Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

23 Ιαν 2011

Τοποθέτηση της Λα.Σ Ικαρίας (Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων)

Συμπατριώτισσες – συμπατριώτες,
Πριν τοποθετηθούμε σχετικά με την νεότερη εξέλιξη στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ικαρία θέλουμε να θυμίσουμε συνοπτικά ορισμένα βασικά σημεία της διαδρομής του ζητήματος που καθόρισαν την στάση της Τ.Α Ικαρίας μέχρι σήμερα.                                                   Οι ΟΤΑ της Ικαρίας τα τελευταία χρόνια ( από το 2005 κυρίως )  αναπτύξαν έντονη δραστηριότητα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έτσι ώστε αυτή να γίνεται και με περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο και χωρίς το αυξημένο κόστος από αυτή την δραστηριότητα να μετακυλιεται στους κατοίκους του νησιού μας.
 Να αναφερθούμε σε μερικές από τις  ενέργειες της Τ.Α και πιο συγκεκριμένα των τριών ΟΤΑ Ικαρίας, και ειδικότερα σε τρία καθοριστικά σημεία .
Α ) Οι Δήμοι ήταν ο μόνοι φορείς που είχαν καταθέσει πρόταση την διεκδικούσαν ενιαία και δεν είχαν θέσει κανένα εμπόδιο σε όλη την διαδικασία της δημιουργίας υποδομών ολοκληρωμένου συστήματος  διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς να υπολογίσουν το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Πρακτική που δυστυχώς δεν έχουν ακολουθήσει οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί –υπηρεσιακοί  φορείς , καθώς και η πλειονότητα  των πολιτικών φορέων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατασκευή του ΧΥΤΥ Ικαρίας, όπου η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2001.
Έχουν εκπονηθεί 5 διαχειριστικές μελέτες που για διαφόρους λόγους (κυρίως  μικροπολιτικούς και υπηρεσιακούς) μέχρι και σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα αρχίσει η κατασκευή του ΧΥΤΥ Ικαρίας. Σε αυτή την υπόθεση βέβαια συνέβαλαν (αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο) τόσο οι υπηρεσιακοί παράγοντες (Περιφέρεια π.χ )  όσο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  που μέχρι σήμερα διαχειριζόταν την υπόθεση. Οι μόνοι φορείς που δεν έβαλαν κανένα εμπόδιο σε αυτή την υπόθεση  όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι Δήμοι της Ικαρίας, που όχι μόνο αποδέχτηκαν τις διαχειριστικές μελέτες αλλά κατήγγειλαν και τον ανασταλτικό ρόλο υπηρεσιών (πχ Εφορεία βυζαντινών Αρχαιοτήτων ) που ουσιαστικά ακύρωναν σε προηγούμενη φάση την δημιουργία του ΧΥΤΥ.
Σήμερα πιστεύουμε πως πρέπει να καθοριστεί συγκεκριμένα η στάση του δήμου Ικαρίας  σχετικά  με την αντιμετώπιση της νέας εμπλοκής που αφορά  την εκ νέου γνωμοδότηση εφορείας αρχαιοτήτων (εξέλιξη που πληροφορηθήκαμε από την ΕΡΑ Β. Αιγαίου και ζητάμε από την πλειοψηφεια διευκρινήσεις για αυτό) καθώς επίσης και στην διαφαινόμενη πρόθεση  κάποιων κατοίκων των όμορων οικισμών για προσφυγή στο ΣΤΕ. Τέλος πρέπει να γίνει καθαρό αν  ο σχεδιασμός που υπάρχει σε εξέλιξη μέχρι σήμερα θα υποστηριχθεί και από το νέο Δ.Σ Ικαρίας, γιατί υπάρχουν ραδιοφωνικές δηλώσεις (στην ΕΡΑ Β. Αιγαίου) του κύριου δήμαρχου «περί εξέτασης από μηδενική βάση» του όλου θέματος.
Β ) Στην υπόθεση βέβαια της διαχείρισης των απορριμμάτων ρόλο παίζει και ο τρόπος διαχείρισής τους, δηλαδή κατά πόσο εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης περιβαλλοντικά και οικονομικά αποδεκτές.  Σε αυτή την υπόθεση καθοριστικό ρόλο παίζει η ανακύκλωση των υλικών, δυστυχώς όμως η εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων έχει διαμορφώσει μια συγκεκριμένη κατάσταση, με την εκχώρηση αυτής της ουσιαστικής αρμοδιότητας στο ιδιωτικό κεφάλαιο με τους νόμους που από κοινού  ψήφισαν και εφάρμοσαν .                        
Νόμοι που είχαν ως αποτέλεσμα αντί να προχωρήσει η δημιουργία ενός εθνικού οργανισμού που θα έχει τη ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων ανακύκλωσης σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλες τις κατηγορίες των υλικών, ουσιαστικά το μόνο που έκαναν ήταν να καθορίσουν τους κανόνες για την εκχώρηση αυτής της καθοριστικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων υπόθεσης σε εταιρικά σχήματα που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, συνδέοντας με αυτόν το τρόπο την επέκταση της ανακύκλωσης με το προσδοκώμενο κέρδος των εταιρικών σχημάτων.
Αυτή η πρακτική είναι ο κύριος λόγος που δεν προχωράει ουσιαστικά ο σχεδιασμός προγραμμάτων και δράσεων ανακύκλωσης σε όλη την χώρα.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν  και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Τ.Α της Ικαρίας στη προσπάθεια της να δημιουργήσει υποδομές και δίκτυο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στους 3 Δήμους του νησιού

Η προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ικαρίας ξεκίνησε το 2005 και συστηματικότερα το 2006 όταν από κοινού και οι 3 Δήμοι απευθύνουν πρόταση συνεργασίας σε εκείνα τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων  που διαχειρίζονται τις δραστηριότητες ανακύκλωσης των υλικών που αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ικαρία.  Ε.Ε.Α.Α (Υλικά Συσκευασίας) – Ανακύκλωση Συσκευών (Ηλεκτρικά – Ηλεκτρονικά απόβλητα) – Ε.Δ.Ο.Ε (Οχήματα τέλους ζωής).
 Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα παρουσιάζονται σοβαρές δυσκολίες  στην ουσιαστική συνεργασία με την  Ε.Ε.Α.Α καθιστώντας ουσιαστικά την όλη προσπάθεια της Τ.Α της Ικαρίας προβληματική . Γνωρίζετε  ασφαλώς πως στον δήμο Αγίου Κηρύκου και στον δήμο Ευδήλου από τον Ιούνιο του 2009 έχει ξεκινήσει η διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών (Χαρτί/ αλουμίνιο /πλαστικό). Η συλλογή γίνεται με εξοπλισμό που έχει αγοραστεί από την τοπική Αυτοδιοίκηση και της υπηρεσίες καθαριότητας  και μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από το νησί αρκετοί τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο ). Ωστόσο υπάρχουν προβλήματα στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση αυτής της δράσης γιατί η Ε.Ε.Α.Α  έβαζε συνεχώς εμπόδια ( Τεχνικής και νομικής φύσεως ) στην διαδικασία υπογραφής συμβάσεων με τους ΟΤΑ της Ικαρίας , με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σοβαρές δυσκολίες στην προώθηση των προς ανακύκλωση υλικών στην Αττική και την τελική τους διάθεση (Μέχρι σήμερα φυλάσσονται στις αποθήκες των δήμων αρκετοί τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών σε δέματα, δημιουργώντας είδη πρόβλημα χωρητικότητας).  Επίσης να τονίσουμε πως την ιδία στιγμή στην Ικαρία εφαρμόζονται δραστηριότητες που αφορούν την ανακύκλωση των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αποβλήτων, από τους ΟΤΑ και το πιστοποιημένο σύστημα (Σύστημα που υπέγραψε συμβάσεις παραχωρώντας και εξοπλισμό και συμβάλλοντας στο λειτουργικό κόστος με ένα ποσό ανά τόνο) . Χαρακτηριστικά να σας ενημερώσουμε πως μέσα στον 2010 μόνο από τον Δήμο Αγίου Κηρύκου έφυγαν έξι κοντεινερ με απόβλητα αυτού του είδους.
 Σε ό,τι αφορά την δράση της ανακύκλωσης που εφαρμοζόταν στους 2  δήμους αξίζει να τονιστεί πως ήταν οι μοναδικοί ίσως δήμοι στην χώρα που υλοποιούσαν αυτή την υπηρεσία στην ουσία και όχι για εντυπωσιασμό , χωρίς  να μεταφέρουν αυτό το σοβαρό  κόστος  στους δημότες μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη .  Αντιθέτως διεκδικούσαν  πόρους για τον αναγκαίο εξοπλισμό από το κράτος και τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης , διεκδικούσαν από το κράτος και τα συστήματα την οικονομική συμβολή τους στο λειτουργικό κόστος των δήμων για την ανακύκλωση .
Παράλληλα ήταν οι μοναδικοί δήμοι στην χώρα που διεκδικούσαν σε όλα τα μέτωπα (ΤΕΔΚ- ΚΕΔΚΕ – Υπουργεία – Συστήματα ) μια διαφορετική πολιτική για να μπορεί να υλοποιείται η ανακύκλωση από τους δήμους χωρίς την σύμπραξη με  το ιδιωτικό κεφαλαίο.
 Για τα προβλήματα αυτά είχαν γίνει από την Τ.Α της Ικαρίας συγκεκριμένες παρεμβάσεις τόσο προς τα συναρμόδια υπουργεία όσο και στους λοιπούς εμπλεκομένους  φορείς (Συστήματα-ΤΕΕ-ΕΕΔΣΑ) καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου και την θέσπιση οικονομικής ενίσχυσης των ΟΤΑ μέσω της ΕΕΑΑ, θέμα για το οποίο καμιά αναφορά δεν υπάρχει στην πρόσφατη τροποποίηση του σχετικού νομού (Ν. 2939/2001). Αυτό κατά την άποψη μας δεν είναι ένα τεράστιο λάθος η στην καλύτερη των περιπτώσεων μια σοβαρότατη παράλειψη, αλλά μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική επιλογή που συνειδητά έκανε και η σημερινή κυβέρνηση .
Όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ συμπεριέλαβε ειδική διάταξη για την επιδότηση της καύσης απορριμμάτων στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης « Βαφτίζοντας » ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μια ακριβή και επικίνδυνη τεχνολογία ικανοποιώντας το αίτημα των επιχειρηματιών που επί χρόνια προσπαθούν να εισάγουν την καύση απορριμμάτων στην Ελλάδα . Χαρακτηριστικό για το πόσο αναγκαία είναι αυτή η παρέμβαση (οικονομική συμβολή της ΕΕΑΑ  στο λειτουργικό κόστος αυτής της νέας αρμοδιότητας των ΟΤΑ)  είναι οι  απόψεις και οι προτάσεις του ΤΕΕ σχετικά με το θέμα (Ημερίδα «Η κοινωνία της ανακύκλωσης - Παρόν και προοπτικές στην Ελλάδα» 25/6/2008) που προσδιορίζουν το λειτουργικό κόστος αποκομιδής των συλλεγομένων υλικών συσκευασίας, το οποίο επιβαρύνονται οι δήμοι, σε 210€/τόνο Αστικών Στερεών Αποβλήτων. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι προτάσεις της Τ.Α της Ικαρίας πριν την  κατάθεση του προς ψήφιση σχεδίου νομού όχι μόνο δεν ελήφθησαν υποψιν αλλά ούτε καν απαντηθηκαν ποτέ , αποδεικνύοντας πως η περίφημη διαβούλευση στην οποία η σημερινή κυβέρνηση έδωσε τόσο μεγάλη δημοσιότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσχηματική διαδικασία .                                                                                
 Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να οδηγείται ουσιαστικά η τοπική Αυτοδιοίκηση όλης της χώρας στο να υποχρεώσει τους πολίτες να πληρώσουν για μια δράση για την οποία έχουν ήδη πληρώσει ( μέσω των αγορών από τις εταιρίες προϊόντων που χρηματοδοτούν την Ε.Ε.Α.Α ), ευθύνες για αυτό έχουν βέβαια και οι αιρετοί εκείνοι που αποδέχονται αυτή την πολιτική και την εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα, αιρετοί που δυστυχώς σήμερα είναι πλειοψηφια  στην χώρα και έχουν πολύ συγκεκριμένη πολιτική στήριξη (όλοι πιστεύω πως γνωρίζουμε από ποιους) .
Το κυρίαρχο στοιχείο λοιπόν που καθόρισε την μέχρι σήμερα εξέλιξη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και καθορίζει και τις μελλοντικές εξελίξεις είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων η οποία πρέπει κατά την άποψη μας να αλλάξει σε κατεύθυνση που  θα εξασφαλίζει τα ακόλουθα .
Την άμεση Χωροθέτηση από την  κυβέρνηση (Συναρμόδια υπουργεία - Περιφέρεια όπως έγινε  π.χ στην Αττική) των χώρων και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και ταφής των απορριμμάτων, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, με βάση  τεκμηριωμένες επιστημονικοτεχνικά μελέτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων.
 Να διασφαλιστούν άμεσα , με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, οι πόροι που απαιτούνται για την εκτέλεση των έργων που προβλέπονται από τους περιφερειακούς σχεδιασμούς.
Να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν ακόμη στη νομοθεσία διαχείρισης των αποβλήτων, στη βάση εξυπηρέτησης των πραγματικών αναγκών και όχι των επενδυτικών προσδοκιών και των άλλων συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης σήμερα
Σε ότι αφορά το ζήτημα της  παύσης λειτουργίας των ΧΑΔΑ, πιστεύουμε πως ο τρόπος που μπαίνει το ζήτημα γίνεται μόνο και μόνο για να είναι η απερχόμενη Γ.Γ της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνεπής στις νομικές δεσμεύσεις  που έχει η χώρα απέναντι στην Ε.Ε χωρίς να προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης του τεραστίου αυτού προβλήματος που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες των νησιωτικών κοινωνιών και τις πραγματικές  ανάγκες  των νησιών μας.
Θα έπρεπε να γνωρίζει από την συνεχή ενημέρωση που είχε τα τελευταία χρόνια από την Τ.Α Ικαρίας, ότι ο κάθε ΧΑΔΑ στις δημοτικές ενότητες, έχει μικρή χωρητικότητα και δεν είναι αντικειμενικά σε θέση να καλύψει τις ανάγκες όλης της Ικαρίας.
Το ζήτημα παύσης λειτουργίας των ΧΑΔΑ από την απερχόμενη Γ.Γ της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δεν τίθεται για πρώτη φορά, όμως πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα και αποσπασματικά πάρθηκε απόφαση για παύση λειτουργίας ενός ΧΑΔΑ συγκεκριμένης  δημοτικής ενότητας χωρίς να ληφθεί παράλληλα κανένα μέτρο για την τελική διάθεση των απορριμμάτων της δημοτικής ενότητας αυτής.
Οι προηγούμενες νουθεσίες από την απερχόμενη Γ.Γ της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δεν βρήκαν ανταπόκριση από την Τ.Α Ικαρίας γιατί πολύ απλά  δεν υπήρχε η δυνατότητα να οδηγηθούν τα απορρίμματα όλης της Ικαρίας σε ένα μόνο από τους τρεις  ΧΑΔΑ που λόγω της μικρής χωρητικότητας τους  δεν ήταν
και δεν είναι αντικειμενικά σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες όλης της Ικαρίας.  
Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, για  αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών 
• Να χωροθετήσει άμεσα η κυβέρνηση (Συναρμόδια υπουργεία –αποκεντρωμένη διοίκηση - Περιφέρεια όπως έγινε  π.χ στην Αττική) τους νέους χώρους για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και ταφής των απορριμμάτων, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, με βάση τις τεκμηριωμένες μελέτες, επιστημονικοτεχνικά  χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκομένων φορέων.
• Να διασφαλιστούν με ευθύνη και δαπάνες του κράτους οι πόροι που απαιτούνται για την εκτέλεση των έργων που προβλέπονται για ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Σ.Δ.Α) .
Ένα Ο.Σ.Δ.Α πρέπει να περιλαμβάνει:  Α) Διαλογή στην πηγή. Β) Σταθμό μεταφόρτωσης.  Γ) Μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων. Δ) Σχεδιασμός για προώθηση των ανακυκλώσιμων υλικών  σε κεντρική μονάδα ανακυκλώσιμων υλικών  (Περιφέρεια η κέντρο).  Ε) ΧΥΤΥ. ΣΤ) Μονάδα επεξεργασίας βιολογικών υπολειμμάτων. 
• Να προχωρήσει παράλληλα η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ .
• Απορρίπτουμε την καύση των απορριμμάτων και  κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας.
• Να δημοσιευτούν, επιτέλους, ο σχεδιασμός  οι τεχνικές προδιαγραφές,  να προχωρήσει η χωροθέτηση και να αρχίσουν τα έργα διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων.
• Να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή της νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη ενδο  και εξωνοσοκομειακή διαχείριση των νοσοκομειακών  αποβλήτων.
• Να εκλογικευτούν τα αντισταθμιστικά ποσά που πληρώνει ο λαός για τη διαχείριση απορριμμάτων.
• Καμία συμμετοχή των ιδιωτών στην ανακύκλωση. Σχεδιασμός και εκπόνηση μελετών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, που είναι αναγκαία σε κάθε περιοχή. Χρηματοδότηση και στήριξή τους ( κάδοι και απορριμματοφόρα ανακύκλωσης) εξ ολοκλήρου από δημόσιους πόρους
• Να προχωρήσει άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης (Συναρμόδια υπουργεία –αποκεντρωμένη διοίκηση ) και της ΤΑ η κατασκευή και η λειτουργία επαρκών και σύγχρονων Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που θα λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.                                                                                                             •Σε ένα ποσοστό η κατασκευή τους να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο της (απερχόμενης) ΕΕΑΑ Α.Ε., αφού διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει ένα επαρκές ποσό για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των ΟΤΑ για την ανακύκλωση. Το υπόλοιπο ποσό να καλυφθεί από δημόσιους πόρους.                                       
Τα παραπάνω αιτήματα είναι αυτά που ανταποκρίνονται (κατά την γνώμη μας) στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αυτά που απαντούν στο σήμερα, αυτά που πρέπει να υιοθετηθούν πλατιά από το λαό  και να διεκδικηθούν.  Είναι αιτήματα που αφορούν τους όρους ζωής και τη διασφάλιση του φυσικού μας πλούτου.

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα ανόητοι,δεν ήταν στα
''εμπόδια από την κεντρική διοίκηση
' αλλά στην μονολιθικότητα και την
αβουλία που έχουν μέσα στο κεφάλι
τους οι πρώην ''μεγάλοι δημοτικοί
άρχοντες'' και οι ''συνοδοιπόροι''
τους.. Τόσα χρόνια χαμένα από τις
πρωην δημοτικές αρχές και αυτό για
τί?Για να στείλουν ''ισχυρό μήνυμα
επαναστατικής δράσης ενάντια στην
κεντρική εξουσία''?Δεν καταλαβαίνου
νε ακόμη και τώρα,λογικό είναι,πως με την πολιτική τους ''τιμωρούσαν''
ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,δείχνοντας πως το μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέ
ρει είναι η τακτική 'της καμμένης γης'',όταν δεν περνάει το δικό τους
Με' αγωνιστικά μηνύματα',που τώρα τα θυμήθηκαν, και ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ
από προγραμματικές δηλώσεις άλλων
δείχνουν πως παραμένουν 'φτωχοί'
από απόψεις και 'αγκιστρωμένοι' στα
''πιστά μονολιθικά ιδανικά τους'..
Η ''ποιότητα του πλούσιου οικολογι
κού έργου ''τους είναι όπως και στα
υπόλοιπα θέματα ΄''διακυβέρνησής'
τους.Δηλαδη ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ,σαν τα παρα
μυθια που πλασάρουν στον κόσμο ετερ
οχρονισμένα και υπό το ΄΄βάρος' του
οριστικού τέλους της ''μεγάλης πολιτικής σταδιοδρομίας' τους να ΄'' στέκεται πάνω από τα κεφάλια
τους''..

Ανώνυμος είπε...

Α,παιδια μια υποσημείωση.ΟΙ ΚΛΕΜΜΕ
ΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ''ΣΑΣ'',από ποιούς άραγε?.., είναι έκθετες σε αρκετούς
αναγνώστες του συγκεκριμένου άρθρου
και ήδη τα ''αγωνιστικά σας αιτήματ
α '' αντιπαραβάλονται με αντίστοιχα
οικολογικών οργανώσεων αλλά και δημάρχων του Λεκανοπεδίου Αττικής..
Τς,τς..Τόση προσπάθεια γραφής και ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ δική σας,δείγμα της
ένδοιας των θέσεων σας..Η μάλλον
όχι..Υπάρχουν δικές σας λέξεις..
Αυτές με τους ''υποτιθέμενους αγώνες σε υπουργεία ,εταιρείες' ,
στα ψέμματα για'' ποιο λόγο δεν είχαμε μετακύλιση του κόστους στους
δημότες'',αναφορικά με τις 'αχρωμάτιστες ενέργειές σας',με
την ''έλλειψη επικοινωνίας με την εταιρεία ανακύκλωσης' και όλα αυτά
τα ωραία 'παραμυθάκια' που λέτε στο
κόσμο προκειμένου να τον αποκοιμίζε
τε..Φαίνεται πως το ''φερέφωνο'',με
το οποίο συνομιλούσα για ημέρες σας
εξέθεσε απόψεις ,προκειμένου να μην φανεί ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ
'ΑΠΟΨΕΩΝ' ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣ.
Καλή η προσπάθεια σας αλλά δεν πεί
θετε..Ξέρετε γιατί?Διότι ο κόσμος
πλέον δεν είναι έρμαιο σας και ξέρει ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ
ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΙΒ
ΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
..Το έργο σας γύρω από την περιβαλλ
οντική πολιτική ήταν από μηδαμινό εως ανύπαρκτο,επομένως μην κλέβετε
δηλώσεις και θέσεις άλλων προκειμέ
νου να καλύψετε τΙς ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη η κεντρική διοικηση δεν εχει την παραμικρη ευθυνη?οκ.....
το οτι τα σκουπιδια θα πηγαινουν ολα στον ευδηλο,με αποφαση του τωρινου δημαρχου,οχι των "μουχλιασμενων" ασχολιαστο κι αυτο?
και ποιοες ειναι οι κλεμενες ιδεες ρε πατριωτη να μαθουμε κι εμεις?
πολιτική "καμενης γης"?μπουχαχαχαχ,μας εκανες και γελασαμε και σημερα,να σαι καλα...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας,
επειδή ένα ''εξέχων μέλος'' της''
αριστερής-οικολογικής'' κοινότητας
του νησιού ,θέτει κάποια ερωτήματα
ας του απαντήσουμε
Α)Στο ''ευφυές'' ερώτημα του για''
ευθύνη της κεντρικής διοίκησης'',
του απαντάμε πως η κεντρική διοίκηση όπως προώθησε τις ενέργειε
ς για ανακύκλωση και σε άλλους δήμους ,το ίδιο έκανε και στην Ικαρία.Ίσα ίσα που με την επιλογή από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ το 2007,με τη ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ, έδειξε ότι είχε το νησί
ως πρότυπο..
Β)Για την απόφαση του δημοτικού συ
μβουλίου για μεταφορα των απορριμάτων στο ΧΑΔΑ Ευδήλου, δεν έγινε από ''προσωπική εμπάθεια προς
το Σταμούλο'',όπως έβγαινε και έλε
γε ο ίδιος μια ημέρα μετα την απόφαση,αλλά διότι και μερίδα της
Λαικης Συσπείρωσης από τις Ράχες ζή
τησε ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ ,ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ
ΤΟΥΣ ''ΚΥΤΤΑΡΟΥ'' ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΠΙΠΛΕ
ΟΝ ΟΓΚΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ..Επομένως,η τελ
ική απόφαση ''βαρύνει''εξίσου και
τους ''δικούς'' σας..Ας αναζητήσετε
το λόγο και από αυτούς..Ας φρόντιζε
και το ''ίνδαλμα' σας ,τόσα χρόνια να είχε βρει λύση ΒΙΩΣΙΜΗ και να μην τα έστελναν εκεί.Αλλά πήγε να
υποβαθμίσει μια άλλη περιοχή και
τελικά βρέθηκε να ''λουζεται' ο ίδι
ος τα ''έργα του''.Το κακό είναι πως πληρώνουν τη στενοκεφαλιά του
και οι άλλοι δημότες..
Γ)Αναφορικά με τα ψέματα,
ας ξεκινήσουμε διότι είναι αρκετα
α)Η σύσταση των ΚΔΑΥ, ως Νομικά
Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου είναι δήλωση του προέδρου των 'ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ'
Τρεμόπουλου από ομιλία του σε πολί
τες του Γραμματικού το 2008.
β)''Η αγορά τουεξοπλισμού καθαριό
τητας και ανακύκλωσης ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ'' ,μέγιστο ΨΕΜΑ
αφού ανέφερα και πιο πάνω αλλά και σε άλλα άρθρα ότι ήταν ΔΩΡΕΑΝ από το υπουργείο και φυσικά χωρίς
''τιτάνιο αγώνα'' από τους απερχόμενους..
γ)Αναφέρει η ''αγωνιστική παράταξη'
ότι ''είχαμε στείλει 6 κοντεινερ με
ανακυκλώσιμα υλικά στην Αθήνα διότι
η εταιρεία δεν ερχόταν''.Κανένα όμω
ς μέλος ''της ''αγωνιστικής κοινότητας'' δεν είπε στους δημότες
πως η Ικαρία δεν είναι στον Σχεδια
σμό Εθνικού Στστηματος Διαλογής
διότι οι''φωστήρες''δεν ΕΙΧΑΝ ΥΠΟ
ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ2008 ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΙΚΑΡ
ΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008!!Φαίνεται πως δεν η στενοκεφαλιά τους δεν τους άφηνε να
δουν το ζήτημα ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΑΦΟΥ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΣΑΝ
ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ
ΤΟΥΣ ''ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ''
ΛΥΣΕΙΣ.Που βλέπουμε ΟΛΟΙτώρα που έχ
ουν οδηγήσει..
Δ)Τα ''περί καμμένης γης'',αποτελου
νε διαπίστωση διαφόρων πολιτών στο νησί,ακόμη και ΚΚΕδες το παραδέχτηκ
αν!,και χαρακτηρίζει ΄όσους θέλουν
να κρύψουν τις ατασθαλίες τους και
τις ''αλχημείες'' τους..
Φυσικά από όλα τα παραπάνω εξάγεται
το συμπέρασμα πως το ''σάπιο'' σύσ
ημα διακυβέρνησης τόσων χρόνων έχει
αφήσει πίσω τα ''φερέφωνά του'προ
κειμένου να προκαλούν όχληνση,αποπρ
οσανατολισμό και ΄΄ρίξιμο ''των ευθυνών στους άλλους νομίζοντας πως θα ''επανέλθουν πανηγυρικά'' μετα από μερικά χρόνια και να ''ολοκληρώσουν'' το ''μεγάλο ανολοκλήρωτο έργο΄΄ τους..Αλλά πλα
νώνται πως θα οδηγήσουν το περιβαλλ
οντικό ζήτημα σε αδιέξοδο,όπως τόσα χρόνια, για τους ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΜΙΚΡ
ΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ..Ακριβώς
επειδή ο κόσμος τους έχει πλέον κα
ταλάβει και γελά μαζί τους..

Ανώνυμος είπε...

σωτηρα μας "οικολόγε' εσυ.....
που ηταν τετοιο αστερι τοσο καιρο κρυμμενο?????με τις οι-κωλογιες γελα ο κοσμος μαλλον περισσοτερο μαζι σας...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑ,
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΗΔΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤ
ΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ..ΕΚΕΙ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ''ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ-ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ΄ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ..Ο ''ΤΙ
ΤΑΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ'' ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ..ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ,ΜΕ ΤΑ
''ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ' ΣΤΗΝ ΕΕΑΑ,
ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΄΄ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ
ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ''?ΑΠΛΩΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ..ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ
ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ,ΔΥΣΦΗΜΟ
ΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΙΚΑΡΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑ
ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ''ΠΡΟΒΛΗ
ΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ'',ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ..ΕΣΑΣ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ''ΦΩΣΤΗΡΕΣ'' ΣΑΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝΕ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ''ΡΕΣΤΑ ''ΤΩΡΑ..ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ
ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ..ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ
ΤΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑ
Σ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ''ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟ
''.Α, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ
ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ''ΕΥΦΥΟΛΟΓΉΜΑΤΑ ''ΣΟΥ ΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΦΟΥ 'ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ΄' ΤΑ ΙΔΙΑ
ΚΑΙ ΤΑΙΔΙΑ .ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ
ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΄΄ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ'' ΣΟΥ.. ΦΕΡΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ
ΟΧΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ..ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ
ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΑ ''
ΑΡΛΕΚΙΝ'' ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
''ΜΕΓΑΛΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ-ΟΙΚΟΛ
ΟΓΕ''...

Ανώνυμος είπε...

να δω τη λυση του "αγαπημενου θειου" και του "σουφικου".η αηδιαστικη εμπαθεια σας ορια δεν εχει.αλλα να σας δω σε μερικους μηνες που ο γιατρουδακος θα τα τρωει να δω τι θα λετε...
και οταν λες οτι προσωπικα δουλευεις τι εννοεις?ξυσιμο ορχεων?
και λυσεις υπαρχουν και προτασεις και φυσικα διαθεση,μονο που οσο κρατας αυτο το στυλακι του δικαστη για τους προηγουμενους θα συνεχιζω κι εγω σταθερα στο ιδιο μοτιβο...

Ανώνυμος είπε...

Τς,τς τόση ''ευγλωτία'',πραγματικα
παραμένω άναυδος..Το ''υψηλό μορφω
τικό,μαρξιστικό επίπεδο''σας σε όλο
του το μεγαλειο..Σε ευχαριστώ που είσαι τόσο γελοίος γιατί και οι άλλοι αναγνώστες που διαβάζουν αυτά βλέπουν το ''επίπεδο'' κάτι μυαρων ανθρωπάκιων όπως εσύ και καταλαβαίνουν πως όταν δεν έχετε επιχειρήματα,γιατί και σε ποιο θέμα είχατε άλλωστε?, καταφεύγετε
στο μόνο ''όπλο'' που έχετε ,τη
λασπολογία και την ύβρη..Συνέχισε
όμως έτσι και αυτογελοιοποιήσαι ακόμη περισσότερο εσύ και το ''συνα
φι'' σου..
Όση χολή και να χύνεις ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙ
δεν θα μειώσεις την προσπάθεια μας
,και ΟΣΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΥΣ,για τη βέλτιστη και βιώσιμη λύ
ση.Τα λόγια σου δεν με απασχολούν,
ξέρεις γιατί?Επειδή στη ζωη μου έχω μάθει να συνεργάζομαι και να δουλεύω με ανθρώπους που έχουν διάθεση για εργασία και προσφορά και όχι με γελοια ανθρωπάκια που το
παίζουν ότι καποιοι είναι,ενω στην πραγματικότητα είναι τόσο ΚΕΝΟΙ ΚΑΙ
ΑΣΧΕΤΟΙ που δεν μπορούν να κρύψ
ουν ουτε οι ίδιοι το μέγεθος της
βλακείας τους και της μονολιθικότη
τας τους..Κάτσε και ''λιβάνιζε''
τους αποτυχημένους σας και άσε να βρούμε οι άλλοι που ενδιαφερόμαστε για το νησί,μια λύση,,Γιατί τις δι
κες σας τις είδαμε τόσα χρόνια..
Ο τωρινός δήμαρχος δεν ξέρω τι θα
κάνει τελικά ,όμως ένα είναι σίγουρο.ΔΕν έχει το σνομπισμο,την έλλειψη θέσεων ,τη βλακεία των αδιέ
ξοδων ''κνωδάλων'' σας ,που είχαν
ρημάξει περιβαλλοντικά το νησί και ήταν ανάξιοι και να το παραδεχθουν κιολας..Προς το παρον η Ικαρία ''
τρωει'' τα αποτελέσματα της χρόνιας
βλακείας και ατολμίας σας,αλλά δεν
θα παραμείνει έτσι.Το νησί το αγαπ
άμε και θα το βελτιώσουμε επειδή το αξίζει.Με δουλεια ,πρωτοβουλίες
,επιμονη θα τα καταφέρουμε.Γιατί
από την ''αμπελοφιλοσοφία΄΄ σας ,την οκνηρία σας ,την αβουλία,
τη νοοτροπία ''πεσε πιττα να σε φαω'' που σας χαρακτηρίζει ΌΛΟΥΣ
ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ''ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ'
ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ δεν είχε δει η Ικαρία και τίποτα ουσιαστικό τόσα χρόνια.
Μην το παίζεις υπεράνω,το στυλάκι σου αυτό ήταν και αυτό είναι,δεν θα αλλάξεις τώρα..Και εισαι ανίκαν
ος να αλλάξεις γιατί θέλει κότσια,
κάτι που δεν έχετε,να παραδεχθείς
ότι ησουν λάθος..Φέρε πρωτοβουλίες
και όχι 'κομματικές νορμες'' και
κάνε επιτέλους κατι χρήσιμο..Ξέρω ζητώ πολλα, από εναν που τόσα χρόνια είχε παντελη αδιαφορία και
έλλειψη ενδιαφέροντος ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

Α, και σαν συμπλήρωση των αποπανω..
Επειδή το ΄΄ανωνυνο θυμιατηρι του
ΚΟΜΜΑΤΟΣ'' αναφερει πολυ συχνα περί''σουφικου'' να του θυμίσω πως
''μερος αυτού του σουφικου '' το ''΄΄εγλυφε'' το ''πολιτικό του
είδωλο'' κατα τη διαρκεια των εκλογων.Απλώς επειδη οι Ικαριωτες
του γυρισαν πανηγυρικα την πλάτη δε
μπορεί να το χωνέψει και αναφερετα
ι υποτιμητικα για αυτό το μέρος του
εκλογικου ''πληθυσμού''..Ας μην ξε
χνα όμως πως αυτό το ''σουφικό '' για 10 χρόνια έδινε στο ΚΚΕ ποσοστό ανω του 40%,γιατι το ΚΚΕ από
μόνο του δεν ξεπερνα το 35% στο νησί.. Χωνέψτε το καλα ΄΄κνωδαλα'
και μην χύνετε χολή αφού ο κόσμος έκανε αυτό που θα έπρεπε από χρόνια..Σας έστειλε στα ''σπίτια σας..

Ανώνυμος είπε...

σιγα μη σκισεις κανενα καλτσον απο την πολυ δουλεια...
ποιο 35% βρε ανεγκεφαλε,το 43% σου λεει κατι???
και που κρυβοσουν τοσα χρονια να δουλεψεις για το νησι?αντε,γεμισαμε "σωτηρες"και ουρανοκατεβατους μου φαινεται...
η εμπαθεια σου ουτε τα προσχηματα δεν κραταει...μας στειλανε σπιτι?ουτε στα πιο τρελα σου ονειρα αυτο...

Ανώνυμος είπε...

Καλα το μέγεθος της βλακείας σας και
της κομματικης αποχαυνωσης ανόητο κατασκέυασμα,ξεπερνα κάθε όριο..
Τα ΄΄καλσον τα σκίζουν ΄΄μάλλον
κάτι οκνοι σαν εσενα που ξύπνησες από το λήθαργο σου και το παίζεις
και ''αριστερος ιδεολογος' ενω πρε
πει να εισαι ενας μοσχος ''σιτευτός'
που τον ''τρεφουν '' με ''κομματικη
μασημένη τροφη''..Οι ωνοι ήταν παντα
χρησιμοι στο ΚΟΜΜΑ και εσυ πρεπει να
είσαι και από τους μεγαλύτερους..
όσο για το ''43%'' ήταν συνδυασμός
και από άλλα κομματα ,όπως οι ΠΑΣΟΚΟΙ του Αγίου,μερίδα ΝΔ κρατων
του Εύδήλου,ακόμη και από το ΛΑΟΣ ,συγγενεις του Αιβαλιώτη σας ψηφισαν..Βέβαια επειδη τη ''φαγατε '' πανηγυρικα και δεν έπιασε το ''σουφικο΄΄ σας χύνετε
χολή ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ..ΜΗν περιμένεις
''κνωδαλο'' ΄΄πανηγυρική επιστροφή
εαν δεν αλλάξετε μυαλα..Οι ''προφητειες' των 'τσιφτιδων' ότι
θα ''επανελθει δριμύτερος'' είναι
για να σας ''ταίζουν'' με ανοησίες
προκειμένου να διαιωνίσουν την αποβλάκωση σας..Αντε παντα τετοια ''κνωδαλο΄΄ και οσο για την προσφορα μου είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡ
ΑΓΜΑΤΙΚΗ και όχι στη ''φαντασία '',όπως τη δική σας ''μεγάλη εισφο
ρα''.Κοψτε τις ανοησίες και την ''αριστερη φιλοσοφια του καναπε '
που έχεις διοτι εκτιθεται η βλακεία σου ακόμη περισσότερο
''αριστερε του καφενείου''..Κάτσε
στο ''σπιτακι'' σου και εκει καλα είναι ,αφου δεν ενοχλέιται κανένα..

Ανώνυμος είπε...

"ακόμη και από το ΛΑΟΣ ,συγγενεις του Αιβαλιώτη σας ψηφισαν..."
αμα ο ανθρωπος ειναι γκαου,τι να πεις....δηλαδη εσυ τωρα ξυπνησες και ηρθες να σωσεις την ικαρια απο τους κακους?ασε ρε...

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον η αλήθεια ενοχλει τα ''ευαί
σθητα κομματικα'' αισθήματα σας,γι'
αυτό σας παραμυθιαζουν τόσα χρόνια πως ξεπερνατε το ''ψυχολογικό ,για
εσας, ''όριο'' του 40%..
Βέβαια ας ξυπνησετε,διοτι η αλήθεια
είναι πως ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ 40% ΣΤΟ ΝΗΣΙ..Σας ενοχλεί που οι
πολιτες δεν ψηφισαν το ''μεγαλο αρι
σερο παρατρεχαμενο'' σας και το μέγεθος της αποδοκιμασιας στο προσωπο του φαίνεται και από το γεγονός πως ενω έκανε ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΗΣΙ ,ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ,
και εφερε μεχρι και από την Αμερικη ,Κύπρο,Γαλλία ψηφοφόρους
με ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,που είχαν να εμφανιστουν χρονια στο νησί,παρ'όλα αυτα έχασε
πανηγυρικα..Χωνεψτε το ''αριστεροι
καιροσκοποι'' πως με το εκλογικο μείγμα που επιδιώξατε,ακόμη ΚΑΙ ΑΠΟ
ΤΟ ΛΑΟΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑ!,δείξ
ατε το μέγεθος του τυχοδιωκτισμού σας και πως ΄΄ολα επιτρεπονται προκειμενου να κρατησει το ΚΟΜΜΑ το
δήμο'',όπως κραυγαζε και υποψήφιος σας παραμονη των εκλογων..
Ο έτερος συνδυασμός κινήθηκε φανερα
και συνασπισε ΟΛΟΥΣ τουσ Ικαριώτες
και δεν προέβει ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ''ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ'' ,ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ &
κομματικα ''παιχνίδια'' ,ουτε έφερε
ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ..,
δειγμα που υποδηλώνει την ποιότητα σας..Κανείς δεν φοβάται τα φανερα
πραγματα ,αλλά τα ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΣΤΙΚΑ,ίσα ισα που δείχνουν πως δεν εχουν κατι να κρύψουν,όπως κατι ''εργατοπατερες''
που ενω φανερα το παίζουν ΄΄αριστεροι΄΄ πίσω από τις κλειστες
πότρες είναι δεξιότεροι και από φα
νατικούς δεξιούς..Τα ''αγωνιστικά''
μου χαιρετίσματα στους ''πιστους οπαδους της υποταγης του Περισσού''
..Πάντα τετοια που υποδηλώνουν ποιοι πραγματικα είστε,κατι που το
έχουν καταλάβει και εκτός νησιού..

Ανώνυμος είπε...

Υ.Σ.Για το μειζον θεμα του ΧΥΤΑ έχετε καμια σοβαρή αντιπρόταση ή 'περιμένετε να σας έρθει από τα 'υψηλα κλιμάκια' του ΚΟΜΜΑΤΟΣ καμμια επιστολή και τότε να προβάλετε ''έντονο αγωνιστικο φρόνημα'' και ''προτασεις αναμαση
μένες'' από έτερους πολιτκους συνδυασμούς?

Ανώνυμος είπε...

"αγαπημενε μου θειε",θελω αμα ξυπνησω η ικαρια να εχει χυτα,και να εχεις εξορισει τους κακους κομμουνιστες
με εκτιμηση
κ.αίβαλιώτης

Ανώνυμος είπε...

Το ειρωνικο στυλάκι του ''αγωνιστη
- κομμουνιστη'' συμπατριωτη είναι
παροιμιώδες ,αλλα δεν πειραζει και ετσι σπαμε πλακα μαζί του..
Κανεις ανόητε δεν είπε πως το νησί
δεν πρεπει να έχει πολλυκομματικη
εκπροσωπηση αφού μόνο ετσι λειτουρ
γει σωστα η δημοκρατικη αντιπροσωπε
υση και ακούγονται ΟΛΕΣ οι γνωμες..
Εαν αυτό κατάλαβες τότε τι να πει κανείς..Βέβαια και δεν ενστερνίζομαι τη φασίζουσα νοοτροπία του ΚΚΕ Ικαρίας,που περιχαρακωμένο στις χρονιες αγκυλώσεις του νομίζει πως το νησί θα είναι αιώνιο και απόλυτο ''φεου
δο'' του ΚΟΜΜΑΤΟΣ προκειμένου να τερπει την κομματικη αλαζονεία και
κάθε διαφορετικη πολιτικη εκπροσώπ
ηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στο νησί των ''μεγ
αλων αριστερών''-βεβαια το αστείο είναι πως στην Ικαρία το παίζουν
πολλοι ΚΚΕδες όμως στην πραγματικότητα εαν είναι σωστοί και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ καμμια 400 ατομα ,ζήτημα θα είναι..
Αγκιστρωμένοι στον ανόητο κομματικό μικρόκοσμό τους ,δεν θέλουν αντίλογο και κριτικη-δείγμα
φασίζουσας νοοτροπίας και έλλειψης
αντεπειχηρημάτων που έχουν-προσπαθο
υν να διατηρήσουν το ΄΄αιωνιο αρτηριοσκληρωτικό σύστημα εκμεταλλε
υσης τους στο νησί και στεκονται
αντίθετοι σε καθε ενεργεια που δεν ικανοποιεί τα συμφεροντα της κλικας τους..
Σε αναβλητικότητες ,''πολιτικες'' που οδηγησαν σε αδιέξοδα και καθί
ζηση ήταν πραγματι ''μοναδικοί'',
οπως με το ΧΥΤΑ καλή ωρα που ενω δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό επιδιωξαν με νοοτροπία κουτοπόνηρου
να περάσουν τη συγκεκριμένη τοποθεσία ,γλύφοντας ακόμη και πρωην παραθεριστες υπουργούς στο νησί αλλά και τον πρωην νομαρχη..
Σε ''κομπίνες'',αδιαφανιες ηταν
''δασκαλοι''..Τουλάχιστον εας αφή
σουν τους υπολοίπους να δουλέψουν αντικειμενικα,αχρωματιστα και νμε
αλλά ΄΄γνωμονα ενδιαφεροντος'' δηλ.τη συλλογικη εξευρεση λύσεων,
κατι πουσ το ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΖΟΝ ''ΣΥΣΤΗΜΑ'' ΤΟΥ ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να γίνει καθώς εκει αρεστό είναι ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ
ΤΗ ''ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ΄΄ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..
Κλείνοντας ,σε απάντηση της ''μεγαλ
όσχημης'' ρησης που χρησιμοποιείς συνέχεια το ''αγαπημένε θειε'', δεν μας λέτε ΄΄κνωδαλα'' γιατί δεν
αναφερετε τη φραση του Καμμένου όταν επισκεφτηκε τον Αγιο τον περασ
μένο Νοέμβρη ,για να βοηθήσει το ΄΄φιλαρακι'' του,που απευθυνόταν στο Σταμούλο ως'' Αγαπητε φίλε Στελιο..''.Είναι καλο να μαθαινει ο κόσμος ποιοι πραγματικα ''γλύφανε'' το ''κακο καπιταλιστικό σύστημα'' όταν ηθελαν βοήθεια και από πισω έριχναν
καταρες και αναθέματα..Ηδιπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο..
Υ.Σ.Οι υπόλοιποι που δεν ανηκουμε στη ''συντεχνία'' σας ,νοιωθανε ''εξόριστοι'' τόσα χρόνια από τον ίδιο τον τόπο μας ,αφού ηταν τρομερό να μην ανηκεις στην ''θεαρεστη κομμουνιστικη λέσχη'' του νησιου που αντιδρούσε σε καθε ενεργεια που νομιζε πως θα ''ξεβαφε'' το ''ξεθωριασμένο κοκκινο '' χρωμα του νησιού..Αλλά ευτυχως ο ΄΄φασισμός΄΄ στο νησί εδωσε τη θεση του στην πλήρη ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΚΑΙ αλληλεγγυη σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ..ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΄΄ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ'' Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΕΡΑ.. ΤΟΝ ''
ΑΕΡΑ'' ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ
ΒΟΥΛΗΣΗΣ..Ο,τι δεν είχαμε τόσα χρόνια με το ΚΟΜΜΑ πάνω από τα ΄καφαλια' μας..Καλημερα ΥΠΑΛΛΗΛΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Σ ΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΜΈΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ
ΠΛΑΙΣΙΑ'' '' Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΗΤΑΝ
''ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΤΑΜΟΥΛΕ'' ΚΑΙ ΟΧΙ''
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΤΕΛΙΟ''.ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΌΓΟ..

Ανώνυμος είπε...

ειναι κριμα ολο αυτο το παραληρημα να μη μπορουν να το απολαυσουν ολοι οι καριωτες,αλλα μονο 3-4!γιατι δε δημοσιευεις αυτες τις θεαρεστες αποψεις σου στον τοπικο τυπο,βαζοντας φυσικα και το ονοματακι σου απο κατω?
τωρα οτι η επιλογη τοποθετησιας εγινε απο τους απερχομενους και οτι εβαλαν μεσο πρωην υπουργους,βαλτο στα blogs με τα ανεκδοτα,να το απολαυσει περισσοτερος κοσμος.το οτι μετα την προβοκατορικη επισκεψη καμενου για να "στηριξει"δηθεν το σταμουλο,βγηκε αμεσως ανακοινωση καταδικης τοσο απο σταμουλο.οσο και απο κκε,αυτο το κανεις αβαβα.
και για να τελειωνουμε:αμα δεις εσυ προκοπη με τους "αχρωματιστους"να ερθεις να μας ξαναγραψεις.ηδη τα πρωτα δειγματα γραφης τους τα ειδαμε κι αυτονων(μεταφορα σκουπιδιων στον ευδηλο,κλεισιμο πολιτιστικου κεντρου,στα παπαρια αν μπηκε 5ευρο ταριφα στα νοσοκομεια κ.α).αυτος ειναι ο φρεσκος αερας αλλαγης...

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας,
φαινεται πως το ''γραφικο κνωδαλο''
εχει βαλθει να μας διασκεδασει με τις ανοησίες του.Ας τις απολαυσουμε λοιπον μια προς μια..
Ξερω αγαπητε εμπαθη συμπατριώτη πως
ενοχλείστε ΟΛΟΙ της ''συντεχνίας''
όταν σας αναφερουν την επισκεψη -υποστηριξη του Καμμένου,αλλα τι να κανουμε? Εκεί φανηκε το μεγεθος του ''γλυψίματος'' του 'τσιφτη΄΄ σας, καθως μεχρι και ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
''ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ '' ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΦΕΡΕ
προκειμενου να επανεκλεγει..Ετσι
''επεσαν '' και οιτελευταίες ''μασκες'' αμφιβολιας
στο νησί για τις ''υπογειες ανταλλαγες ψηφων'' στην Περιφερεια
και πολλοι Ικαριωτες ,εντος και εκτος Ικαρίας,είχαν την ευκαιρία να ''θαυμασουν'' την ποιότητα ενός ανθρώπου που εβριζε φανερα αλλα από
πίσω ''εγλυφε'' για ψηφους..Και το
λματε ΄κνωδαλα΄΄ να κατηγορειτε τους ετερους συνδυασμούς?Αυτοί εκαν
αν ΦΑΝΕΡΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ,αλήθεια που είναι το κακό?,ακριβως γιατί είχαν αηδιασει ΑΠΑΝΤΕΣ με το πολιτικο ''ανδρεικελο
' σας και τη ''διακυβερνησή του''..
Για τις επιλογες και τα ΄΄γλυψίματα '' τους στον πρωην νομαρχη ας ανατρεξετε σε δηλώσεις
του ίδιου του πρωην νομαρχη στο Ραδιο' ΑΡΜΟΝΙΑ' ,οπου επικαλεστηκε
''πιεσεις από ΄΄ενεργο΄΄ και πρωην υπουργο για την τοποθεσία του ΧΥΤΑ
στην Ικαρία ,προκειμενου να μην χωροθετηθεί στο δημο Ραχων.Για τις
''πιεσεις '' αυτες είναι ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!!''.Λεει δηλαδη πως τα ΄΄κνω
δαλα'' ζητησαν πολιτικη συνδρομη προκειμενου να περασουν τις αποφασεις τους ,σε περιοχη που τους
είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΜΠΑΘΗΣ ,ΠΑΡ' ΌΛΟ
ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΩΣ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΕΙ
ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ!
Επίσης ΄΄κνωδαλα΄΄ γιατι δεν λέτε πως η ΄΄καταδικαστικη δήλωση' του
Σταμούλου εγινε κατ' όπιν εορτης
για να σωσει τα προσχήματα καθως ο κόσμος θα του εριχνε βροχη τα γιαού
ρτια στον Εύδηλο,εαν συναντούσε τον Καμμένο και πως είχε αφηνιασει
ο ίδιος που δεν μπόρεσε να τον ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΣ!
Επίσης γιατί δεν λέτε πως η νεα δημοτικη αρχη ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ''
ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ''?Προφανως για
να φανεί πως ΄΄μόνο ο Σταμούλος ''α
ντιδρα''?Αυτος όμως σαν δημαρχος θα το επεβαλλε.ΣΙΓΟΥΡΑ!Και αυτό
το υποστηριξαν ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΄΄ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ' ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ!
Επίσης γιατι δεν λέτε πως η ''ενοικιαση του πολιτιστικου κεντρου στον Ευδηλο'' δεν ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και πως μονο 8 συγκεντρώσεις το χρονο γινονταν σε αυτό,και αυτες του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ,ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ,και πως η ενοικιαση του κοστιζε 1200 ευρω το μηνα χωρια τους λογαριασμους ΔΕΚΟ.Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΤΑΝ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ Ο ''ΤΣΙΦΤΗΣ'' ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ..Τελικα μερικα πραγματα ''δενουν' μεταξύ τους αμα τα ψαξεις..
Τέλος γιατί δεν λέτε πως η μεταφορα των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Ευδήλου εγινε καθως ΟΙ ''ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΑΣ'' ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΑΧΕΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ,ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ Ο ΄΄ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟΣ''!Βεβαια δεν ζητατε το λογο από τους ''δικούς''σας ,ετσι?Ούτε από το Σταμούλο που είχε ανοιχτο το ΧΑΔΑ τοσα χρόνια ρυπαινοντα ς τη γυρω περιοχη ,αλλα αυτος ΄΄σφυριζε αδιάφορα'' περιμένοντας να ''μεταφ
ερει'' το προβλημα σε περιοχη που δεν τη χωνευε για πολιτικους λογους..(Πλαγιά).
Εχετε καταντησει γραφικοι , παραθετετε 'μασημενη κομματικη τροφή'' δείχνοντας πως δεν είσαστε ικανοι να συμμετασχετε και σε οποιοδήποτε διαλογο.Με αυτα, εχετε γινει περίγελος από Ικαριωτες που επισκεπτονται το συγκεκριμένο ιστότοπο,πολλοι περισσότεροι από τον ημερησιο Ικαριακό Τύπο , και σίγουρα δεν είναι ΥΠΑΛΛΗΛΑΡΕΣ ΚΑΙ
''ΛΙΒΑΝΙΣΤΕΣ'' ΤΗΣ ''ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ''.

Ανώνυμος είπε...

Και τολματε ΄κνωδαλα΄΄ να κατηγορειτε τους ετερους συνδυασμούς?Αυτοί εκαν
αν ΦΑΝΕΡΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ...

πες μας ρε αληταρα αυτου του blog για αυτες τις κολεγιές. να σου τις πω εγω?πασοκ(δντ-μισθοι-συνταξεις-ακριβεια), νδ (βατοπεδι-σιμενς),λαος(οι ναζι ξαναρχονται..., συν(εδω η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα)..
ολοι αυτοι ηταν η κοινη συμπορευση με τον γιατρουδακο...αυτη θα φαμε στη μαπα για 3 χρονια...
ειχε αφηνιασει ο σταμουλος που δεν ειδε τον καμενο?τελικα ο καμενος εισαι εσυ εδω μεσα/αν εχεις παντως οποιαδηποτε απορια με ολα τα σχετικα που αναφερεις,οι εφημεριδες στον ευδηλο ξερεις που ειναι αρα ξερεις που θα ερθεις να ρωτησεις....

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας,
βλέποντας τις ΄΄τοποθετησεις΄΄ του
΄΄επαναστατη-κομμουνιστη'' συμπατρι
ώ τη μας ,μόνο γελοιο σε πιανει και
είναι να απορει κανεις γιατί χαραμίζεται τετοιο κωμικο ταλεντο
σε εναν ιστότοπο..Βεβαια όταν γραφε
ι τις ΄΄μασημενες και γραμμενες΄΄
θεσεις του ΚΟΜΜΑΤΟΣ δεν πρεπει να
παιρνει ανασα..Ηρεμα φιλε,παρε αναπνοη και μετα συνεχιζε τον ΄΄λογοτεχνικό οίστρο΄΄ σου ..Όπως
και εαν τα πεις παλι θα γελασουμε όλοι..
Φαίνεται πως δεν θελει να παρεδεχθε
ί πως το ΚΟΜΜΑ του από μονο δεν ξεπερνα το 34% στο νησί και πως χωρίς τη ΄΄συνδρομη'' από αλλα κομματα δεν ξεπερνα το 40%.Τι να κανουμε? Με αυτό το ψεμμα μεγαλωσε ο φίλος μας και αυτό το ψεμμα ΄΄κραταει στη ζωή΄΄ την κομματικη ανοησλια και αλαζονεία του..Κάπως
πρεπει να παραμυθιαζεται ο ανθρωπος,οπότε ας μην του προκαλέσο
υμε επιπλέον ''ψυχολογικο σοκ΄΄ επαναφέροντας τον στην πραγματικότη
τα..Ασχετα που η αλήθεια είναι πως το ΄΄είδωλό΄΄ του πηρε ψηφους και από το ΠΑΣΟΚ στον Άγιο, της ΝΔ στον
Εύδηλο από συγγενεις του Αιβαλιώτη στη ΜΕσσαρια ,και είναι κατι που το
ΠΡΩΤΟΕΙΠΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΙΑ,μετα από ενα ανελέητο
΄΄γλυψιμο΄΄ και με τις ''παροχες΄που μόνο αυτός ξέρει..
Δηλ. 'προσλήψεις στο νεο δήμο' και
' λίγο τσιμεντο εξω από το σπίτι σας''.. Ο ΦΑΝΕΡΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ
ετερων αντικατοπτρίζει αυτό ακριβώς που αναφέρω,πως παρ' όλοα τα ποπάνω και τις ΄΄εισροες΄΄ των ψηφοφόρων του και από το εξωτερικό
και με μεταδημοτευσεις με χρωμα ΄παρανομο΄΄ που εκανε, ο κόσμος
εριξε ΄΄το ηχηρότερο ραπισμα΄΄ στην
αδιεξοδη ,μονοπλευρη πολιτικη του και στα πιστα μέλη της ΄΄συντεχνίας του΄΄,που τους τρώγαμε
στη ΄΄μαπα΄τοσα χρόνια και είδαμε την οπισθοδρόμηση του τόποΥ μας.
Κλεινοντας,μην μου λες για το ''ανεκδοτο'' τη δηθεν ΄καταδικασ
τικη δηλωση ΄΄ που εβγαλε ,αφού ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΕΙ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΄΄ΣΟΟΥ'' ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΄΄ΒΡΟΧΗ΄΄προκε
ιμένου να ρίξει ΄΄σταχτη '' στα μα
τια του κοσμου..Αλλωστε ξερω και που ειναι οι εφημερίδες στον Εύδηλο και ποιος εχει το μαγαζί που τις πουλα..Λογικο να υποστηρίξε
ι το ΄΄αίμα΄΄ του ,και αυτό το γνωρίζουν ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΚΕΙ..
Οπότε καλα τα αστεία σου αλλα προτεινε και καμμια θεση για τα απορρίματα,οπως κανουμε στο νησί εμείς και σε παρακαλω καντο σύντομα
αφού το ζήτημα επίγει..Για ΄΄ανεκδοτα'' να αναφερεσαι στον Τοπικό Τύπο που ,΄λιβανίζει'' τα ΄΄
μουσειακα καταλοιπα΄΄ προσπαθωντας
ματαια να τα ΄΄κρατησει στην επιφά
νεια΄΄,όπως με τη ΄΄συγκεντρωση υπογραφων για το ΧΥΤΑ που κανει ο Σταμούλος.Καλα δεν εχει καταλάβει πως δεν κυβερνα πλεον?Αυτα παθαίνει κανείς εαν εχει παρακαθίσ
ει σε μια καρεκλα και εχει υπερβολικη αλαζονεία ..Δεν ΄΄χωνευει'' ευκολα πως εχει πλεον ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

ο σταμουλος μαζευει υπογραφες?χαχαχαχα καλο κι αυτο,αλλο ενα κρεσεντο του "συμπατριωτη"μας...
απλα για την ιστορια,οι υπογραφες μαζευονται και απο ψηφοφορους του γιατρουδακου,και σε 2-3 μηνες θα δουμε ολοι τα αποτελεσματα της μεγαλιωδους αποφασης να κλεισει ο ενας χαδα,μεταφεροντας απλα το προβλημα.οσο για προτασεις που επικαλειται ο "πατριωτης"ειναι γνωστες σε οσους πραγματικα επιζητουν ουσιαστικη λυση στο προλημα και οχι απλα για εντυπωσιασμο.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που γελας και ο ίδιος με το μαζεμα των υπογραφών του ''ειδώ
λου΄΄ σου.. Πράγματι εχει προκαλέσ
ει γελιο σε πολλους αυτη η ''μεγαλη πολιτικη του ενεργεια΄΄.
Βέβαια δεν θα καταφερει τίποτα ,απ
λως η τυφλη εμπάθεια του ,το μίσος του για τη συγκεκριμένη περιοχη τον
έχει οδηγησει σε απεγνωσμένες κινήσεις προκειμένου να δείξει στον
εαυτό του και στον ΄΄κομματικό συρφετό του'' ότι ΄΄περνα ο λόγος του''..Κατι που δεν ισχύει βεβαια,
και το ξερει και ο ίδιος.Αλήθεια από σοβαρες προτασεις ,τίποτα?Αλλά
ξεχνω πως δεν εχετε και τιποτα να αντιπαραβάλλετε..Καλές οι σπασμωδικ
ες του κινήσεις αλλά ας χωνεψει πως Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ
ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ
ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ..Κάτι
που ευτυχώς ,για ΌΛΗ την Ικαρία,δεν
προκειται..

Ανώνυμος είπε...

με εσενα γελαω βρε απολιθωμα και το κρεσεντο σε εσενα απευθυνονταν βλακομουτρο....η εμπαθεια σου ορια δεν εχει,προφανως κατι σου εχει κανει εσενα ο σταμουλος καιτου καταφερεσαι ετσι.δεν πειραζει,ξιδακι....

Ανώνυμος είπε...

και τελωσπαντων αν δεις τον χυτα στην πλαγια,θα φταιει παλι ο σταμουλος? ο γιατρουδακος θα πει οχι?μ'αυτο το πλευρο να κοιμασαι...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας,
η ''φτωχη΄' και μονότονη ΄΄ρητορεί
α΄΄ του έχει προκαλέσει ομολογουμενως πολυ γελιο, ειδικα στους καιρούς που ζούμε χρειάζεται,
και το επίπεδο του είναι χαρακτηρισ
τικο των ''μεγαλων ψευτοαριστερων
πιονιών'' του ΚΟΜΜΑΤΟΣ,δηλ.φθηνα ''
αντεπιχειρήματα, λεκτικη ένδοια,καμ
μία διαθεση συμμετοχης στη λήψη αποφάσεων,βεβαια τώρα που δεν κυβερνα το ''σαπιο'' και ΄΄αναχρονιστικο σύστημα'' της ''συν
τεχνίας΄΄ δεν έχουν τέτοια διάθεση αφού οι τελικες αποφασεις δεν ΕΥΝΟΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
ΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,&
τελικα παγιδεύονται σε ενα ΄΄ιστό αυτογελοιοποίησης'' ,όπως και το ''
είδωλο΄΄ τους δηλαδη(Σταμούλος) που
επιχείρησε να το ΄΄παιξει΄΄ και φορεας αντίδρασης με το γελοίο μαζε
μα υπογραφων για το ΧΥΤΑ και αφ'ότου είδε πως δεν μαζεψε τον απαιτούμενο ,γι' αυτόν, αριθμό τα ''γυρισε΄΄ προκειμενου να γλυτώσει την περαιτερω γελοιοποίηση
του,πραγμα που δεν το κατάφερε..
Αναφορικα με την ''απορία'' του για
το εαν μου''εκανε κατι ο Σταμούλος'
,του απαντω πως δεν εκανε πραγματι
ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Η ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑ
ΡΑ ΜΟΝΟ ΄΄ΓΛΥΨΙΜΟ΄΄ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΗ ΄΄ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ΄΄ ΤΟΥ,ΕΣΥ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ
ΤΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΚΑΛΑ ''ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ'' ΑΠΟ ΤΟ ''ΕΙΔΩΛΟ'' ΣΟΥ, και τωρα μην
εχοντας ''χωνεψει'' πως δεν ''διοικεί'' πλεον αναλώνεται σε
χαζες ενεργειες που καθοδηγούνται από το προσωπικό του μίσος για τη συγκεκριμένη περιοχή χωροθέτησης(
Πλαγια)νομίζοντας πως εφερε τα πραγματα προ ΄΄τετελεσμένου γεγονότος'' ,κατι που προς μεγάλη του απογοήτευση και αντίθετα τερψη των υπολοίπων κατοίκων του νησιού,
δεν ΘΑ ΓΙΝΕΙ..
Ξερω ότι έχετε λυσσαξει να γίνει εκει ο ΧΥΤΑ ακριβώς για να περάσει
το''δικό σας'' ,αλλα ευτυχως για το νησί μας δεν θα γίνει χωροθέτηση
με βαση τις ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ ΚΑΙ ''ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ'' ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΑΣ,αλλα θα γί
νει χωροθετηση που να είναι προς το
ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ..
Και τώρα μπορείς να παρεις τα ΄ξυνισμένα΄΄ μούτρα σου και να πας
να χύσεις τη χολή σου αλλού,ξέροντ
ας πως το νησί μας δεν είναι ΄΄ερμαιο΄΄ στις ανόητες βλέψεις της
κλικας σας..Χωνεψε το,αν δεν μπορείς καλο είναι και το ΄΄ξύδι'',
συνισταται σε κατι φανατικους ΄΄κολλημενους' σαν εσας που δεν μπορούν να χωνέψουν πως,ευτυχως για την κοινωνία,έχουν ξεπεραστει από τις εξελίξεις..

Ανώνυμος είπε...

τωρα θα σου ελεγα κι εσενα απο τι εισαι μπουκωμενος αλλα σεβομαι το blog.και επιτελους χωνεψτε το:κι ο γιατρουδακος χυτα στην εξω-πλαγια θελει.κλαψ-κλαψ τωρα....αυτες ειναι οι εξελιξεις σουφικέ...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως γελοιε δεν είναι μπουκωμένος
τα στόματα μας από τη ''φθηνη και αναμασημένη κομματικη τροφή΄που σας
δίνουν προκειμένου να διαιωνίσουν την αποβλάκωση σας! Μην το παιζεις και 'ανώτερος΄΄ ,πως ΄΄σεβεσαι τον ιστότοπο΄΄,αυτό είναι το γελοιο επί
πεδό σαα και το ξερου ΟΛΟΙ ,δεν είναι ανάγκη να το κρυβεις κατω από δηθεν ''ανωτερότητα''.Και σε ευχαριστω που το δειχνεις καθως φαινεται πως η λύσσα σας και η ελλειψη θεσεων σας ,σας εχει οδηγησει εκτος εαυτού και δείχνετε
το πραγματικο σς΄΄προσωπο΄΄,κατι που το διαβαζουν και οι αλλοι αναγνωστες αυτου του ιστοτόπου και
αυτογελοιοποιείσαι εσύ και η κλίκα σου..
Όσο για την εμμονη σας για την Πλα
για, μαθε ανόητε πως ο δήμαρχος είπε πως το θεμα θα εξεταστει από''
μηδενικης βασης΄΄..Ξερω πως το ''εί
δωλο΄΄ σας λύσσαξε ακούγοντας το,αφού είδε πως παρ' όλο το γλυψιμο στον πρωην νομαρχη και τους
γνωστους σε εσας πρωην υπουργούς, δεν θα περασει η ΄μεγαλειώδης προτα
ση΄΄ του!
Χύστε όση χολή θελετε αβουλα και ανίκανα ανθρωπάκια ,αλλα χωνεψτε πως η Πλαγια ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΕΙ,κα
τι που επιθυμούσε και επιθυμει το ΄΄κνωδαλό΄΄ σας αλλα δεν θα του περασει τελικα..Ας μαζεύει όσες υπογραφες θέλει,στο τελος η απόφαση
δεν θα είναι στα ΑΒΟΥΛΑ ,ΜΗΝΣΙΚΑΚΑ
ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ..Το μόνο που κανει είναι μόνο να 'ταίζει' με ανοησίες τον γελοιο και χαμηλου επιπέδου συρφετό
του ,δηλαδη εσας..Καλό ξύδι..

Ανώνυμος είπε...

"απο μηδενικη βαση"...
τα καλυτερα ερχονται,λοιπον...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για ΄΄καλύτερα'',απλώς αναμένω και από την καινούργια δημοτικη αρχη τις ενέργειες της..
Η κριτικη μου απέναντι τους θα είναι εξίσου αυστηρή με αυτη που
ασκώ και στα απερχόμενα κνωδαλα,εαν
πραξουν κατω από αδιαφανεις συνθηκες και μην λαμβανοντας υπόψην
όλες τις παραμετρους.Γιατί εαν ειναι σαν τους πρωην,τότε δεν θα δούμε ουσιαστικό αποτελεσμα.

Ανώνυμος είπε...

μη παθεις τιποτα απο την πολυ "αυστηρότητα"προς τους νεους...

Ανώνυμος είπε...

Οι καινούργιοι θα κριθουν εξίσου αυστηρα με τους απερχόμενους,εαν δεν πραξουν τα αναγκαια.