Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

15 Νοε 2010

Απάντηση κ.Γ.Καρίμαλη στην Α.Σ.Π.Ι.

Φίλοι συνδημότες της ΑΣΠΙ
Η μεγαλύτερη επιτυχία των φετινών δημοτικών εκλογών στην Ικαρία, είναι ότι κανένας συνδυασμός δεν εξασφάλισε αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή. Και ενώ αλλού (βλέπε Θεσσαλονίκη) το χρονικό διάστημα της ενδιάμεσης εβδομάδας ήταν αρκετό για να γίνουν προγραμματικές συγκλήσεις ανάμεσα σε σχήματα, για εσάς «δεν έχουν νόημα» όπως λέτε γιατί ουσιαστικά (μην το κρύβετε) δεν το θέλετε. Η μόνη όμως σωστή τακτική για ένα μικρό σχήμα είναι αυτή. Να κρατάει την αυτοτέλειά του την πρώτη Κυριακή και να κάνει προγραμματικές συμφωνίες την δεύτερη. Ο μεγαλοϊδεατισμός σας όμως σας κάνει να πιστεύεται ότι κάποτε θα γίνεται απόλυτη πλειοψηφία οδηγώντας όμως αρκετά παιδιά που σας ακολουθούν στην άρνηση και την απογοήτευση.
Όταν λέτε ότι διαφώνησα την 21/7/2010 στον Κουντουμά ξεχνάτε να αναφέρετε τους λόγους. Σας ζήτησα (και δεν ήταν η πρώτη φορά) να αλλάξετε το όνομα της δημοτικής κίνησης από Αυτόνομη Συσπείρωση (που σημαίνει τι;) σε Ανεξάρτητη Κίνηση και να αποκτήσει η δημοτική κίνηση δημοκρατική δομή με εγγραφή μελών και εκλογή αντιπροσωπευτικών οργάνων. Τα αρνηθήκατε όλα. Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος για εσάς. Για παράδειγμα την εναντίον μου ανακοίνωση την υπογράφετε ως ΑΣΠΙ, αλλά ποιοι είσαστε σαν πρόσωπα, τι όργανο αποτελείται και ποίο σώμα μελών σας εξέλεξε;     
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το σχήμα το στήριξα ανοιχτά τόσο στον δημόσιο χώρο της Ικαρίας όσο και σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Το γεγονός ότι ανήκουμε στην ίδια τοπική κοινωνία και όχι το προηγούμενο μου δίνει κάθε δικαίωμα να σας κάνω κριτική , κάτι το οποίο σας φαίνεται αδιανόητο, δείγμα και αυτό αντιδημοκρατικής νοοτροπίας. Είναι αλήθεια ότι βλέποντας την προβληματική σας φυσιογνωμία με απασχόλησε  αρκετά αν θα σας στηρίξω και το έκανα τελικά πιστεύοντας ότι η συμμετοχή σας σε ένα προγραμματικό διάλογο για τον δεύτερο γύρο μπορεί να δράσει καταλυτικά στην βελτίωσή σας. Διαλέξατε την απομόνωση και αυτό είναι το χειρότερο δείγμα γραφής για όλους και ιδιαίτερα  για τις νεότερες γενιές που χρειάζονται θετικές προτάσεις.
Είναι σωστό αυτό που λέτε στην εναντίον μου ανακοίνωση ότι η τοπική κοινωνία της Ικαρίας έχει ανάγκη από μία δημοτική κίνηση με πραγματικά δημοκρατική δομή, διαφανείς διαδικασίες πρόθυμη για προγραμματικές συνεργασίες και γόνιμο διάλογο. Μία κίνηση που να έχει πραγματική και όχι εικονική σχέση με την οικολογία  της καθημερινότητας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Νομίζω ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα αργήσει.
Όσον αφορά τις εναντίον μου προσωπικές αιχμές δεν θα απαντήσω  αφού είναι σχεδόν κανόνας σε όσους δεν μπορούν να απαντήσουν σε επιχειρήματα να προσπαθούν να θίξουν ενίοτε και με ψεύδη την προσωπικότητα του συνομιλητή τους μήπως έτσι τραβήξουν την προσοχή του άπειρου αναγνώστη από την ουσία στην α-νοησία.
Εάν θέλετε –και όσοι άλλοι θέλετε- να συνεχίσετε μαζί μου αυτό τον διάλογο να γνωρίζετε προκαταβολικά ότι σας θεωρώ ισότιμούς συνδημότες μου με απόλυτο δικαίωμα να σχολιάζετε οποιαδήποτε άποψή μου η πράξη μου και όχι πολιτικούς καιροσκόπους η πολιτικούς συκοφάντες όπως με αποκαλούν οι ανώνυμοι φίλοι μου της ΑΣΠΙ.
Ικαρία 14/11/2010
Γιώργος Καρίμαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: