Συστατικά
8 καλαμάκια χοιρινό
1 κουτί κομμένα ντοματάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
3 πρέζες αλάτι
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι καυτερό
5-6 κόκκους πιπέρι
ρίγανη
μπαχάρι
Οδηγίες
- Σωτάρω το κρέας έως ότου ροδίσει.
- Προσθέτω ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λιωμένες τις σκελίδες σκόρδο. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την ρίγανη. Ρυθμίζω το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και ρίχνω το κρασί καθώς και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Προς το τέλος βάζω και το βούτυρο.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (περίπου 1/2 ώρα) μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα :
Μπορεί να σερβιριστεί ως ξεχωριστό πιάτο ή να συνοδεύσει μακαρόνια ή πιλάφι. Προτιμήστε ένα μεγάλο κ βαθύ τηγάνι.
Ο Ρατατούλης της Ικαριακής
φωτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου