Υλικά
1 κιλό μπούτι αρνί σε μερίδες
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια χλωρά
1 μαρούλι
ελαιόλαδο (περίπου μισή κούπα)
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
Πως το μαγειρεύουμε
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Μετά ρίχνουμε νερό να καλύψει το κρέας, καπακώνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά (το μάτι 1μιση ή 2, ανάλογα την κουζίνα). Αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και μετά ρίχνουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε. Σε περίπου 20-25 λεπτά αυγοκόβουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σχεδόν σε μαρέγκα σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, ρίχνουμε μετά τους κρόκους και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χύνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αυγολέμονο 2 κουτάλες με ζουμί από την κατσαρόλα. Χύνουμε μετά το αυγολέμονο με το ζουμί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι με σπανάκι αντί για μαρούλι.
Ο Ρατατούλης της Ικαριακής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου