Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

16 Νοε 2010

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας ....έδωσε σκληρή μάχη κόντρα στο αντι-ΚΚΕ μπλοκ

Το ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εφοπλιστές - ιδιοκτήτες ΜΜΕ,
συγκέντρωσε ποσοστό 53%.
Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν και να δείξουν ότι είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής
    Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζει να βαδίζει ο ικαριώτικος λαός. Αργά το βράδυ, τα ποσοστά του β' γύρου έδειξαν να «κλείνουν» περίπου στο 47% για το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, ενώ το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 53%.
    Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στ. Σταμούλο έδωσε τη μάχη του β' γύρου με αποφασιστικότητα και πείσμα. Μία μάχη από την οποία ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ηττημένος. Αυτό το μαρτυρούν το ίδιο το ποσοστό που συγκέντρωσε, αλλά και οι πρωτόγνωρες συνθήκες για το νησί, και γενικότερα, κάτω από τις οποίες δόθηκε ο προεκλογικός αγώνας.
    Απέναντι στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απέναντι στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, είχαν συμμαχήσει, συγκροτώντας ξεκάθαρο αντιΚΚΕ μπλοκ, οι δυνάμεις του δικομματισμού και των αναχωμάτων του, κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρ. Σταυρινάδη. Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν και να δείξουν ότι, πέρα από τις όποιες μικροδιαφορές, είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, βάρβαρης για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής. Ότι έχουν κοινό αντίπαλο, το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
    Ο συνδυασμός των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΑ, ειδικά στο δεύτερο γύρο και μετά τα αποτελέσματα του πρώτου, επιτέθηκε με μανία σε βάρος του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επιστρατεύοντας όλα τα γνωστά «βρώμικα» όπλα. Συκοφαντίες, λάσπη σε βάρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του αγωνιστικού συνδυασμού και του υποψήφιου δημάρχου, ψευτιές, τάξιμο παντού. Στο «πλευρό» του είχε τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, τους ίδιους τους εφοπλιστές, όπως ο Σπανός και ο Αλαφούζος, που έκαναν απροκάλυπτη παρέμβαση. Ενώ, σε διατεταγμένη αποστολή, ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος γύριζε στα χωριά δηλώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει δήθεν τον «αντιμνημονιακό» Σταμούλο, αφήνοντας άθλια υπονοούμενα για υπόγεια συνδιαλλαγή του ΚΚΕ με τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Τα ίδια ακριβώς αναμασούσε και ο Χρ. Σταυρινάδης, σε περιοδείες του στην Ικαρία αλλά και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
    Ο αγώνας που έδωσε στην Ικαρία η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο ήταν παλικαρίσιος, ενώ ο τρόπος δουλειάς ήταν υποδειγματικός. Διευρυμένες μαζικές συσκέψεις σε όλα τα χωριά, συσκέψεις σε σπίτια, κατά τόπους συγκεντρώσεις σε πλατείες σε καφενεία, σχεδιασμός με χαρτί και μολύβι. Έδωσε τη μάχη με όπλα την πολιτική του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας άνθρωπο τον άνθρωπο τι αναμένεται με τον «Καλλικράτη», τις αιτίες της κρίσης, ενώ αναδείχθηκε ποια είναι η διέξοδος, ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που υποτάσσεται στις λαϊκές ανάγκες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο να διαψευστούν οι προσδοκίες της «συμμαχίας» της οποίας τα επιτελεία διέδιδαν ότι θα ξεμπερδέψουν από τον πρώτο γύρο με ποσοστά πάνω από το 60%. Ωστόσο, τελικά προηγήθηκαν με 81 ψήφους και ποσοστό, πάντα σε ότι αφορά τον α' γύρο, περίπου 45%.
http://lsikarias.blogspot.com/

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πάλι μ****ιες λένε και γράφουνε. το χαβά τους... καλή τύχη με τα μυαλά που κουβαλάνε.

Λύγκος Συλβέστρος είπε...

Γνώμη για το ΚΚΕ στην Ικαρία τόσα χρόνια έχω βγάλει.Δεν χρειάζεται να πω τώρα αν είναι θετική ή αρνητικη.
Το τι έχει γίνει στην Ικαρία τόσα χρόνια με ΚΚΕ επίσης έχω δει αλλά δεν θα σχολιάσω αν έγινε ή όχι κάποια πρόοδος μεγάλη.

Θέλω πρώτα κάποιες απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα.
Η Λ.Σ Ικαρίας και η ΠΕΑ είχαν ελάχιστους ψήφους διαφορά.Η Λ.Σ μας λέει το τι έταξε/έκανε κτλ κτλ η ΠΕΑ για να βγεί.
Ολα καλά ως εδώ.Δεν άκουσα όμως το τί δεν έκαναν τόσα χρόνια αυτοί και γιατί , ωστε να φτάσουμε σε σημείο που ο κόσμος δεν τους προτίμησε.
Τι έφταιξε δηλαδη?
Είδε κάτι στραβό ο κόσμος?
Δεν του άρεσε κάτι?

Δεν μπορεί ο Κ Σταυρινάδης να ήταν τόσο λαοπλάνος και με αυτό να κατάφερε να τον ψηφίσει η μισή Ικαρία.
Περιμένω επίσης να δω αν ο Κ Σταυρινάδης θα είναι κάνει όντως μία αλλαγή (προς το καλύτερο)

Ανώνυμος είπε...

δε τα βρήκαν με τον Καμμένο και τώρα τον κράζουν. διώξαν τα πλοία από το νησί και τώρα τους φταίνε οι εφοπλιστές. ο Ριζοσπαστης τόσα χρόνια κάνει προπαγάνδα και τους πείραξε η Καθημερινή. τι να πει κανείς γι' αυτλα τα λατομα και γι΄αυτλα τα μυαλά

Ανώνυμος είπε...

το κκε εδιωξε τα πλοια απο την ικαρια?τι αλλο θα ακουσουμε πια...
και στη σαμο δεν πηγαινε καραβι,και στους φουρνους δεν πηγαινε καραβι,εκει ομως -συμφωνα με τη λογικη σας-δεν εφταιγαν οι δημαρχοι ε?
να δουμε τωρα με τον σταυριναδη αν θα ερχονται ή οχι...να δω τι θα μας λετε τοτε....
λες και ειναι στο χερι των δημαρχων να ελεγξουν την ασυδωσια των εφοπλιστων....

Ανώνυμος είπε...

Ένα τρανό παράδειγμα για το πως τιμωρεί ο λαός τους αλαζόνες...Πρίν μερικές ημέρες η Αλέκα έκανε λόγω για τριχοτομημένο Συνασπισμό και διαλαλούσε οτι θα χτυπήσει κάτω σαν χταπόδι το ΠΑΣΟΚ... τώρα όμως δεν τη βλέπουμε να μιλάει που έχει κρυφτεί...

Ανώνυμος είπε...

σε λαθος εκλογες συμετειχατε συντροφοι....δημαρχο ικαριας ψηφιζε ο κοσμος... οχι για ευρωεκλογες...ο λαος ηθελε λυσεις για τα τοπικα προβληματα...οχι τις "σεβασμιες"πολιτικες σας αποψεις σας...που ειναι σε ολους γνωστες...δεν επεισε ο αντιμνημονιακοκαπιταλιστικοκυβερνητικος...και αλλα μπολικα αντι.. λογος σας..για τα αδεσποτα κατσικια,για την προστασια του φυσικου πλουτου, για το χωροταξικο και για τοσα αλλα μικρα και μεγαλα δεν αρθρωσατε λογο πειστικο...δεν σας φταινε οι εφοπλιστες .μονοι σας χασατε την εμπιστοσυνη του κοσμου...σας ευχομαι λιγη αυτοκριτικη...αλλιως σας ταιριαζει το ανεκδοτο με τον ποντιο που ανεβαινει αναποδα την πανεπιστημιου και ακουγοντας στο ραδιο πως καποιος παει αναποδα στο ρευμα λεει: μονο ενας ; εγω βλεπω χιλιαδες να πηγαινουν αναποδα....

Ανώνυμος είπε...

κανεις λαθος πατριωτη αν νομιζεις οτι ο κοσμος στην ικαρια εχασε την εμπιστοσυνη προς το κκε.εχεις ενα συμπαγες 47% απεναντι σε ενα 53% συνονθυλεμα λιγο απο πασοκ,λιγο απο συριζα,λιγο απο κουβέλη,λιγο απο τους ναζιδες του ΛΑΟΣ,λιγο νδ,ενα τουρλουμπουκι γενικως.
το λαθος που κανετε ειναι οτι χωριζετε τα προβληματα του καριωτη σε τοπικα και μη.λες και ο καλικρατης ηρθε απο αλλο πλανητη,λες και στους καριωτες δεν κοψανε μισθους-συνταξεις,λες και στους καριωτες δεν εστελναν σαπακια για βαπορια.το κκε τα εστελνε ή η κυβερνητικη πολιτικη αρικτα δεμενη με ορεξεις των εφοπλιστων?????

Ανώνυμος είπε...

...εχω μια απαντηση... ποιος θα μου κανει την σωστη ερωτηση; αχ συντροφε... εισαι αλλου... αυτοκριτικη...και λυσεις στα τοπικα προβληματα στο πλαισιο της ισχυουσας νομοθεσιας... οχι την μπαλα στην εξεδρα!το παιχνιδι παιζεται στο γηπεδο απο φορμαρισμενους ,ικανους αθλητες που το αγαπουν... αλλιως γιατι συμετεχετε σε αυτοδιοικητικες εκλογες αφου απο πριν δηλωνετε πως δεν μπορειτε να διοικησετε γιατι δεν συμφωνειτε με τους ισχυοντες νομους ; πρωτα αλλαξτε τους σε εθνικο επιπεδο και μετα διεκδικηστε τοπικες εξουσιες... η ικαρια δεν μπορει να καταστρεφεται και ο λαος της να βλεπει τα τρενα να περνουν...γιατι εσεις ειστε με το ενα ποδι μεσα και το αλλο εξω....Συντροφε πρεπει ολοι μας να βοηθησουμε και να εκμεταλευτουμε και την τελευταια χαραμαδα του συστηματος, να δωσουμε λυσεις στα πλαισια του δυνατου και του εφικτου στο νησι μας ΣΗΜΕΡΑ! γιατι αγαπητε συντροφε ΑΥΡΙΟ την Ικαρια θα την κατοικει μια νεα γενια
που πρεπει να παραλαβει απο εμας τουλαχιστον μια κατασταση αναστρεψιμη.....ο νοων νοητω...γιατι για κατι καλυτερο χλωμο το βλεπω...

Ανώνυμος είπε...

φισικα το 47% ειναι σεβαστο,αλλα το 53% περισσοτερο..τι εννοητε οτι το 53% ειναι ενα συνοθυλευμα ανρωπων???? τι εννοητε???ανθρωποι ειναι διαφορετικοι και ξεχωριστοι,πως βαζετε ταμπελες στους ανθρωπους??? αυτο κανατε τοσα χρονια,για αυτο χασατε,και το πασοστο σας θα εξατμιζετε σιγα σιγα.αρα φιλοι κκεδες το 47%ειναι συμπαγης,αρα και σωστο ε??ειναι το ιδιο ολοι,ολοι ιδιοι....πως τολματε και λετε αλλους φασιστες??φασιστομουτρα !!!

Ανώνυμος είπε...

φασιστες φιλαρακο δεν εννοουσα ολους,αναφερθηκα σε αυτους του ΛΑΟΣ(Ας μην αναλυσουμε τι ειναι το ΛΑΟΣ,απομιναρια της χουντας και χρυσαυγιτες εχει στις ταξεις του,καθως επισης κι ο αιβαλιωτης βουλευτης του ειναι...)
συνονθυλευμα φυσικα οχι ανθρωπων αλλα πολιτικων που εχει το καθε κομμα που στηριξε σταυριναδη(πασοκ-νδ-συν-λαος-κουβελης).
να εκμεταλλευτουμε την τελευταια χαραμαδα του συστηματος?συμφωνοι.αλλα για πιο συστημα μιλαμε?αυτο της μειωσης μισθων-συνταξεεων,απολυσεων,φοροεπιδρομης,παιδειας 2 ταχυτητων,ιδιωτικης υγειας?αν βρεις μια χαραμαδα εν μεσω αυτων ειδοποιησε μας,εδω θα μαστε...
στον φιλο που λεει οτι το ποσοστο σιγα-σιγα θα εξατμιζεται,ας μεινει με την ορεξη,ή μαλλον ας δει τα αποτελεσματα λιγο καλυτερα...

Ανώνυμος είπε...

το ΛΑΟΣ δεν ειναι τιποτα μπροστα σε ενα ΚΚΕ στην Ικαρια που οι δικοι του ηταν μονο οι καλοι και αξιολογοι και οι υπολοιποι σκαρτοι.Μην κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας,οι δημοτικοι υπαληλοι στην Ικαρια ειναι κατα 80% ΚΚΕ!!Ο κοσμος(ο νοημων κοσμος και οχι αυτοι με τις παρρωπιδες και την πλυση εγκεφαλου) αγανακτησε με τα κολλημενα μυαλα και τις αδικιες προς οφελος των (ας υποθεσουμε!!)κουμουνιστων.Ολοι μαζι κι ας ειναι διαφορετικοι τι με αυτο? τοπικες ειναι οι εκλογες..και αλλωστε αυτοι που βγηκαν δεν ειναι και τοσο κομματικοποιημενα ατομα,οσο οι υποψηφιοι της λαικης συσπ.Ολοι μαζι εναντια στο κουμουνιστικο κατεστημενο...γιατι στην Ικαρια το ΚΚΕ δρουσε σαν κομα εξουσιας,μην ξεχνιομαστε.Μην προσπαθητε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα...ελεος,εχουμε ματια και βλεπουμε και αυτια και ακουμε,ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

α και ειπες 53%συνοθυλευμα,αρα απευθηνοσουν σε ανθρωπους,δεν ειπες ενα ψηφοδελτιο συνοθηλευμα?? το 53%ειναι 3000 συμπολιτες μας ειναι πολιτικοι ολοι??οπως τα θες τα φτιαχνεις κουμουνοφασιστακι..

Ανώνυμος είπε...

και γιατι κατ'αναγκη ειναι κακο να κατσουν σε ενα τραπεζι 15 διαφορετικα ατομα με διαοφορετικες πολιτικες αποψεις?? εμενα μου φενεται καλο,ισως να βγουν πιο αντικειμενικες αποφασεις.Τοσα χρονια που αοφασιζαν ατομα που ζουσαν σε κουμουνιστικες φαντασιωσεις,ή (ακομα χειροτερα) κουμουνιστες με δεξιες τσεπες που εξηπηρετουσαν συμφεροντα,ηταν καλυτερα??

Ανώνυμος είπε...

...οποιος δεν θελει να ζυμωσει δεκα μηνες κοσκιναει...συντροφε..οχι μια..χιλιαδες χαραμαδες ,παραθυρα,πορτες ...
ευκαιριες υπαρχουν για οποιον θελει να δουλεψει για το κοινωνικο συνολο στην τοπικη αυτοδιοικηση!!οπως και χιλιαδες δικαιολογιες για τους τεμπεληδες...κριμα που το κομμα προσφερει την ιδια στεγη και στις δυο κατηγοριες...κριμα γιατι καποιοι ανθρωποι απο το χωρο εχουν δουλεψει και εχουν προσφερει εργο..οπως ο Σπυρος Τεσκος, ο Νικος Λαρδας κ.λπ που ομως η κομματικη σκοπιμοτητα του ΚΚΕ το απαξιωσε...κριμα που το κομμα τρωει τα παιδια του...τις αλλαγες δεν τις φερνουν οι κομματικες ταυτοτητες..οι ανθρωποι τις φερνουν με κοπο και μοχθο στο γηπεδο οχι στην εξεδρα!!!

Ανώνυμος είπε...

σωστος....

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα συμπατριώτες,
το φάγωμα για το εκλογικό αποτέλεσμ
α συνεχίζεται,απ' ότι βλέπω.
Το νησί μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ για να
ξεπεράσει την υστέρηση τόσων ετών.
Κανείς δεν θα κερδίσει από τη διχόν
οια παρά μόνο ανθρωποι που επιθυμού
ν την οπισθοδρόμηση και τη στασιμότ
ητα.
Την ποιότητα της νέας δημοτικής αρχ
ής θα την αξιολογήσουμε σε ορίζοντα
3,5 ετών.Ας μην 'δαιμονοποιούμε' πρ
οκαταβολικά τα πράγματα και τα πρόσ
ωπα.