Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

13 Δεκ 2010

Προβλήματα στο Βόρειο Αιγαίο από την κακοκαιρία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πάλι η Σάμος αφού σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο Βαθύ και στον Άγιο Κωνσταντίνο. Στην παραλιακή οδό η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθιστώντας την απροσπέλαστη από πεζούς και οχήματα.

Το Σάββατο το βράδυ εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακιά με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν. Το λιμενικό αλλά και η Αστυνομία ρύθμιζαν την κυκλοφορία κάνοντας εκτροπή των αυτοκινήτων από τους εσωτερικούς δρόμους. Χθες η παραλιακή της Σάμου παρουσίαζε την ίδια εικόνα ενώ στον Άγιο Κωνσταντίνο η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων. Η εικόνα σήμερα είναι πολύ καλύτερη στο νησί ενώ η Ν.Α. Σάμου περιμένει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανύψωσης του οδοστρώματος κατά 10 εκατοστά από την πλευρά των καταστημάτων, εφαρμόζοντας τμήμα της μελέτης για την αντιμετώπιση της πλυμμηρίδας. Έκτακτη και γενναία χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ζήτησε για άλλη μια φορά μιλώντας στο σταθμό μας ο Νομάρχης Σάμου Μανόλης Κάρλας.
Ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και στον παραλιακό δρόμο της Χρυσομηλιάς Φούρνων σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Η στάθμη με της θάλασσας έφτασε στις πόρτες των σπιτιών του οικισμού, εξαφανίζοντας την παραλία πλάτους 15 μέτρων  και η συγκοινωνία γίνονταν μόνο μέσα από τα χωράφια. Στο αλιευτικό καταφύγιο της Θύμαινας ζημιές υπέστησαν τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ μικροζημιές σημειώθηκαν και στην παραλιακή οδό του οικισμού των Φούρνων. «Άμεσα θα ανατεθεί μελέτη για τις παρεμβάσεις στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που από πέρυσι ταλαιπωρεί τον οικισμό» δήλωσε στο σταθμό μας ο Δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης.
Χωρίς ρεύμα και πάλι η μισή Ικαρία από τις 10 σήμερα το πρωί μετά από βλάβη στο δίκτυο. Οι λιγοστοί τεχνικοί της ΔΕΗ στο νησί εργάζονται για να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν τη βλάβη ενώ την Παρασκευή ένα βραχυκύκλωμα προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο δίκτυο και βύθισε στο σκοτάδι για πολλές ώρες τη μισή Χίο.
Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς, Μυρσίνη Τζινέλλη
ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: