Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

26 Οκτ 2010

Μέτρα για τους πλημμυρόπληκτους της Ικαρίας ανακοίνωσε ο Γιάννης Μαγκριώτης


Ολοκλήρωσε χθες την διήμερη περιοδεία του στην πλημμυρόπληκτη Ικαρία ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκο και την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σοφία Θεολογίτου. Όπως δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης έχει ήδη υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση ώστε άμεσα να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις μόλις ολοκληρωθούν όλες οι καταγραφές. Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν σταλεί από το υπουργείο Υγείας σε Χίο και Ικαρία οι πρώτες 100.000 ευρώ
για τα έκτακτα προνοιακά προβλήματα, ποσά που θα αυξηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. «Τόσο για τη Χίο όσο και για την Ικαρία, είπε ο κ. Μαγκριώτης, ετοιμάσαμε Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις κάθε μορφής, ορίζοντας τα δύο νησιά ως πλημμυρόπληκτα στο σύνολό τους. Περιμένουμε πρόσθεσε, να μας στείλουν τις προτάσεις, τις καταγραφές και τις εκτιμήσεις των τοπικών φορέων για τον αριθμό, αλλά και το εύρος των καταστροφών, που έχουν υποστεί κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, δημόσιες υποδομές, οικοσκευές, σοδειές αγροτικών προϊόντων, μηχανολογικός εξοπλισμός για να δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις άμεσα», υπογράμμισε ο κ. Μαγκριώτης.
Στη συνάντηση που έγινε στις Ράχες με τους φορείς ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε τα ποσά που διατίθενται για την επισκευή των ζημιών. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ έκανε ειδική αναφορά στην έλλειψη υποδομών που διαπίστωσε στο νησί σημειώνοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα για την ένταξη και χρηματοδότηση και άλλων έργων αναγκαίων για την ανάπτυξη του νησιού. Ο κ. Μαγκριώτης εξήγγειλε δύο έργα, το δρόμο Στελλί Φραντάτο Ράχες, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 11 εκατ. ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα του υπουργείου και την τρίτη φάση για το λιμάνι Ευδήλου, από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΠΕΠ) Β. Αιγαίου ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Τέλος ο κ. υφυπουργός αναφέρθηκε στο πρόσθετο πρόβλημα που έχει προκληθεί στο περιβάλλον από την υπερβόσκηση, η οποία έχει οδηγήσει σε ερημοποίηση το 42% της έκτασης του νησιού, σύμφωνα με μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας. «Ευθύνη της Πολιτείας, των τοπικών φορέων και των πολιτών είναι να βάλουν τέλος σε αυτές τις πρακτικές, που καταστρέφουν το περιβάλλον και πολλαπλασιάζουν τις καταστροφές, όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα»
πηγή: Ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: