Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

9 Ιαν 2011

Συνταγές Παράδοσης: Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο


1 κιλό χοιρινό
1 κιλό σέλινο πράσινο
½ φλιτζάνι λάδι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 αυγά
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

  •         Καθαρίζετε το σέλινο, το πλένετε καλά και το κόβεται σε δύο- τρία κομμάτια. Το ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει, το αφήνετε να βράσει λίγο και το στραγγίζετε.
  •       Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το πλένετε, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε δυο φλιτζάνια νερό και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας.
  •        Προσθέτετε το σέλινο και συνεχίζετε το βράσιμο, ώσπου να μείνουν με ένα φλιτζάνι ζωμό περίπου.
  •       Χτυπάτε σε ένα μπολ αυγά, ρίχνετε το κορν φλάουερ διαλυμένο σε τρεις κουταλιές νερό το χυμό του λεμονιού, λίγο ζωμό από το φαγητό, συνεχίζετε το χτύπημα και περιχύνετε το φαγητό. Ανακινείτε λίγο την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.



 Πηγή: Η πρώτη κλασσική μαγειρική της Σοφίας  Σκούρα  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: