«Χορτάρι ό, τι βρεις και μανίτα ό, τι γνουρίζ'ς»
Στη Σάμο υπάρχουν πολλά ειδή μανιταριών. Μεταξύ των γνωστότερων είναι οι κουμαρένιες μανίτες, που το χρώμα τους είναι ροζ προς το κεραμιδί. Μ' αυτές θα φτιάξουμε τη συνταγή, όπως μας την περιέγραψε ο φίλος Χρήστος Σαρδηνιάρης.
Για 6 άτομα θα πάρουμε περίπου 6-8 μανίτες ανάλογα με το μέγεθος τους θα τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις σοτάρουμε σε λίγο λάδι μαζί με 3 πιπεριές (σε μεγάλες ροδέλες), 1 πράσο επίσης κομμένο σε ροδέλες, ώσπου τα υλικά όλα να μαραθούν.
Μετά τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια ψιλοκομμένα, λίγη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανηκαι οπωσδήποτε βασιλικό, που δίνει ωραίο άρωμα στη σάλτσα. Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα ώσπου να δέσει η σάλτσα, οπότε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Το φαγητό αυτό μπορεί να προσφερθεί σκέτο στο πιάτο σαν μεζές, συνοδευόμενο με ξηρό σαμιώτικο κρασί, αλλά και με συνοδεία ζυμαρικών ή πατάτας, οπότε γίνεται κύριο πιάτο.
Πηγή: Πατριδογευσία ,Μικρές ιστορίες τοπικής μαγειρικής Εφημερίδα Χαραυγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου