Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

27 Δεκ 2010

Συνταγές Παράδοσης: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο



Υλικά 
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αυγά
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτετε το ρύζι πλυμένο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα ασπράδια των αυγών, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι. Πλάθετε το μείγμα του κιμά σε γιουβαρλάκια και τα βάζετε στην  κατσαρόλα σε σειρές. Τα καλύπτετε με ζεστό νερό και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνουν περίπου με ένα φλιτζάνι ζωμό. Χτυπάτε τους κρόκους, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, λίγο ζωμό από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με το αυγολέμονο. Ανακινείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

Πηγή: « Η πρώτη κλασική μαγειρική της Σοφίας Σκούρα» , εκδόσεις ΤΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: