Υλικά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια νερό
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει .
- Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα.
- Το βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά να μην έχει υγρά.
- Μόλις κρύωσει τον βάζουμε σε μία φόρμα και ρίχνουμε και την κανέλα
Ο Ρατατούλης της Ικαριακής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου