Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

21 Δεκ 2010

«Επιμορφωτικά σεμινάρια» για νουθεσίες

Σήμερα σε αίθουσα οικισμού του δήμου μας έχουν κληθεί όλοι οι νεοεκλεγέντες Σύμβουλοι του «Καλλικρατικου» Δήμου Ικαρίας για να παρακολουθήσουν ημερίδα – ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώνεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α με εντολή του υπουργού Εσωτερικών – Αποκέντρωσης και θέμα τη λειτουργία των νέων διευρυμένων δήμων. Σκοπός αυτών των συναντήσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα και χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» είναι να προπαγανδισθεί στους αιρετούς η αναγκαιότητα των αναδιαρθρώσεων που η κυβέρνηση δρομολογεί με την συναίνεση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και βέβαια δεν έχουν σχέση με την πολυδιαφημισμένη αποκέντρωση όπως έντεχνα πλασάρεται.
 Με το σημείωμά μας αυτό ( λόγω του προγράμματος της ημερίδας που πρακτικά δεν δίνει τη δυνατότητα ύπαρξης ουσιαστικού διαλόγου), θέλουμε να θέσουμε τη διαφορετική άποψη από αυτή της κυβέρνησης και βέβαια να υπογραμμίσουμε ορισμένα βασικά ζητήματα που έντεχνα ίσως και σκόπιμα, οι εισηγητές θα αποκρύψουν.  Συγκεκριμένα:
 1.        Δεν θα πουν την αλήθεια για τους πόρους που θα έχουν στη διάθεσή τους οι νέοι Δήμοι για να μπορέσουν να ασκήσουν τις νέες αυξημένες αρμοδιότητες που επιβάλλει να αναλάβουν το πρόγραμμα «Καλλικράτης»:
  α . Ο προϋπολογισμός του 2011 που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις 22 του μήνα περιλαμβάνει για την Τοπική Διοίκηση αλληλοσυγκρουόμενα και λανθασμένα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την άποψή μας για άμεση προώθηση όλων των αντιλαϊκών κατευθύνσεων που επιβάλλει το μνημόνιο. Επιχειρείται να εμφανιστεί ότι πρόκειται να δοθούν στο νέο χρόνο περισσότεροι πόροι στους Δήμους και τις Περιφέρειες με τη λαθροχειρία σύγκρισης στοιχείων του προϋπολογισμού του 2011 (σαν να είναι ήδη πλήρως πραγματοποιημένος), συγκρινόμενος με τον προϋπολογισμό του 2010 όπως εκτιμάται ότι θα κλείσει δηλαδή με στοιχεία που είναι σχεδόν οριστικά. Να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοια περίοδο η Κυβέρνηση παρουσίαζε στον προϋπολογισμό του 2010 ότι θα δοθούν στους Δήμους ποσά που όμως σήμερα λίγο πριν το τέλος του χρόνου υπολείπονται κατά 1,5 δις € περίπου, δηλαδή οι θεσμοθετημένοι πόροι, αυθαίρετα παρακρατηθέντες, είναι μειωμένοι κατά 30% περίπου.
  Β.      Για πρώτη φορά αναγράφονται σε κρατικό προϋπολογισμό έσοδα της αυτοδιοίκησης από ίδιους πόρους που στο σύνολό τους σχεδόν αποτελούν έσοδα από τα ανταποδοτικά και την τοπική φορολογία που φτάνουν το 51,5% του συνόλου των πόρων της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην πραγματικότητα αυτό το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο, επιβεβαιώνεται από την εκτέλεση των κρατικών προϋπολογισμών και αποκαλύπτει την κατεύθυνση φοροαφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων με νέες φορολογίες από τους νέους «Καλλικρατικούς» Δήμους.
  2.       Δεν θα πουν τίποτε για το ότι στον προϋπολογισμό του 2011 δεν γίνεται καμία αναφορά στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑ.Δ.Α.» αντίθετα θα τονίσουν ότι είναι πρόγραμμα 4 δις € για να κάνουν έργα οι νέοι Δήμοι για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Θα μιλήσουν για το νοικοκύρεμα των Δήμων και τα αποσιωπήσουν πλήρως ότι θα έχουμε νέα μείωση των διατεθειμένων ποσών και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το υπουργείο Εσωτερικών και που αφορά άμεσα την ΣΑΤΑ των Δήμων. Ειδικότερα ενώ για το Π.Δ.Ε. το 2009 διατέθηκαν 1.156 εκατ. € το 2010 εκτιμάται ότι θα διατεθούν 770 εκατ. € και για το νέο χρόνο προβλέπουν 710 εκατ. €        
3.         Δεν θα πουν τίποτε για το ότι οι νέοι Δήμοι, πιο πολύ τώρα, θα είναι το πεδίο που θα ανθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση και είναι:               
Μείωση των εισοδημάτων των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων
Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα
Περικοπή των κρατικών κοινωνικών δαπανών
Λήψη μέτρων που θα ρίχνουν την τιμή της μισθωτής εργασίας
  θα είναι και στις άμεσες προτεραιότητες για τις νέες Δημοτικές Αρχές.Με τον «Καλλικράτη» μέσω των νέων Δήμων, στο όνομα της μείωσης της σπατάλης θα έχουμε απολύσεις όλων των συμβασιούχων, οι υποχρεωτικές μετατάξεις θα υπολογίζονται ως νέες προσλήψεις, νέο μισθολόγιο φτώχειας σε χιλιάδες υπαλλήλους της Τοπικής Διοίκησης, άρση της μονιμότητας σε όλους.Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι η αδυναμία των Δήμων, λόγω κι της μείωσης του προσωπικού, να ανταπεξέλθουν στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών ανοίγει το δρόμο για τους ιδιώτες.  Η μείωση των κρατικών κοινωνικών δαπανών θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση έως και την κατάργηση διαφόρων προνοιακών επιδομάτων που τώρα θα είναι ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης και όχι του κράτους.
   4.      Τέλος, δεν θα αποκαλύψουν ότι μακροπρόθεσμη πολιτική στόχευση είναι η «αυτοτελής λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης και των υπηρεσιών της».
Δηλαδή η λειτουργία με ίδιους κι όχι κρατικούς πόρους σε τομείς Υγείας – Πρόνοιας, Σχολεία, ΑΕΙ-ΤΕΙ και όποιες άλλες υπηρεσίες – τομείς έχει ή θα αποκτήσει η Τοπική Διοίκηση στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα όλοι οι εκλεγμένοι ξέρουν, ανεξάρτητα εάν πολλοί δεν το λένε, ότι η πολιτική επιλογή είναι άντληση εσόδων για Δήμους και Περιφέρειες κύρια από ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ, πώληση ακινήτων – γης, το ΕΣΠΑ, πολλαπλές πληρωμές από τους δημότες για όλες τις υπηρεσίες. 
Όσοι λοιπόν αιρετοί παρακολουθήσουν το σημερινό σεμινάριο για ένα να είναι σίγουροι. Πίσω από τους καλοδιατυπωμένους τίτλους των εισηγήσεων (Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, Δημόσιες Τοπικές Πολιτικές κ.λπ) κρύβονται για τους Δήμους οι υποχρεωτικές κατευθύνσεις για εφαρμογή του μνημονίου, της βάρβαρης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, της φοροεπέλασης κατά των εργαζομένων τις οποίες σύντομα θα κληθούν με αποφάσεις τους να εφαρμόσουν, να τις υπηρετήσουν ή να σταθούν απέναντι μαζί με το λαό που θα αντισταθεί για να τις ανατρέψουν.                                                                                                                                               
    Η ευθύνη και η επιλογή είναι πλέον προσωπική για κάθε αιρετό.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας, ο συμπατριώτης μας που έγραψε το εν λόγω άρθρο είχε δίκιο σε πολλά θέματα όπως την ελλειπή χρηματοδότηση,το πλαίσιο αρμοδιοτήτων-που όμως είδα εχθές σε έντυπο ότι τα σχετικά προεδρικά διατάγματα είναι προς υπογραφή- τα θέματα κτηριακής υποδομής στους νέους δήμους και περιφέρειες-
τόσο για συντήρηση όσο και μετεστέγαση εάν προκύψει-.Δεν μας λέει όμως γιατί αφου το ΚΚΕ τα ήξερε όλα αυτά γιατί επιδίωκε να αναλάβει-μετά λύσσας θα έλεγα- τα ''ηνία'' του νέου δήμου εφαρμόζοντας αυτό το μείγμα πολιτικής?Ο ''κομμουνιστής'' και''εργατοπατέρας'' ΚΚετζής Σταμούλος τι θα πρόσφερε στους δημότες με μειωμένο προυπολογισμό?
Θα είχαμε πάλι την ίδια μίζερη,αντι
παραγωγική άσκηση πολιτικής με πρόσχημα -και πάλι- την έλλειψη χρημάτων?Ήξερε τα πλαίσια των νέων οικονομικών ενισχύσεων των δήμων,αλ
λά θέλησε να κοροιδέψει και πάλι τους Ικαριώτες με επικλήσεις φόβου,
ψευταριστερής ρητορείας με απώτερω ''όφελος'' να δώσει στο ΚΚΕ ένα δήμο-να λέει και το ΚΚΕ ότι κάτι κέρδισε και αυτό-.Άλλωστε τα σχέδια του ήταν να παραδώσει τα καινούργια έργα υποδομής που θα γίνονταν-όπως σφαγείο-,εκμίσθωση παραλιών το καλοκαίρι-όπως άλλωστε έκαναν τα παιδιά και στη Μεσακτή και τον Κάμπο -σε ''ημετέρους'', να μην αναλαμβάνει συντήρηση κτιριακών-σχολικών -εγκαταστάσεων, με πρόσχημα την έλλειψη κονδυλίων αλλά με απώτερω στόχο να επιδείξει μια εικόνα εγκατάλειψης του νησιού από την περιφέρεια και το κράτος γενικότερα-όχι όμως πως η Ικαρία λαμβάνει τόσα χρόνια σημαντικούς πόρους ,όμως και ποτέ οι πολιτικοι της αντιπρόσωποι δεν διεκδίκησαν αποφασιστικά και με σθένος αυτά που της αναλογούσαν-.Το είχε δηλώσει άλλωστε και προεκλογικά ο Σταμούλος-''Τι θα είμαστε?Νησίδα ευημερίας σε μια διαλυμένη χώρα?''-Εγώ θα του απαντούσα-Ναι, παρ'όλες τις μειωμένες εισροές πόρων θα έπρεπε να πάλευε το νησί να είναι νησίδα ευημερίας.Ένας που ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου και όχι για το δικό του ή του κόμματός του, θα προσπαθούσε να το κάνει καλύτερο από αλλού ή τουλάχιστον να προσπαθούσε.Εκεί θα φαινόταν και το επίπεδό του σαν πολιτικού, σαν ανθρώπου ,σαν πατέρα..Το νησί οφείλει να διαφυλάξει και να αναδείξει τις ικανότητές του και όχι να παραμένει ουραγός από ''μουχλιασμένες και παρωχημένες'' ιδέες..-Ξέρω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα με τις οικονομικές συνθήκες,ωστόσο είμαι αισιόδοξος διότι υπάρχει πραγματική διάθεση για βελτίωση των πραγμάτων στο νησί.Ας περιμένουμε να δούμε και έπειτα να κρίνουμε..Ας μην δαιμονοποιούμε εκ των προτέρων τα πάντα..Άλλωστε οι ''μάγοι'' των οικονομικών στους πρώην δήμους Ικαρίας είχαν κάνει''αλχημείες'' χιλιάδων ευρώ σε ''ημετέρους'', που θα περάσουν σαν έλλειμα στο νέο δήμο,όπως και ''η άνθιση των έργων'' που γίνονται τώρα που φεύγουν με σκοπό να παραδώσουν έλλειμα στο νέο δήμο,όπως και οι''μυστηριώδεις εξαφανίσεις'' οικονομικών εγγράφων από τα αρχεία των πρώην δήμων-στον Εύδηλο τα βράδια στο δημαρχείο αυτό γίνεται- που θα έδειχναν οικονομικές ατασθαλίες ,αποτελούν μέρος των ''αλχημειών'' των''αδέσμευτων,φιλεεργατικών και αδιάφθορων'' δημάρχων..Καλή και σωστή η κριτική στα αρνητικά του ''Καλλικράτη'' ,ωστόσο στο ''σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί''!

Ανώνυμος είπε...

Άλλωστε οι ''μάγοι'' των οικονομικών στους πρώην δήμους Ικαρίας είχαν κάνει''αλχημείες'' χιλιάδων ευρώ σε ''ημετέρους''

αλλη μια κλασικη αντικομμουνιστικη προπαγανδα.αν εχεις στοιχεια προς ολοταχως για εισαγγελεα,αλλιως σάωσε...

"όμως και ποτέ οι πολιτικοι της αντιπρόσωποι δεν διεκδίκησαν αποφασιστικά και με σθένος αυτά που της αναλογούσαν"

το λιμανι αθλιε λιβελογραφε απο μονο του εγινε?το κλειστο του αγιου απο μονο του κι αυτο?το λαογραφικο μουσειο απο μονο?
τραβατε να ενημερωθειτε πρωτα και μετα ελατε να πεταξετε τη λασπουλα σας...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά ανώνυμε φίλε,
οι'' αλχημείες'' ήταν γνωστές εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια, ωστόσο το'' μπούκωμα ''των συντροφικών΄΄ στομάτων δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν υπόνοιες αναφοράς σε αυτό.Όσο για το ''αντικομμουνιστική προπαγάνδα'', πες μου σε παρακαλώ ποιοί είναι κομμουνιστές κάτω στο νησί-με εξαίρεση ελάχιστους-για να τους δω και εγώ.Αναφορικά με τα στοιχεία και τον εισαγγελέα,πολύ ευχαρίστως να κατέθετα και στον εισαγγελέα,εαν οι ΄΄μάγοι΄΄ δεν προλάβουν και ''εξαφανίσουν μυστηριωδώς'' όλα τα στοιχεία που θα στοιχειοθετούν επαρκέστατα τις κατηγορίες για διασπάθιση ΔΗΜΟΣΙΟΥ
χρήματος και τις παράνομες ''αναθέσεις''.Το λιμάνι εξυπνάκια,πομπώδη ηλίθιε έγινε από την Περιφέρεια Β.Αιγαίου διότι οπώς λένε και οι ΄΄παροικούντες την Ιερουσαλήμ΄΄ στα αυτοδιοικητικά του νομού ο πρωην νομάρχης επέμεινε να κατασκευαστεί
και όχι οι ''δημαρχάρες΄''.Το κλειστό του Αγίου δεν έγινε από μέριμνα του Τέσκου,εξυπνάκια αλλά επειδή ο '' ΙΚΑΡΟΣ'' ως σωματείο πίεσε την Περιφέρεια ,από μόνος του, διότι ως ομάδα πρότυπο για την γύρω περιοχή ,ήθελε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.Εάν περίμενε τις'' θεάρεστες'' ενέργειες΄΄ των πρώην δημάρχων οι αθλητές θα προπονούνταν ακόμη σε ανοικτούς χώρους!Τα στοιχεία για τα
προαναφερόμενα βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια, αφού η ''βρώμα και η δυσοδία'' από τις ΄΄διαχειρίσεις σας δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον κάτω από ''στεγανά΄΄.Και μην θίγεστε κιόλας,χρωστάτε στην Ικαρία
πολλά πάρα πολλά, για την οπισθοδρόμηση που την είχατε, για τις ευκαιρίες που δεν δώσατε στη νεολαία να μείνει στον τόπο-εκτός βέβαια και εάν είσαι ΚΚΕτζης!-,για τα έργα που δεν κάνατε και δεν ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ οπισθοδρομικοί χαζοί, μην τυχόν και φαινόταν ότι το νησί βελτιωνόταν, για την πλήρη ΄΄αποτελμάτωση'' κάθε ενέργειας που θα έθιγε τα συμφέροντα της ''αγαπημένης συντεχνίας'' σας η οποία έχασε τα προνόμια που απολάμβανε -εις βάρος των υπολοίπων που δεν ανήκουν στο ΚΟΜΜΑ- και τώρα της φταίνε όλοι και όλα.Αν θέλεις έχω και άλλα να γράψω για το ''μεγάλο έργο΄΄ του ΚΚε στο νησί.Χρόνο να' χεις, και εγώ πάω και σε εισαγγελικές αρχές εαν θέλεις ,δεν έχω τίποτα να φοβηθώ,όπως αυτοί που εξαφανίζουν στοιχεία...

Ανώνυμος είπε...

Α, και σε συνέχεια των πραγραφθέντων ,για να απαντηθεί και η απορία του φίλου που αναριωτόταν εύλογα''πότε δεν διεκδίκησαν οι πολιτικοί της αντιπρόσωποι με σθένος αυτά που της αναλογούσαν?'', του απαντώ οπως λένε σχεδόν όλοι στο νησί -εκτός ΚΚΕ βεβαίως!-, ΠΟΤΕ!!! Οι παραστάσεις τους σε συμβούλια ,τόσο της νομαρχίας όσο και της Περιφέρειας, αναλωνόταν σε τυπική παρουσία,χωρίς παράθεση αιτημάτων, μόνο για να πληρωθούν για την παράστασή τους εκεί!! Έχει συζητηθεί και από ψηφοφόρους του ΚΚΕ στον Εύδηλο,τον περασμένο μήνα, ότι η ''παρουσία τους ήταν μόνο για να εκθέσουν ''τη ρητορική του ΚΚΕ χωρίς επιχειρήματα,αυτό ξέραν οι άνθρωποι, αυτά τους έγραφαν και εντέλει αυτά έλεγαν''!!.Έπειτα ακολουθούσαν πομπώδεις ανακοινώσεις για δήθεν ''αγώνα στη νομαρχία και την Περιφέρεια για τις θέσεις της Ικαρίας,αλλά οι κυβερνήσεις, η ΕΕ όλοι οι άλλοι ,εκτός από αυτούς,τους έφταιγαν ,και όχι η αναλγησία και το χαμηλό επίπεδο πολιτικής που ασκούσαν!''Οι αγώνες τους'' ήταν τόσο ''στημένοι'',μόνο για ικανοποίηση της φθηνής κομματικής ματαιοδοξίας και ''πελατείας ''τους, που πήγαιναν στις περισσότερες συνεδριάσεις χωρίς την στοιχειώδη προετοιμασία και θέση!Το θέμα συζητήθηκε και από Σαμιώτες που ασχολούνταν με την αυτοδιοίκηση και το έθεσαν σε συζητήσεις με Ικαριώτες ομολόγους τους πριν από 2 εβδομάδες..Είχαν και την ''έμπνευση'' να τυπώσουν φυλλάδιο με τις ''θέσεις και τα έργα που θα έκαναν στο νησί''.Κάντε σύγκριση με αντίστοιχα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων,θα βρείτε νομίζετε διαφορά? ΚΑΜΜΙΑ, αφού εδώ και 12 χρόνια ακούμε και διαβάζουμε για τα ίδια ''έργα'' που δεν έγιναν γιατί ''δεν μας δίνει χρηματοδότηση το κράτος''!.Τώρα ,πως τα γύρω νησιά προέβαιναν σε αιτήσεις έργων και ελάμβαναν χρηματοδοτήσεις,με αποτέλεσμα να έχουν υψηλότερο κατα κεφαλήν εισόδημα από την Ικαρία, καλύτερες υποδομές και ΗΠΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ αναπτυξιακή πολιτική από την Ικαρία , απαντήστε μου σας παρακαλώ..Α, ξεχνώ ότι τους ενδιαφέρει περισσότερο η βελτίωση του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους να είναι καλύτερο από αυτό που παρέλαβαν αυτοί και όχι να είναι ''πειθήνια και υπάκουα στρατιωτάκια του ΚΟΜΜΑΤΟΣ χωρίς πρωτοβουλίες μην τυχόν και φανεί ότι αποκλίνουν από την επίσημη γραμμή''!!!Οι πρωτοβουλίες πολιτών της Ικαρίας οδήγησαν σε αυτές τις κατασκευές που αναφέρθηκαν, και όχι οι πρώην δήμαρχοι.Αυτοί ήταν χαμένοι στον ''κόσμο της κομματικής μετάφρασής τους''και εαν μπορούσαν θα είχαν το νησί ακόμα πιο πίσω,αφού είναι τρομερό,''καπιταλιστικό'',και ''δεν
πρέπει'' να είναι η Ικαρία ''νησίδα ανάπτυξης σε μια διαλυμένη χώρα!!'' ,γιατί δεν θα μπορεί κανένα μέλος του ΚΟΜΜΑΤΟΣ να προβαίνει σε μεμψίμηρη και οπισθοδρομική ''ρητορεία''...

Ανώνυμος είπε...

"Το κλειστό του Αγίου δεν έγινε από μέριμνα του Τέσκου,εξυπνάκια αλλά επειδή ο '' ΙΚΑΡΟΣ'' ως σωματείο πίεσε την Περιφέρεια ,από μόνος του, "

πας καλα?ειμαι 15 χρονια στον ικαρο και χωρις τη συμβολη του δημου,το μπασκετ θα ηταν ακομα στο λιμανι.το 5χ5 μονο του εγινε κι αυτο?ή να πουμε ποιοι αντιδρουσαν στην κατασκευη του για..να μη χασουν το παρκιγκ τους μεσα στο σχολειο?
αλλα απο εκπροσωπο της συμμαχιας των "προθυμων"δεν περιμενω να ακουσω κατι διαφορετικο,εκτος απο παπαρολογιες.αν εχεις αποδειξεις ασε τις παπαριες περι εξαφανισθεντων στοιχειων αθλιε αντικαριώτη..

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία εύχομαι για όλ τον κόσμο.΄
Με αιτία τα αναγραφθέντα του ανώνυμου φίλου στις 30/12, θα ήθελα να του απαντήσω πως δεν ανήκω σε καμμία ''συμμαχία προθύμων'' αλλά και ούτε είμαι ''αντικαριώτης'' ,επειδή ''τολμήσαμε να ασκήσουμε κριτική στο ''θεάρεστο ''έργο΄΄ των πρώην δημάρχων''.Η ποιότητα καθενός μας κρίνεται από τις πράξεις και τα λεγόμενα του σε βάθος χρόνου και εφόσον σαν αρχή μου δεν έχω τη ''λασπολογία'', όπως διατείνονται εφθαρσώς κάποιοι ανώνυμοι, δεν έχω και κάτι να φοβηθώ επ' αυτού.
Τώρα όσον αφορά τα ''στοιχεία' που παρέθεσε ο φίλος για το κλειστό του Αγίου Κηρύκου και για το γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5, απλώς θα του πω πως εάν ανήκει πραγματικά στον ''ΙΚΑΡΟ'' για 15 χρόνια ,όπως αναγράφει, τότε θα έπρεπε να είναι περισσότερο ειλικρινής και να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.Για το μινι γήπεδο ποδοσφαίρου δίπλα στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου επιμένω ότι η συνεισφορά της απερχόμενης δημοτικής αρχής υπήρξε η ελάχιστη δυνατή.΄Οσο για τις ''θέσεις στάθμευσης μέσα στο σχολείο'' ,που
αναφέρει ο φίλος ας μου πει ονομαστικά ποιοί διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την αιτία και εγώ προσωπικά θα τους κριτικάρω πρώτος.Άλλωστε, το μόνο ζητούμενό μου είναι η ανάδειξη και η πρόοδος του νησιού, και όχι οι ''κομματικές πλερέζες''..
Τέλος,και γιατί είδα αλλά και άκουσα στην Ικαρία ,όπου βρισκόμουν αυτές τις ημέρες, ότι το νούμερο 1 θέμα που συζητούσαν στα ''πηγαδάκια'' ήταν το μέγεθος του ελλείματος στους δήμους που ''μεταβιβάστηκε'' σαν ''προίκα'' στο νέο δήμο και οι ΄΄αλχημείες΄΄ που έγιναν για να φανεί μείωση του ελλείματος και άρα μη οικονομική ατασθαλία, και πως ο μόνος δημος με ένα συγκριτικό πλεόνασμα ήταν του Αγίου Κηρύκου,ενώ στους άλλους δύο το έλλειμα αλλά και τα ''τιμολόγια-μαι
μού'' των τελευταίων ημερών του έτους για δήθεν έργα που έγιναν ,ενώ δεν ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ,είχαν αναχθεί σε σύστημα ,με ιδιαίτερο ζήλο μάλιστα ,που να μένουν και ώρες στα πρωην δημοτικά μέγαρα προκειμένου να γίνει ''σωστά δουλειά''..Και για να μην λέει ο φίλος το θέμα συζητιόταν και από ψηφοφόρους του πρώην δήμαρχου Αγίου σε καφενείο την περασμένη Παρασκευή στον Αγιο Κήρυκο.Βλέπετε δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι κομματικές ''παρωπίδες''και η προσωπική τους γνώμη δεν καθορίζεται από ''στενές κομματικές γραμμές΄΄!Γι' αυτό και παραδέχομαι τη στάση τους ,που αποδεικνύεται πιο ''ντόμπρα'' από αντίστοιχους ομοιδεάτες τους.
Οι προσωπικές απόψεις του καθενός είναι σεβαστές,αρκεί να μην χαρακτηρίζονται από ''λασπολογία'' και προσωπικές αναίτιες τοποθετήσεις.Σε αυτά που παραθέτω δεν θίγω υπολήψεις,όπως κάποιοι ΑΛΛΟΙ, ούτε αναφέρω κάτι χωρίς ''διασταύρωση'' απόψεων και στοιχείων.Τώρα εαν η αλήθεια ''πονά'' κάποιους αυτό είναι δικό τους ζήτημα, και θα πρέπει να ασκήσουν και λίγη αυτοκριτική.Καλό θα τους κάνει...
Καλημέρα, υγεία και ευτυχία σε ΌΛΟΥΣ και μακάρι το 2011 να είναι καλύτερη χρονιά για τον τόπο μας, απ' ότι ήταν τα περασμένα 12 χρόνια, και το μέλλον μας θα είναι καλύτερο, όχι από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πολιτικό ταγό ,αλλά γιατί θα το προσπαθήσουμε εμείς ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..