Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

27 Νοε 2010

Βάλλει κατά ΠΝΟ η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), από την Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) απεστάλη στους φορείς η ακόλουθη επιστολή η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Απ. Βεντούρη:
ΠΡΟΣ
1) Δήμους νησιών - Υπόψη κ.κ. δημάρχων και μελών του Δ.Σ.
2) Νομαρχίες νήσων - Υπόψη κ.κ. νομαρχών και μελών Ν.Σ.
Κοιν/ση: 1. ΚΕΔΚΕ - Υπόψη κ. προέδρου
2. ΕΝΑΕ Υπόψη κ. Προέδρου
3. ΥΘΥΝΑΛ/Γρ. κ. Υπουργού
4. Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ: Συνέχιση απεργίας ΠΝΟ
Η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) θεωρεί υποχρέωση της να ενημερώσει τις κοινωνίες των τοπικών αυτοδιοικήσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού της νησιωτικής Ελλάδος για την εμμονή των «εργατοπατέρων» της ΠΝΟ να πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποίησεις για τρία συνεχόμενα εικοσιτετράωρα με αποτέλεσμα η νησιωτική Ελλάδα να αποκοπεί από την ηπειρωτική και τα νησιά να παραμείνουν χωρίς συγκοινωνία μεταξύ τους.
Τα αιτήματα της Ενώσεώς μας αφορούν μείωση του κόστους λειτουργίας των πλοίων αλλά και του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου επιβάτου, φορτηγού και ΙΧ αυτοκινήτου, ώστε οι νησιώτικες κοινωνίες και η επιχειρηματικότητα των νησιών μας να ανασάνουν. Παράλληλα αγωνιζόμαστε ώστε μέσω του φτηνότερου εισιτηρίου να αυξηθεί η κίνηση και να επιτευχθεί η επιβίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Αν πτωχεύσουν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνιακές μας επιχειρήσεις το κράτος θα τις επιδοτήσει με χρήματα που θα πληρώσουν τελικά οι Ελληνες φορολογούμενοι από το σημερινό τους υστέρημα.
Ενώ τα αιτήματά μας στοχεύουν στη μείωση του κοστολογίου λειτουργίας των επιβατηγών πλοίων μας με παράλληλη προσπάθεια να γίνει φτηνό το ακτοπλοϊκό εισιτήριο, η ΠΝΟ απροσχημάτιστα με θράσος και υποκρισία ζητά μόνο αυξήσεις μισθών, επιδομάτων και δώρων, στρεφόμενη κατά της συλλογικής προσπάθειας του ελληνικού κράτους να φύγουμε όλοι από την εθνική οικονομική κρίση και την πτώχευση, κρυπτόμενοι πίσω από τα δήθεν δικαιώματα που τους παρέχει «το κλειστό τους επάγγελμα».
Τυχόν περαιτέρω οικονομική επιδείνωση των νησιωτικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχει ως γενεσιουργό αιτία μόνο το αίτημα αυξήσεως μισθολογίου των ναυτικών.
Κατά το παρελθόν όταν οι εταιρείες πλοιοκτησίας είχαν χρήματα, υποκύπτοντας στους εκάστοτε εκβιασμούς της ΠΝΟ χορηγούσαν ικανοποιητικές αυξήσεις. Για το έτος 2010 ενόψει πιθανής πτώχευσης αδυνατούν οι εταιρίες μας να χορηγήσουν αυξήσεις μισθών, επιδομάτων και δώρων για να μην επιταχύνουν το χρόνο πτωχεύσεώς των.
Μόνο η αγανάκτηση, η περιφρόνηση και η χλεύη των νησιωτών, των ταξιδιωτών και των τουριστών προς τους επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΠΝΟ είναι ικανές να καταδικάσουν την απαράδεκτη προσπάθεια ενθυλάκωσης επιπλέον χρημάτων για την ενίσχυση των ήδη υψηλοτάτων πράγματι καταβαλλομένων αποδοχών τους.
Ζητάμε από τους επικεφαλής της Δημαρχιακής και Νομαρχιακής νησιωτικής αυτοδιοίκησης να ενώσουν μαζί μας τις φωνές τους για μείωση του ΦΠΑ των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, στο 6,5% όσο αυτό των τουριστικών υπηρεσιών. Ζητάμε την κατάργηση των μη ανταποδοτικών υπέρ τρίτων κρατήσεων (χαράτσια) ώστε να μειωθεί ισόποσα το αντίτιμο του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου υπέρ των οικονομιών των νησιών και των νησιωτών.
Οι νησιώτες ήδη από τη φορολόγησή τους ενισχύουν τις επιδοτήσεις του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών πρωτευούσης των ΚΤΕΛ και των λοιπών μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ας μην αναγκάσουμε όλους τους Ελληνες φορολογούμενους της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδος να καταβάλλουν επιπλέον φορολογία για την επιδότηση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών σε περίπτωση πτωχεύσεώς τους.
Για την Ενωση
Επιχειρήσεων Ναυτιλίας
Απόστολος Βεντούρης
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: