:
¨  Πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν σύγχρονου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής (ΕΚΑΒ) με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια.
¨  Σχεδιασμένη ανάπτυξη Δημόσιων Δωρεάν νοσοκομείων και κέντρων Υγείας στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με επαρκή και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό.
¨  Κρατικό δίκτυο υποδομών κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν πλήρεις υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα ΑμΕΑ, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις.
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
            Αγωνιζόμαστε για την καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και Ενιαίου Δωδεκάχρονου Βασικού Υποχρεωτικού Σχολείου κοινού προς όλους τους νέους. Αντιπαλεύουμε κάθε είδους, άμεση η έμμεση ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της Παιδείας, αρνιόμαστε την είσοδο των επιχειρήσεων στα δημόσια σχολεία μας με οποιαδήποτε πρόσχημα, ακόμα και το πιο «φιλεκπαιδευτικό» αγωνιζόμαστε για τη γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών.
        Η μόρφωση και παιδεία της νεολαίας δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση.
¨  Αντιπαλεύουμε κάθε μέτρο αποκέντρωσης – διαφοροποίησης των σχολικών προγραμμάτων και των σχολείων. Απορρίπτουμε τις «ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας» που συγκαλύπτουν και εντείνουν τις μορφωτικές ανισότητες.
¨  Αντιπαλεύουμε την προώθηση της «διά βίου» μάθησης.
¨  Καμιά αύξηση των δημοτικών τελών για τη λειτουργία των σχολείων ή την ίδρυση δημοτικών «πανεπιστημίων» και σχολών, κανένα πρόσθετο χαράτσι άμεσα στους γονείς, κανένας «σπόνσορας» στην εκπαίδευση.
¨  Αγωνιζόμαστε για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο.
¨  Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο Σχολείο και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Λέμε ΟΧΙ στο «πλαίσιο προσόντων» και παλεύουμε ώστε το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
            Παλεύουμε για τη λήψη άμεσων μέτρων και αναπτύσσουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες ( χωρίς  να μεταφέρουμε το πρόσθετο σοβαρό  κόστος στους δημότες μέσα από τα τέλη), για τη μείωση των απορριμμάτων, τη διαλογή στη πηγή, την ανακύκλωση, την υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων. Διεκδικούμε την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
            Συμμετέχουμε ενεργά στην προστασία του δασικού πλούτου από πυρκαγιές και απαιτούμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης, αλλά και τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για το περιορισμό των πυρκαγιών.  Αντιπαλεύουμε την ιδιωτικοποίηση των δασικών περιοχών και την μάστιγα της αποίμενης κτηνοτροφίας, προτείνοντας την  ριζική αλλαγή του τρόπου διαχείρισης της κτηνοτροφικής δραστηριότητας.
Παράλληλα  διεκδικούμε
¨  Κατοχύρωση της Επικοινωνίας – Ενέργειας – Νερού ως κοινωνικών αγαθών παρεχόμενων από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια και κατάργηση του ΦΠΑ, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.
¨  Να  ολοκληρωθούν οι  οδικοί άξονες του νησιού, να ανακατασκευαστούν τα φθαρμένα τμήματα των δημοτικών οδικών δικτύων .
¨  Προστασία  δασικών οικοσυστημάτων που συμβάλλουν στη συγκράτηση των νερών και τον εμπλουτισμό των υδροφορέων, όπως π.χ το Δάσος του Ράντη από κρατικό φορέα διαχείρισης.   Αναδάσωση καμένων εκτάσεων.
¨  Περιβαλλοντικό  σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων.
¨  Ελεύθερες ακτές – παραλίες χωρίς να πληρώνει έμμεσα ή άμεσα ο λαός.
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
            Οι δήμοι της Ικαρίας έχουν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις για τις συγκοινωνίες ιδιαίτερα για την ακτοπλοΐα έχουν συμβάλει καθοριστικά στο παρελθόν και στο συντονισμό σε Παναιγαιακό επίπεδο. Σημαντικές ενέργειες έχουν γίνει και για την εσωτερική συγκοινωνία με τη προσπάθεια δημιουργίας διαδημοτικού φορέα, και την καθιέρωση ενός στοιχειώδους δικτύου δημοτικών και διαδημοτικών συγκοινωνιών, διεκδικώντας  παράλληλα πόρους από το κρατικό προϋπολογισμό για αυτό το σκοπό.
Διεκδικούμε
¨  Απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή και αεροπορική  σύνδεση των νησιών μας , χειμώνα – καλοκαίρι, με την Ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους. Δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.
¨  Μείωση του υψηλού ναύλου επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων κατά 50%, χωρίς αυτό το κόστος να μετακιληθεί στο κρατικό προϋπολογισμό.
¨  Δημιουργία Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με κοινωνικό έλεγχο και Αποκατάσταση του Δημοσίου Χαρακτήρα των Αερομεταφορών.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
            Παλεύουμε για την ενθάρρυνση των δημιουργικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα της νεολαίας. Διεκδικούμε πολλαπλάσιους χώρους φυσικής αγωγής και άθλησης, γυμναστήρια με οργάνωση, με υποδομή για όλους τους κατοίκους δωρεάν. Είμαστε αντίθετοι με την  εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και με τις απόψεις ότι αθλητισμός σημαίνει πρωταθλητισμός. 
            Υποστηρίζουμε ότι ο πολιτισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο. Ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε την ανάδειξη και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας.
Αγωνιζόμαστε για τη διαμόρφωση συνθηκών και υποδομών, για να απολαμβάνουν το δικαίωμα στον πολιτισμό και τη τέχνη όλοι οι εργαζόμενοι.
Διεκδικούμε
¨  Εξασφάλιση των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού στην Τέχνη και τον Πολιτισμό
¨  Ανάπτυξη τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας και της λαϊκής ερασιτεχνικής δημιουργίας ώστε να υπηρετεί την πολιτιστική – μορφωτική ανάπτυξη του λαού και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων του τουρισμού και του θεάματος.
¨  Διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς (κτιρίων, μνημείων, λαϊκής παράδοσης κ.λπ.)
¨  Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας.   
¨  Ανάπτυξη του λαϊκού, ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ 
¨  Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους.   
¨  Δωρεάν δημόσιες δομές πρόληψης – θεραπείας – επανένταξης σε όλη τη χώρα.  
¨  Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης.
           ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ   
ΕΛΛΗΝΩΝ– ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
¨  Όχι στα τοπικά όργανα χειραγώγησης και καταστολής. Κατάργηση όλων των θεσμών συμμετοχής  του λαού στην τοπική αστυνόμευση, στο χαφιεδισμό και την καταστολή.
¨  Άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και κατοχύρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
¨  Κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων και εγκυκλίων που ποινικοποιούν τη μετανάστευση ή θέτουν εμπόδια στη ζωή αυτών και των παιδιών τους που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στη χώρα.
              ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Τ.Α. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
¨  Εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων της τοπικής και περιφερειακής  διοίκησης.
¨  Εκλογή έμμεση του δημάρχου και του περιφερειάρχη με δυνατότητα ανάκλησης μέσω των δημοτικών συμβουλίων που τους εκλέγουν. 
Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,
Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα, τα κόμματα εξουσίας και οι δορυφόροι τους, μπορεί σε κάποια τοπικά ή περιφερειακά όργανα να κάνουν παραπλανητικούς ελιγμούς, στηρίζοντας δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, ώστε να καμουφλάρουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ανεξάρτητοι υπερκομματικοί υποψήφιοι. Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο ή είναι αφελής ή λέει ψέματα. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουν σηκώσει «τη λευκή σημαία» του συμβιβασμού και της υποχώρησης και θα εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών. 
            Η εκλογή αγωνιστών της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει:
Ø  Ένα γερό φράγμα στην πολιτική του μνημονίου, των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν τον αντιλαϊκό μονόδρομο.  
Ø  Μέσα στα όργανα αυτά θα φτάνει η φωνή του λαού, έτσι ώστε να παρεμβάλλονται εμπόδια και δυσκολίες, να υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και όχι το σκοτάδι της αδιαφάνειας. 
Ø  Οι εκλεγμένοι αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης θα μπαίνουν μπροστά στην αποκάλυψη της αδικίας, στην αποκάλυψη της κερδοσκοπίας, θα μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση, στήριξη και αλληλεγγύη των αγώνων.  
Ø  Δε θα ισχυρίζονται ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους τα διάφορα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους !
Ø  Δε θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων, για την τελική νίκη.
Ο λαός θέλει δίπλα του ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι αγωνιστές στα λόγια, κινδυνολόγους και τρομοκράτες, συκοφάντες και αποφασισμένους να μην πειράξουν ούτε μια τρίχα από τα κέρδη των μονοπωλίων. Δεν χρειάζεται απλά έντιμους δημάρχους, συμβούλους και περιφερειάρχες, αλλά αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρειάζεται εκλεγμένους άφοβους, που δε διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα. 
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών για τα τοπικά διοικητικά όργανα πρέπει να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού για να δυσκολευθεί και να αποτραπεί η λήψη των σφαγιαστικών μέτρων που μετατρέπουν τη ζωή των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων ηλικιών, σε ένα σύγχρονο Νταχάου, να αποτελέσει όπλο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου, να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης .

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ   ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Στον δήμο Ικαρίας με επικεφαλής  τον  Στέλιο Σταμούλο
Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τον Στρατή  Κόρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια: