Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

20 Φεβ 2011

Σύσκεψη για τον τουρισμό στο βόρειο Αιγαίο στη Μυτιλήνη


Σε σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό στο βόρειο Αιγαίο συμμετείχε σήμερα στη Μυτιλήνη, έδρα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, μαζί με τη γενική γραμματέα θεμάτων πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Ο κ. Γερουλάνος αρχικά απαντώντας σε διαδηλωτές, μέλη του Σωματείου Εκτάκτων Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφέρειας, τόνισε πως «αυτοί οι καλοί επιστήμονες στην πλειοψηφία τους είναι θύματα του Αθηνοκεντρικού κράτους που αποφάσισε πως μπορεί κανείς να δουλεύει επί 24 μήνες δίπλα από τους καλύτερους αρχαιολόγους του κόσμου και στη συνέχεια να τους απολύει. Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί».
Στην εισήγηση του ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «στόχος του Υπουργείου είναι να υπάρχει συντονισμός στις πολιτικές για τον τουρισμό και να αποκεντρωθούν τα εργαλεία για την ανάπτυξη του. Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο κατακερματισμός της φωνής της Ελλάδας και το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού που θα δημιουργηθεί είναι λύση».
Ο κ. Γερουλάνος έθεσε προς διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες, περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης όπως παραλίες στη Λέσβο και στη Χίο, που παλιότερα διαχειρίζονταν ο ΕΟΤ, τουριστικά ακίνητα στη Χίο και στη Σάμο ακόμα και μια βραχονησίδα στην Πέτρα της Λέσβου. Είπε ότι «το προτεινόμενο πακέτο αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες να συζητήσουν το τι μπορούν να κάνουν αυτήν την περιουσία σε όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής τους».
Σύμφωνα με τον κ. υπουργό το βόρειο Αιγαίο μπορεί να προσελκύσει υψηλής οικονομικής δύναμης επισκέπτες φτάνει να υπάρξει σχεδιασμός του τι τουρίστες μπορεί να δεχθεί, ποιοι και από πού είναι αυτοί. Αυτού του σχεδιασμού θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός της προσέλκυσης τους».
Σχετικά με τις Μαρίνες είπε πως θα υπάρξει σχεδιασμός της λειτουργίας τους ενώ υποστήριξε την ανάγκη να ανοίξει η Ελλάδα σε επισκέπτες από την Τουρκία μέσω της κατάργησης της ανάγκης θεώρησης, για μικρού χρονικού διαστήματος διακοπές Τούρκων πολιτών που κατέχουν μπλε διαβατήρια.
Αναφερόμενος σε θέματα Πολιτισμού ο κ. Γερουλάνος επανέλαβε την ένταξη του έργου της επέκτασης και ανακαίνισης του υπάρχοντος Μουσείου Τεριάντ στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό δυο εκατομμύρια ευρώ ενώ αναφερόμενος στο Μουσείο Θεοφίλου είπε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στη συντήρηση των έργων ζωγραφικής ενώ για το κτήριο θα συζητήσει με το Δήμο Λέσβου σχετικά με την αναγκαιότητα συντήρησης τους στην Αθήνα.
Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα επισκέφτηκε το Μουσείο – ελαιοτριβείο Βρανά, παππού του Οδυσσέα Ελύτη, στον Παπάδο της Γέρας.
πηγή kathimerini
aegaio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: