Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

8 Φεβ 2011

Και νέα διακοπή στη δίκη για τους «Πυρήνες»


«Πρέπει να γνώριζε, πρέπει να ήξερε, πρέπει να συμμετείχε...». Τα «πρέπει» του κατηγορητηρίου που συνέθεσαν το τεκμήριο... υποψίας, με βάση το οποίο «υποθηκεύτηκε η ζωή της στο κάτεργο» και σήμερα δικάζεται για κακούργημα, επισήμαναν χθες ένα προς ένα, στο Δικαστήριο του Κορυδαλλού, οι συνήγοροι υπεράσπισης της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, προκειμένου να υποστηρίξουν την ένστασή τους περί αοριστίας της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η 20χρονη κατηγορουμένη.
Οι δύο συνήγοροι, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος (οι οποίοι είναι πλέον οι μοναδικοί συνήγοροι υπεράσπισης που παρίστανται στο δικαστήριο), προς επίρρωσιν της θέσης τους ότι η κατηγορία σε βάρος της Καρακατσάνη είναι «ο ορισμός του αορίστου», έκαναν «φύλλο και φτερό» το παραπεμπτικό βούλευμα στο οποίο γίνεται αναφορά, ως... ένδειξης ενοχής, ακόμη και στις κοινές διακοπές στην Ικαρία κάποιων από τους κατηγορουμένους.
Οπως τόνισαν οι συνήγοροι: «Δεν υπάρχει ούτε μια πράξη που να στοιχειοθετείται βάσει αποδεικτικών στοιχείων που μνημονεύονται. Με βάση μισό αποτύπωμα σε μια σακούλα σκουπιδιών και στα παντζούρια ενός σπιτιού, χωρίς δηλαδή το παραμικρό ορισμένο στοιχείο που να δικαιολογεί την παραπομπή, έχουμε ένα βούλευμα στο οποίο αναφέρεται ότι... πρέπει να γνώριζε και πρέπει... να 'χε δει. Απέναντι σε τι λοιπόν να αμυνθεί η 20χρονη; Απέναντι στο αποτύπωμα στο παντζούρι ή στο πρέπει να γνώριζε; Από πού και ώς πού εντάσσεται γενικώς και συλλήβδην στην κατηγορία; Από πού συνάγονται αυτά τα "πρέπει;".

Τι σημαίνουν, όπως διατυπώνεται, οι "στενές σχέσεις με κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς της;". Παραπέμπεται για κακούργημα επειδή, όπως αναφέρεται, "δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ο τρόπος ζωής της, λαμβανομένου υπόψη και του νεαρού της ηλικίας της;". Αυτά είναι επικίνδυνες ακροβασίες. Ο,τι δεν αποδεικνύεται και δεν θεμελιώνεται δεν πρέπει να μπαίνει παραγέμισμα. Γιατί μπαίνει για να γείρει τη δικαστική σας συνείδηση. Εχουμε παρασκευή κατηγορίας στη λογική του τσουβαλιάσματος. Μέχρι και οι διακοπές μιας παρέας παιδιών στην Ικαρία αποτυπώνονται ως... ένδειξη ενοχής. Τόσο εύκολη είναι πια η ενοχοποίηση της ιδιωτικής ζωής; Ανάμεσα στα πραγματικά στοιχεία και στην κατηγορία το χάσμα είναι πολύ μεγάλο. Πρόκειται για ένα κατηγορητήριο μνημείο αοριστίας και σεναριογραφίας».
Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση ως απαράδεκτη, ενώ νωρίτερα είχε απορρίψει ως αβάσιμη και ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας που είχαν υποβάλει οι δύο συνήγοροι για τις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία των ίδιων και της κατηγορουμένης.
«Ποτέ δεν ρωτήθηκαν ένας προς ένας οι κατηγορούμενοι αν αποχωρούν από τη διαδικασία και αν ανακαλούν τους συνηγόρους τους. Ακολουθείτε μια τακτική ομαδοποίησης και συλλήβδην αντιμετώπισης», υποστήριξαν μεταξύ άλλων οι συνήγοροι. Απ' την πλευρά της η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι ουδέποτε η ίδια «έπαυσε» τους συνηγόρους της.
Τελικά το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για μεθαύριο μετά από αίτημα των υπερασπιστών της 20χρονης, προκειμένου να λάβουν γνώση στοιχείων, εγγράφων και ψηφιακών δίσκων που τους χορηγήθηκαν μόλις χθες. Η εμφάνιση των «νέων στοιχείων» μεσούσης της δίκης (αν και πολλά έφεραν πολύ προγενέστερη ημερομηνία, ακόμη και του... 2009) καταγγέλθηκε ως «παραδικονομική διοχέτευση» που αιφνιδιάζει ανεπίτρεπτα τους κατηγορούμενους. «Τι είναι το δικαστήριο; Γραμματοκιβώτιο για να δέχεται ό,τι έγγραφο του στέλνουν;» αναρωτήθηκαν οι συνήγοροι.
Στο δικαστήριο παρέστησαν και οι εκ των κατηγορουμένων Ερρίκος Ράλλης, Νίκος Βογιατζάκης και Εμμανουήλ Γιόσπας.
Ο Νίκος Βογιατζάκης δήλωσε κατά την εκφώνηση των ονομάτων «είμαι παρών στο δικαστήριο, απών από τη διαδικασία».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να φτασεις στο σημείο να υποστηρ
ίξεις την τρομοκρατία ,με το πρόσχημα πως χτυπουν το κακό καπιτα
λιστικο συστημα και αρα τους δικαιολογούμε τα παντα, δείχνει το επίπεδο ελλειψης ουσιαστικου δημοκρατικου και ειδικα αριστερου αντίλογου,απέναντι στις αυθαιρεσίες της εξουσίας.
Για την ΄΄επαναστάτρια '' Καρακατσάνη και τους ομοιδεάτες της ,η ΙΚΑΡΊΑ ΕΊΧΕ ΜΕΤΕΤΡΑΠΈΙ ΣΕ ΕΝΑ ΄΄ΥΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ΄΄ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ''ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ
ΔΡΑΣΗΣ'' ΤΗΣ,δυσφυμώντας την ίδια την αριστερη ιστορία του νησιου ,
από τους παλαιότερους εννοω διότι εαν κρίνω από τους νεότερους ,ασε καλύρεα..,που είναι πλούσια σε δραση και πανω απ' ΄όλα ΕΙΡΗΝΙΚΗ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ
,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΙΧΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ..
Το νησί μας είδε το καλοκαίρι του 2009 ΄πόσο ΄΄σεβονται΄΄ αυτό οι τύποι την ιστορία και την υπόσταση του νησιού μας,και ευτυχως πηραν τις ΄΄απαντησεις΄΄ που τους έπρεπαν
από τους ντόπιους,και πως το μόνο που τους ενδιαφερει είναι να βγάλουν τα δήθεν αριστερα κομπλεξ τους πάνω στο νησί ,νομίζοντας πως
είναι 'παράρτημα'' των Εξαρχείων..
Σε αυτό το 'καλλιεργούμενο κλίμα'
φταίει και η συμπεριφορα μερίδας συμπατριωτών μας που τους έδιναν αρωγη και την αίσθηση πως το νησί τους ''υποστηρίζει'' ,κατι που δεν
ισχ
υει..Ας καταλάβουν οι όποιοι τυχαρπαστοι ''επαναστάτες του κανα
πε'' στο νησί μας ,πως ο 'πραγματικ
ός επαναστάτης διακρίνεται από πραγματικό αίσθημα ανθρωπισμού και
φιλανθρωπίας,και ποτε δεν επιβαλλει τις θεσεις του με τη βία'' ,και πως το νησί μας δεν θα
αποκτήσει αρνητικη φημη απλώς διότι καποιοι θελουν να περάσουν τα έμφυτα κομπλεξ τους και πως η υποστηριξη στη βια αποδυναμώνει το
αίσθημα υποστήριξης από τους πραγμα
τικούς φίλους του νησιού μας που
το αγαπουν πραγματικα και δεν θελουν να το βλέπουν ως ''μαυρο πρό
βατο''..

Ανώνυμος είπε...

Από τότε που ανέλαβε η Μάνια, η ελευθεροτυπία πρόκοψε ...
Είναι κρίμα που μια ιστορική εφημερίδα, κατέληξε η καλύτερη λύση για να περνα η ώρα στην τουαλέτα....
Όσο γι αυτά που λεει ο παραπάνω, έχει ένα δίκιο όπως και να το δεις...