Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

26 Δεκ 2010

Εορταστική Συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι


Υλικά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια νερό
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- κανέλα

Εκτέλεση

- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει .
- Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα.
- Το βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά να μην έχει υγρά.
- Μόλις κρύωσει τον βάζουμε σε μία φόρμα και ρίχνουμε και την κανέλα
Ο Ρατατούλης της Ικαριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: