Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

22 Ιαν 2011

Η Συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ικαρία-Τελικό

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέλευση που έγινε χτες στο πολιτιστικό κέντρο του Ευδήλου
όπου η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε για τη κατάσταση στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων ειδικά μετά από το κλείσιμο της χωματερής στον Άγιο Κήρυκο.
Όλη η συνέλευση στα 9 αποσπάσματα που ακολουθούν!

Ikariaki.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι κάποιοι επιθυμούν να παίξουν όχι μόνο πολιτικά παιχνίδια αλλά οικονομικά. Μου κάνει εντύπωση πως ο νέος δήμαρχος υπερασπίζεται θέσεις που πιθανόν να αποφέρουν σε κάποιους πολλά έσοδα. Και για να γίνω πιο σαφής.
Είναι γνωστό της πάση στην Ικαρία, ότι κάποιοι στον Άγιο παίζανε παιχνίδια με τον ΧΥΤΑ για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Ελπίζω βέβαια μόνο αυτός να είναι ο λόγος……
1. Ούτε ένα έγγραφο, ούτε μία απόφαση, προφορική η γραπτή, δεν επιβάλλει σε κανέναν Δήμο της Ελλάδας κανενός είδους πρόστιμο, τουλάχιστον γι αυτό το εξάμηνο. Άρα γιατί χρησιμοποιείται αυτός ο λόγος σαν μπαμπούλας;
2. Δεν δεσμεύεται ο Δήμος να πιέσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την περιβαλλοντολογική μελέτη από την περιφέρεια για τον ΧΥΤΥ στην Πλαγιά. Αντίθετα ανοίγει παράθυρα για διαφορετική χωροθέτηση. Που σημαίνει καινούριες μελέτες, μίζες, δικαστήρια και 10 χρόνια τρεξίματος. Αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως ο Δήμαρχος σύρεται σε αποφάσεις που θα κοστίσουν πρωτίστως στον ίδιο;
3. Είναι ολοφάνερη η πολιτική σκοπιμότητα της απόφασης της περιφερειάρχη. Ερώτηση: Θα υπήρχε η ίδια απόφαση αν ο Δήμος δεν άλλαζε χέρια;
4. Δεν παρουσιάστηκε κανένα έγγραφο που να διαβεβαιώνει τους παριστάμενους ότι η Ανατολική Σάμος θα δεχτεί τα σκουπίδια της Ικαρίας, και μάλιστα με έξοδα του κράτους. Αυτά είναι φαιδρότητες.
Είναι ολοφάνερη λοιπόν η πρόθεση κάποιων, που παίζουν τα παιχνίδια, με την υποστήριξη ελπίζω άθελα του, του Σταυρινάδη.
1. Να ξεφύγουν από τον βραχνά του προβληματικού ΧΑΔΑ Αγίου, ρίχνοντας το μπαλάκι κυρίως στον Εύδηλο, χωρίς να δεσμεύονται, ούτε για το πόσο χρονικό διάστημα θα μπορεί να γίνεται αυτό.
2. Με την ησυχία τους μετά, να προβούν στην χωροθέτηση άλλου σημείου, ώστε να ξαναρχίσει από την αρχή το ίδιο γαϊτανάκι. Με πάμπολλα οφέλη για μελετητικές εταιρείες, εργολάβους, μεσάζοντες.
3. Να ικανοποιήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις προς τους συντοπίτες τους στον Άγιο, για την λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, ώστε να αποκτήσουν το φωτοστέφανο του πολιτικού που ενδιαφέρεται για τον τόπο τους, αδιαφορώντας εντελώς για την υπόλοιπη Ικαρία.
Το πρώτο πράγμα που θα περίμενε κανείς να κάνει η νέα δημοτική αρχή, είναι με παραστάσεις και έγγραφα να πιέσει την περιφέρεια για την έγκριση της περιβαλλοντολογικής μελέτης του ΧΥΤΥ , και να καταφέρει να αποσπάσει τουλάχιστον συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Τότε η συζήτηση για τον ΧΥΤΑ Αγίου θα έμπαινε σε εντελώς διαφορετική βάση. Αντίθετα, ούτε δεσμεύτηκε για τέτοιου είδους κινήσεις και ποιες θα είναι αυτές, ούτε έκφρασε την θέληση της να προχωρήσει άμεσα αυτή η προοπτική.
Τα παιχνίδια που παίζονται πανελληνίως με τις μελέτες και τους εργολάβους είναι γνωστά. (Δες Μπόμπολας και Κερατέα). Είναι πολιτική απόφαση που αφορά όλους μας, η Ικαρία να μην αποτελέσει μέρος του προβλήματος διαπλοκής που υπάρχει στην χώρα, αλλά τόπος με προοπτική στην επίλυση των προβλημάτων.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και οι υποψιασμένοι πολλοί, παρακαλώ τον Δήμαρχο να μην παίξει τον ρόλο του ανυποψίαστου πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ''ρόλος του ανυποψίαστου πολίτη'
μάλλον θα πρεπει να αποδοθεί στους
απερχόμενους δημάρχους αφού ΓΝΩΡΙΖΑ
ΝΕ,ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ,ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 34000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΗΤΑ
ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΟΧΥΤΑ ΘΑ ΕΊΧΕ ΓΙΝΕΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ!!Αλλά μπροστά στην ικαν
οποίηση των 'δικών του παιδιών' και
της αλαζονείας του δεν λογάριαζε τί
ποτα..Φυσικά ούτε λόγος από κανέναν
''ευαισθητοποιημένο-αγωνιστή οικολό
γο'' ,για το ποσό που δόθηκε για την εκπόνηση της μελέτης του ΧΥΤΑ,που
παραδέχθηκε και ο μηχανικός πως ''ήταν
κατα απαίτηση και παραγγελία του
δημοτικού συμβουλίου''..Εκεί δεν
υπήρξε ''καμμία ατασθαλία'',αφού το
αποτέλεσμα βόλευε τη 'συντεχνία' και το φίλα προσκείμενο σε αυτή μηχανικό σύνταξης..Νομίζοντας πως
με τις αποφάσεις τους οι απερχόμενοι θα οδηγούσαν προ τετελε
σμένου την τελική κατάληξη του ΧΥΤΑ,ευτυχώς που δεν τους πέρασε..,
είχαν επαναπαυτεί κι άφησαν το ζήτημα του κλεισίματος των ΧΑΔΑ,που
το ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ,ανοιχτό
αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής ΌΛΩΝ των δημοτών..Βέβαια οι αντιδρά
σεις τότε ήταν χλιαρες αφού το 'κομματικό ακροατήριο'' πίστεψε
τους 'ταγούς' του ότι το πρόβλημα θα μεταφερθεί αλλού,και άρα μακριά τους οπότε δεν τους ενδιέφερε και
τους ίδιους δείχνοντας και την προ
σωπική στάση και των ιδίων..
Καλα τα ''αγωνιστικά τσιτάτα' ,όμως
ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ δικαούνται επιτέλους να
ανγνωρίσουν τα λάθη τους και όχι να
τα φορτώνουν σαν εύκολη λύση στους
άλλους..

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οδηγηθήκαμε στην λογική, το οτι επειδή τα πήραν οι προηγούμενοι, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ. Και ο άμοιρος καριώτης, με μαθηματική ακρίβεια οδηγήται στο να επιχειρηματολογεί, ποιος είναι περισσότερο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ από τον άλλο, με το πρόβλημα των σκουπιδιών να λύνεται την επόμενη 10ετία. Πέρα του ότι μέσα από κομματικούς δημοσίους υπαλλήλους, αρχαιολόγους(;), περιφερειάρχιδιες κα, γίνεται το πλιάτσικο ανά την Ελλάδα.
Το ΚΚΕ θα πρέπει μάλλον να φιλοτεχνήσει αγάλματα στην παρούσα δημοτική αρχή, αν σε 2,5 χρόνια δεν λυθεί το πρόβλημα, γιατί θα έχουν αναστηθεί σε χρόνο ρεκόρ από τις λάσπες που βρέθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ, ΕΙΔΙ
ΚΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ
ΟΥΤΕ ΟΔΗΓΟΥΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΠΟΥ ΑΠΑΓΩΓΗ,
ΔΗΛ.ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΞΙΟΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ
ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ
ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΗΘΙΚΟ '''ΚΩΔΙΚΑ''..
ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ''ΑΓΙΟΠΟΙ
ΗΘΟΥΝ'' ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ
ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΘΕ
ΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΦΡΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ''ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ''
ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ &
ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ 'ΑΠΑΝΤΗΣΗ',ΠΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ..