Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

4 Δεκ 2010

Συνταγές Παράδοσης: Μανιτάρια κοκκινιστά


«Χορτάρι ό, τι βρεις και μανίτα ό, τι γνουρίζ'ς»

Στη Σάμο υπάρχουν πολλά ειδή μανιταριών. Μεταξύ των γνωστότερων είναι οι κουμαρένιες μανίτες, που το χρώμα τους είναι ροζ προς το κεραμιδί. Μ' αυτές θα φτιάξουμε τη συνταγή, όπως μας την περιέγραψε ο φίλος Χρήστος Σαρδηνιάρης.

Για 6 άτομα θα πάρουμε περίπου 6-8 μανίτες ανάλογα με το μέγεθος τους θα τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις σοτάρουμε σε λίγο λάδι μαζί με 3 πιπεριές (σε μεγάλες ροδέλες), 1 πράσο επίσης κομμένο σε ροδέλες, ώσπου τα υλικά όλα να μαραθούν.

Μετά τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια ψιλοκομμένα, λίγη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανηκαι οπωσδήποτε βασιλικό, που δίνει ωραίο άρωμα στη σάλτσα. Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα ώσπου να δέσει η σάλτσα, οπότε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Το φαγητό αυτό μπορεί να προσφερθεί σκέτο στο πιάτο σαν μεζές, συνοδευόμενο με ξηρό σαμιώτικο κρασί, αλλά και με συνοδεία ζυμαρικών ή πατάτας, οπότε γίνεται κύριο πιάτο.
Πηγή: Πατριδογευσία ,Μικρές ιστορίες τοπικής μαγειρικής  Εφημερίδα Χαραυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: