Υλικά
1 κιλό φρέσκο βούτυρο
1 κιλό ζάχαρη
10 κουταλιές της σούπας γάλα
6 αυγά χτυπημένα
3 κουταλάκια του γλυκού σόδα
7 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3-4 βανίλιες
½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Αλεύρι όσο πάρει (για την ποσότητα αυτή περίπου θα χρειαστούμε 2,5 κιλά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά, προτιμότερο είναι να χειριστούμε του μείγμα με το χέρι παρά με το μίξερ. Σιγά -σιγά ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπημένα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτουμε επίσης το γάλα και τις βανίλιες καθώς και το κονιάκ. Αφού ανακατέψουμε καλά το μείγμα, προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι μέσα στο όποιο έχουμε ρίξει την σόδα και το μπέικιν παουντερ. Ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει ώστε να είναι η ζύμη μας αφράτη. Έπειτα, κάνουμε σχεδιάκια όπως καρδούλες και αστεράκια και βάζουμε από ένα αμύγδαλο στο καθένα .Τα ψήνουμε στο αερόθερμο για γρηγορότερα, στους 170 βαθμούς αφού τα αλείψουμε με ένα πινελάκι με αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφού κρυώσουν τα κολλάμε δυο -δυο μεταξύ τους με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με σοκολάτα που λιώσαμε σε Μπέν Μαρί.
Η συμβουλή του Ρατατούλη!
- Αντί για σόδα μπορούμε να βάλουμε 3 κουταλάκια επιπλέον μπέικιν πάουντερ
- Αφού κρυώσουν καλά αλείφουμε την μαρμελάδα ή την σοκολάτα γιατί μπορεί να μας σπάσουν τα μπισκοτάκια.
- Τα αμύγδαλα τα βράζουμε ή τα τοποθετούμε σε καυτό νερό για να φύγει η φλούδα τους εύκολα.
- Αν έχετε νοστιμότατη μαρμελάδα από Ικαριώτικο Κα'ι'σι...ακόμη μεγαλύτερη η νοστιμιά στα μπισκοτάκια σας!!!
Ο Ρατατούλης της Ικαριακής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου