Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

16 Νοε 2010

Συσκέψεις για έργα στο τομέα Υγείας



Τεχνική σύσκεψη για την επιτάχυνση της υλοποίησης των δράσεων στον τομέα υγείας και πρόνοιας στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου. Η σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου, αποτελεί συνέχεια τεχνικών συναντήσεων που έγιναν στο Υπουργείο Υγείας με αρμόδιους φορείς του υπουργείου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κ. Λιλή Καραβία, ο υποδιοικητής της 2ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Σωτήρης Ζώτος, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτεινή Δαλαβέρη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Τσιτομενέας, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Κώστας Καπελώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Γιάννης Φωτάκης, το στέλεχος της ΜΟΔ κ. Κώστας Παπαδόπουλος, οι Διοικητές των Νοσοκομείων Μυτιλήνης κ. Παύλος Παπαδόπουλος, Χίου κ. Ελευθέριος Παπαϊωάννου, Σάμου κ. Βασιλεία Σιδέρη και Λήμνου κ. Καίτη Τσούνη, ο Διοικητής του Ιδρύματος «Θεομήτωρ» Αγιάσου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η Κυψέλη» κ. Άσπα Γραμμού, η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες κ. Σοφία Μιχάλα, εκπρόσωποι του συλλόγου «Ηλιακτίδα» και στελέχη Ενδιάμεση Διαχειριστικής Αρχής.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα υγείας, δίνοντας έμφαση στο έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπου μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει η δυνατότητα υποβολής του φακέλου, του προς ένταξη έργου. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα προμήθεια εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Λήμνου, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας.
Στο τομέα της πρόνοιας, το Υπουργείο Υγείας και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της αρχής των ίσων ευκαιριών για την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού και για την κοινωνική ενσωμάτωση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και για την στήριξη των οικογενειών τους, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και στην συνέχεια το έργο κτηριακής υποδομής και λειτουργίας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Υπουργείου και της 2η ΥΠΕ θα υποστηρίξουν τους συλλόγους των ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου στην διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής των αντίστοιχων προτάσεων.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου σε δηλώσεις της τόνισε ότι: «Στόχος της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας είναι η επίσπευση της υλοποίησης του προγράμματος και όπου απαιτείται η τροποποίηση του προγράμματος. Πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης και όλων μας να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι έτσι ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας σ’ όλο το Βόρειο Αιγαίο».
Φωτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: