Συστατικά
7-8 μελιτζάνες τσακώνικες
5-6 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκορδάκια
μαιντανό
1-2 κουταλάκια ζάχαρη
5-6 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
Οδηγίες
- παίρνουμε ένα στενόμακρο ταψί
- πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος τους μια γραμμή ίσια απ τήν μώβ επιφάνεια τους
- μετά τις χαράζουμε μέχρι κάτω όσο να μην σπάσουν
- βάζουμε τις μελιτζάνες μέσα στο ταψί και ετοιμάζουμε την γέμιση
- ανακατεύουμε τα κομμένα κρεμμύδια με τα σκορδάκια, το μαιντανό και την ζάχαρη
- γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τη σχισμή απ τις μελιτζάνες χρησιμοποιώντας τα χέρια μας
- από πάνω ρίχνουμε τίς ντομάτες που τις έχουμε περάσει απο τρίφτη, το νεροπότηρο με το ελαιόλαδο και το περισσευόμενο μίγμα των κρεμμυδιών
- ψήνουμε σε ζεστό φούρνο ρίχνοντας πότε πότε λαδάκι απ το ταψί πάνω στις μελιτζάνες
Ο Ρατατούλης της Ικαριακής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου