Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

22 Δεκ 2010

Εορταστική Συνταγή: Ανάμεικτο

Υλικά

Κοτόπουλο ψιλοκομμένο
Χοιρινό ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελιές ψιλοκομμένες
Κρασί λευκό
Λίγο κάπαρη
Μαϊντανός
Λαδί
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να τσιγαριστεί,Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις ελιές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χοιρινό και μετά απο 10 λεπτά περίπου το κοτόπουλο,τα αφήνουμε να ψηθούν καλά.
Αφού ψηθούν το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου.Στη συνέχεια προσθέτουμε τη Κάπαρη το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Το χοιρινό και το κοτόπουλο τα μαρινάρουμε με αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κάρυ,ταμπάσκο,ντομάτα ψιλοκομμένη και το αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο με τη μαρινάδα για να ''τραβήξει''
ο Ρατατούλης της Ικαριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: