Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

31 Ιαν 2011

Συναντήσεις Βουλευτή Σάμου για έργα και υποθέσεις που αφορούν τα νησιά μας



Σημαντικές συναντήσεις για έργα και υποθέσεις που αφορούν τα νησιά μας, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα την εβδομάδα που πέρασε.
Τη Δευτέρα 24-1-2011, ο Βουλευτής Σάμου Π. Βαρδίκος, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θ. Παπαθεοφάνους, τον Δήμαρχο Σάμου Σ. Θάνο και τον Δήμαρχο Ικαρίας Χ. Σταυρινάδη, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη και υπηρεσιακούς διευθυντές. Συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα του νομού για τον τουρισμό:



  1. Τουριστικό Καταφύγιο Μαραθοκάμπου: Αναμένεται εντός Φεβρουαρίου η προκήρυξη δημοπράτησης.
  2. Τουριστικό Καταφύγιο Αγίου Κηρύκου: Το έργο έχει χωροθετηθεί. Αναμένεται η έγκριση περιβαλλοντικών όρων που έχει ήδη συνταχθεί από τη Νομαρχία Σάμου και το master plan από τον Δήμο ο οποίος θα συνεργαστεί και με την Περιφέρεια. Στη συνέχεια θα προχωρήσει το υπουργείο την οριστική μελέτη.
  3. Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου: Έχει συνταχθεί το τεχνικό δελτίο για δημοπράτηση και αναμένεται προγραμματική συμφωνία με την Περιφέρεια στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο.
  4. Μουσείο Ναυπηγικών Τεχνών: Υπάρχουν πλήρεις μελέτες. Εκκρεμεί προώθηση στην τεχνική υπηρεσία του ΕΟΤ και διερευνώνται πιθανοί δικαιούχοι.
  5. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Μαρίνα Πυθαγορείου, το Τουριστικό Αγκυροβόλιο Καρλοβάσου, την κρουαζιέρα και τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Την Τρίτη 25-1-2011, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι συναντήθηκαν στο γραφείο της Υφυπουργού κας Αποστολάκη με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα σφαγεία και με τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Οικονομίδη.
Την Τετάρτη 26-1-2011, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Γ.Γ. του υπουργείου κα Μενδώνη. Συζητήθηκε το θέμα του ΞΕΝΙΑ Σάμου για το οποίο εντός διμήνου ο Υπουργός θα ανακοινώσει την τελική διευθέτηση και η χρηματοδότηση για το Φεστιβάλ Μανόλης Καλομοίρης σε φορέα του Δήμου με σύμφωνη την Περιφέρεια.
Την ίδια μέρα, ο Βουλευτής συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, σχετικά με την πορεία των έργων που εκτελούνται από το υπουργείο στο Βόρειο Αιγαίο. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Οικονομίδης, ο Γ.Γ. Συγχρηματοδοτούμενων Έργων κ. Λαμπρόπουλος, αρμόδιοι διευθυντές του υπουργείου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, ο Γ.Γ. της αποκεντρωμένης κρατικής Περιφέρειας Β. Αιγαίου Φ. Χατζημιχάλης και ο αιρετός Περιφερειάρχης Ν. Γιακαλής. Για το νομό μας συζητήθηκαν:

  • Τα τμήματα του δρόμου Σάμος-Καρλόβασι, η γέφυρα Μπλάμη που ολoκληρώθηκε και του Κουρούντερε που θα τελειώσει μέχρι το τέλος Μαρτίου.
  • Το λιμάνι του Ευδήλου που έως τον Αύγουστο θα δημοπρατηθεί.
  • Ο δρόμος Στελί-Φραντάτο-Ράχες που θα πρέπει να ανατεθεί μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ για να προχωρήσει η επικαιροποίηση και ολοκλήρωση των μελετών ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτησή του.
  • Η παράκαμψη Πυθαγορείου-Χώρας που πρέπει να «ωριμάσει» με την ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την οριστική μελέτη.
  • Η ολοκλήρωση του δρόμου Σάμος-Καρλόβασι ενταγμένη στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου που θα έχει «ωριμότητα» μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
  • Η μελέτη της παράκαμψης Κάμπου Μαραθοκάμπου που έχει αναλάβει το υπουργείο.
  • Η ανάδειξη του Ευπαλινείου Ορύγματος που πρέπει να ενταχθεί στο τομεακό του υπουργείου πολιτισμού γιατί σ΄αυτό των Υποδομών δεν είναι επιλέξιμο έργο.
  • Η αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα της Ικαρίας από τις καταστροφικές πλημμύρες που η δεύτερη μελέτη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ που θα αναλάβει το έργο (μελέτες, δημοπρατήσεις, επίβλεψη) ανεβάζει τον προϋπολογισμό του στα 5 εκ. €.
  • Συζητήθηκαν τέλος θέματα αποζημιώσεων για τις ζημιές στα κτίρια από τις πλημμύρες της Ικαρίας και του σεισμού του 2009 στη Σάμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: