Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

16 Νοε 2010

Ξεκίνησε να πάει διακοπές και... κατέληξε δήμαρχος Ικαρίας

Το χωριό του πήρε το όνομά του από «ακάματους πολιτευτές», ο κ. Χρ. Σταυρινάδης όμως γκρέμισε το κάστρο του ΚΚΕ
ΔΗΜ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ | Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010 

Ο αριστερός παιδίατρος κ. Χρ. Σταυρινάδης
κατόρθωσε συνενώνοντας διαφορετικούς
πολιτικούς χώρους να αποσπάσει την Ικαρία
από το ΚΚΕ
Καθηγητής Παιδιατρικής, 71 ετών, πατέρας μιας κόρης και ψαροντουφεκάς- αν και «με... μικρή επιτυχία» όπως παραδέχεται ο ίδιος. «Ξενιτεύτηκε» από τον τόπο του στα 18 του χρόνια, τον επισκεπτόταν «καμιά δεκαριά φορές τον χρόνο», και μόλις τον περασμένο Αύγουστο, διαπιστώνοντας κατά τη διάρκεια των διακοπών του «το αδιέξοδο εν όψει δημοτικών εκλογών», όπως λέει, αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος, επιστρέφοντας για μόνιμη διαμονή και ενώνοντας Συνασπισμό, Νέα Δημοκρατία και ΠαΣοΚ.Η περίπτωση του κ. ΧρήστουΣταυρινάδη είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και σαφώς ιστορική: η υποψηφιότητά του «βύθισε» την αποκαλούμενη «Κούβα του Αιγαίου» και έπειτα από δεκαετίες δήμαρχος αναδείχθηκε υποψήφιος μη προερχόμενος από το ΚΚΕ- αν και αριστερός.

«Προέρχομαι από αριστερή οικογένεια, έχασα τρία χρόνια στη χούντα επειδή χρειαζόμουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να κάνω ειδικότητα ως γιατρός. Ομωςδεν μπορώ να μην πω ότι σε τοπικό επίπεδο κατέρρευσε όντως ένα καθεστώς» λέει την επομένη της νίκης του στο «Βήμα». «Ενα καθεστώς που συνέτεινε στο να μένει πίσω το νησί. Παλιά, οι κοινοτάρχες κάτι έκαναν. Από τον “Καποδίστρια” και μετά όμωςδημιουργήθηκαν κράτη εν κράτει, χωρίστηκε το νησί σε ημετέρους και μη. Ετσι μείναμε χωρίς λιμάνι, βιολογικούς καθαρισμούς, ακόμα και δρόμους, καθώς εν έτει 2010 έχουμε ακόμα χωματόδρομους! Για να μη μιλήσω για τη μηδενική απορροφητικότητα σε κοινοτικά κονδύλια». Ο κ. Σταυρινάδης σημειώνει ότι ο συνδυασμός του, που με 53,34% κέρδισε τον αμιγώς «κόκκινο» του αντιπάλου του κ. Στέλιου Σταμούλου, «γεννήθηκε στην κοινωνία, προέκυψε από κοινωνικές διεργασίες, μιλήσαμε για αυτοδιοίκηση, αφήσαμε εκτός τις κομματικές ταυτότητες».

Τονίζει δε ότι περίμενε από «Καριώτες, φίλους και μη, πολιτικό πολιτισμό, αλλά δεν τον είδα απ΄ όλους» και ξεσπά την επόμενη ημέρα των εκλογών: «Δεχτήκαμε χτυπήματα κάτω από τη μέση από ένα σύστημα που λειτουργούσε εξουσιαστικά. Μίλησαν για “ουρανοκατέβατους σωτήρες”, δημιουργήθηκε κλίμα ξενοφοβίας στο νησί, με την έννοια του φόβου προς το καινούργιο» λέει. «Ομωςκέρδισε τελικά η κοινωνία και η ελεύθερη συνείδηση των Ικαριωτών. Ξέρετε, η γιαγιά μου το 1910 είχε καφενείο στο οποίο μετά την εκκλησία σύχναζαν οι γυναίκες του χωριού, σε χρόνια που αλλού στην Ελλάδα δεν τολμούσαν να βγουν από το σπίτι. Για αυτό λέω ότι η Ικαρία έχει ανυπότακτη ψυχή και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο, καθώς δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς».
Το Βήμα

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατρουδακο.δεν παναπη ότι κέρδισες. ότι όλα τελιοσανε.ο πόλεμος τώρα ξεκινα.

Πετρίτης είπε...

είναι λυπηρό να βλέπεις τέτοια σχόλια....το λίγο λίγο εσύ ανώνυμε δεν αγαπάς το τόπο σου...ίσως να μην είσαι και απο την Ικαρία τι να πω...
η μεγάλη μαγκιά του κάθε αληθινού κουμουνιστή,πασοκου,δεξιού,ανεξάρτητου είναι να βάλει στην ακρη όλα αυτά τα χαζά περί ''πολέμου'' και να στρώσει κώλο να πάμε την Ικαρία σε ψηλότερα ποιοτικά επίπεδα....

Ανώνυμος είπε...

απλα αίσχος...

Ανώνυμος είπε...

καλη επιτυχια κυριε Σταυριναδη και στο καινουργιο σας εργο, σας ευχαριστουμε για οτι μας εχετε προσφερει και σε οτι μας εχετε βοηθησει οποτε και αν χρειαστηκε χωρις να ξεχωριζετε ποτε και κανεναν!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σταυρινάδης δεν θα οδηγήσει το νησί προς τον σοβιετικού τύπου σοσιαλισμό, αλλά ίσως δούμε και κανένα έργο υποδομής ή τη χαλασμένη λάμπα στο χωριό να αντικαθίσταται σε λιγότερο από 3 χρόνια. τόσα κατάκλεψαν. επιτελές θα βρούμε την ηρεμιαμας.

Ανώνυμος είπε...

το πρωτο σχολιο κατακριτεο.
οσο αφορα για τη λαμπα πατριωτη ισως να τη δεις να φτιαχνεται θα δεις ομως ιδωτικοποιησεις σε:ιαματικες πηγες,διαχειρηση νερων/απορριματων.αυτα για αρχη...
α,επισης θα δουμε και γραφειο στις Βρυξελες,συμφωνα με προεκλογικες δηλωσεις του νεου δημαρχου....
αποστολης σ.

Ανώνυμος είπε...

ας δω τη λαμπα να φτιαχνετε και αλλα εργα να γινονται και ας ιδιωτικοποιησουν τα λουτρα ε και? ισως ετσι αναβαθμιστουν ερθει παρισσοτερος κοσμος μπουν λεφτα στα ξενοδοχεια στα δωματια και στα εστιατορια...δεν μπορω να καταλαβω γιατι η ιδιωτικοποιηση ειναι κατ'αναγκη κακο??εχετε γινει γραφικοι πια στο ΚΚΕ.Σε πολλους δημους περνανε επιχειρισεις σε χερια ιδιωτων,ας γινει και εδω,δεν μπορει ο κοσμος γυρω μας να γυριζει και εμεις να μενουμε ακινητοι,ειναι παραλογο και μη εφαρμοσιμο...οπως και το κκε αλλωστε..

Ανώνυμος είπε...

ιδιωτικοποιηση λουτρων σημαινει και αυξηση του κοστους χρησης.και περιμενε εσυ να γεμισεις τα ξενοδοχεια σου με τους παπουδες των 3 και 60.δυστυχως μονο εσυ δεν βλεπεις την αναβαθμιση των ιαματικων πηγων (θερμα)που εγινε τα τελευταια χρονια,με ορατοτατα αποτελεσματα 2πλασιασμο των λουσεων,3πλασιασμο των κερδων,3πλασιασμο των αφιξεων και ολα αυτα χωρις ιδιωτικοποιηση....
και τελωσπαντων για τη λαμπα σου φωναξε με να στην αλλαξω....
α,και επειδη εφερες το παραδειγμα δημοτικων επιχειρησεων σε ιδιωτες,μηπως μπορεις να μου πεις σε παρακαλω πόσα εκατομυρια ευρω ειναι χωμενοι οι "φιλοπρόοδοι"αυτοι δημοι???σε σχεση παντα με αυτους της ικαριας...

Ανώνυμος είπε...

την αναβάθμιση των λουτρων δεν ειπα πως δε την ειδα,την ειδα και μπραβο!!Δυστηχως ομως αυτο μονο ειδα και στους τρεις δημους,τιποτε αλλο...και δημοι που δεν κανουν εργα δεν ειναι και χρεωμενοι,ειναι λογικο επακολουθο. Βαρεθηκα να ακουω,"ειναι αρμοδοσια της νομαρχιας"ή "δεν μας δινει λεφτα το κρατος" μια τοπικη αυτοδιοικηση ειναι υποχρεωμενη να κανει το δημο κερδοφορο με οποιοδηποτε τροπο και χωρις να πεταει το μπαλακι σε κανεναν....δεν θα πω "μπραβο" σε κανεναν δημαρχο που κανει τα αυτονοητα,θα πω "μπραβο σε αυτον που κανει το κατι παραπανω χωρις να δικαιολογητε σαν αμοιρος ευθηνων.

Ανώνυμος είπε...

"μια τοπικη αυτοδιοικηση ειναι υποχρεωμενη να κανει το δημο κερδοφορο με οποιοδηποτε τροπο"...

πατριωτη μη το λες παραεξω αυτο,μπορει να μας παρεξηγησουν.αυτο με τον οποιοδηποτε τροπο μπορει να ερμηνευτει ποικιλοτροπως(με πιανεις ετσι?)
και δεν ζητιανεψαμε ποτε απο το κρατος,λεμε να δωσει τα 2,5 δισ.ευρω που χρωστα σε ολους τους Ο.Τ.Α ανα την Ελλαδα,να δεις μετα αναπτυξη και χωρις καμια ιδιωτικη πρωτοβουλια.

Ανώνυμος είπε...

ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ "με οποιοδηποτε τροπο", απο της παραλιες,απο ΚΑΜΠΙΓΚ,απο δημοτικες καφετεριες,απο δημοτικους κηνηματογραφους,απο ενικοια τραπεζοκαθησματων,απο συλλογους ορηβασιας,απο δημοτικες συγκοινωνιες,Κ.Τ.Λ. τωρα αν καποια διεστραμενα μυαλα σκεφτουν ανοησιες τους λυπαμαι,μαλλον θα κρινουν εξ ιδιων τα αλλωτρια.

Ανώνυμος είπε...

oxi πατριωτη στις παραλιες θα μας βρεις μπροστα σου,σε οποιον τολμισει να τις εκμεταλλευτει(την προσβαση στην παραλια εννοω)ειναι και πρεπει να ειναι δωρεαν προς ολους.στα υπολοιπα βαζεις τη λεξη "δημοτική/α".δεν διαφωνουμε,αν ειναι να τα λειτουργει και να τα διαχειριζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο δημος,ουδεν προβλημα.η ιδιωτικη πρωτοβουλια ειναι η καταστροφη μας

Ανώνυμος είπε...

παραλιες= ξαπλωστρες,καντινες. με τα υπολοιπα δεν διαφωνητε αλλα 3 αντικαπιταλιστικοι δημοι δεν τα εκαναν μεχρι τωρα. προσεχε "πατριωτη" καταστροφολογεις και δημιουργεις δαιμονες....(οπως κανει και το ΚΚΕ χρονια τωρα!)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά,ένας φίλος
ανέφερε ότι οι δήμοι της Ικαρίας δεν έχουν έλλειμμα..Καλο το αστείο ..Εάν μπει ορκωτός λογιστής και δει ''τις αλχημείες'' που γινόντουσαν τόσα χρόνια θα πρέπει αρκετοί να χάσουν του ύπνο τους.Το Υπουργείο Εσωτερικών,ως παράδειγμα οικονομικών ατασθαλιών και ελλειμάτων είχε ένα δείγμα από του ς 100 πιο ελλειματικούς δήμους της χώρας.Φαντάζεστε ότι οι δικοί μας(και οι 3), ήταν σε υψηλές θέσεις,όσον αφορά τα ελλείματα-από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου το είδα για να μην λεχθεί ως ανακριβές, τον περασμένο Οκτώβριο.Αυτό για να μην ''παραμυθιάζεται '' ο κόσμος περί ''χρηστής οικονομικής διαχείρισης''...