Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

30 Νοε 2010

Ανακοινώθηκε η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών

Ξεκινά σε λίγο η αποστολή των εγγράφων

Την πολιτική κινητοποίηση των ναυτεργατών αποφάσισε πριν από λίγο το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους για έβδομη ημέρα.

«Δυστυχώς η αδιαλλαξία των δύο πλευρών και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται αφενός επείγουσα κοινωνική ανάγκη και ιδιαιτέρως στη δημόσια υγεία εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμευτικό υλικό και αφετέρου να στερούνται τις ιατρικές υπηρεσίες οι ευπαθείς ομάδες του νησιωτικού πληθυσμού μας. Και φτάσαμε στην ακραία κατάσταση οι νεκροί να μην μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα νησιά μας για να ταφούν», τόνισε ο υπουργός. Ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε επίσης ότι «η καταστροφική βάση της παραγωγής των νησιών μας, η νέκρωση κάθε ακτοπλοϊκή συγκοινωνίας από και προς τα νησιά μας δεν φαίνεται να ήταν ικανά να αποτρέψουν τους εμπλεκόμενους να συζητήσουν και να βρουν μια αποδεκτά κοινή λύση».


Το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ στον Πειραιά πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης προς τους ναυτεργάτες. Το ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε προς τους καταπέλτες των πλοίων.

Επίσης οι δήμαρχοι Άνδρου, Τήνου και Σαντορίνης μετέβησαν στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των ναυτεργατών

Το μεσημέρι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά αποφάσισε τη συνέχιση για ακόμη 48ωρες της απεργίας μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου.

Από την απεργία έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στα νησιά καθώς πολλοί παραγωγοί πληρώνουν ήδη ποινικές ρήτρες για τα συμβόλαια παράδοσης που έχουνε κλείσει.

Η ΠΝΟ απέρριψε πρόταση του υπουργού για τριήμερη αναστολή της απεργίας ώστε να δοθεί χρόνος για συζήτηση εκκρεμών θεμάτων που αφορούν τα αιτήματα της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας αλλά τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρει ότι κατέληξε σε αυτήν απόφαση διαπιστώνοντας ότι με εξαίρεση τις τρεις Ενώσεις Εφοπλιστών που έχουν ήδη υπογράψει και για τις οποίες έχει γίνει ήδη αναφορά στο από 25 Νοεμβρίου 2010 σχετικό Δελτίο Τύπου της ΠΝΟ, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση από την πλευρά των εφοπλιστικών ενώσεων, για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή των σχετικών ΣΣΕ για το 2010.

Από την πλευρά της η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών εκφράζει τη θλίψη της που για μία ακόμη φορά «η ΠΝΟ με τη γνωστή της αδιαλλαξία εξήγγειλε την νέα 48ωρη απεργία με αποτέλεσμα να εξωθεί ήδη οξυμένες καταστάσεις στρεφόμενη αποκλειστικά κατά των ταξιδιωτών, των νησιωτών, των παραγωγών και των επιχειρηματιών των νησιών μας, που βλέπουν να χάνονται περιουσίες στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η ελληνική οικονομία».

Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας διαμαρτύρεται προς την ΠΝΟ και προς τις Ναυτεργατικές Ενώσεις διότι λαμβανομένου υπόψη του αιτήματός τους για παροχή αύξησης κατά ποσοστό 2% στα πληρώματα της ακτοπλοΐας δεν έχουν εξαιρεθεί όπως θα περίμενε κανείς από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τα ακτοπλοϊκά πλοία που ανήκουν σε πλοιοκτήτριες εταιρίες οι οποίες έχουν ήδη καταβάλει ή έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να καταβάλλουν την αιτηθείσα αύξηση.

newsbeast.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kάτω τα ξεράδια σας απο τους ναυτεργάτες.Να επιστρατευτούν οι εφοπλιστές και τα σαπιοκάραβά τους.Φέρτε π'ισω τις επιδοτήσεις κηφήνες......