Ετικέτες

Ικαρία (240) Ελλάδα (136) Εκλογές 2010 (114) Περιφέρεια Β.Αιγαίου (107) Περιβάλλον (96) Ακτοπλοϊκό (71) Πολιτική (60) Πολιτισμός (55) Τ.Αυτοδιοίκηση (54) Κινητοποίηση (53) Σάμος (50) Ικαριώτες (42) Πλημμύρα 2010 (42) Υγεία (41) Βαρδίκος (37) Ικαριακή Ραδιοφωνία (36) Αρχιπέλαγος (34) Θέσεις (33) Αθλητισμός (31) Καιρός (28) Εκδηλώσεις (26) Σύλλογοι (26) Φύση (23) Κόσμος (22) Δήμος Ικαρίας (21) Ενέργεια (20) Μαγειρική (20) Νομαρχία (17) Διαχείρηση Απορριμάτων (16) Εκπαίδευση (16) Μπάσκετ (15) Φούρνοι Κορσεών (14) Βόρειο Αιγαίο (13) Ιστορικά (12) Οικονομία (12) Αερομεταφορές (11) Δήμος Αγίου Κηρύκου (11) kavopapas.gr (10) Natura 2000 (9) Τουρισμός (8) Europedirect (7) Δήμος Ραχών (7) Ποδόσφαιρο (7) Φεστιβάλ Ικαρίας (7) Οδικό δύκτιο (6) Εξωτερική Πολιτική (4) Εταιρεία Ικαριακών Μελετών (4) Νησιά (4) Συγκοινωνίες (4) Χοροταξικό (4) Άρτεμις Ταυροπόλος (3) Έπαρχος Ικαρίας (3) Βαρελόσκυλα (3) Ομογένεια (3) ikariamag.gr (2) Άγιος Κήρυκος (2) Ελεύθερη κατασκήνωση (2) Εξπρές Σαμίνα (2) Επαρχείο Ικαρίας (2) ΠΑΜΕ (2) Σκάκι (2) ikarianet.gr (1) Εθελοντισμός (1) Μουσική (1) Σύλλογος Ικαρίων Επιστημονων (1)

13 Νοε 2010

Ο πανικός και η αμετανοησία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας

Αυτή τη φορά ο σχολιασμός θα είναι σύντομος.
Τα εύσημα συνεχίζονται· αυτή τη φορά τα μοιράζομαι και με τον κ. Αλαφούζο, προφανώς γιατί «τόλμησε» να επιτρέψει σε εφημερίδα του να γραφτούν «τέτοια πράγματα» για το καθεστώς του ΚΚΕ Ικαρίας και δεν ακολούθησε «ριζοσπαστικές» τακτικές προπαγάνδας… Ας μην ανησυχούν όμως τόσο πολύ στη Λαϊκή Συσπείρωση, διότι για να περιγράψει κάποιος τις συνθήκες των τελευταίων τετραετιών που δημιούργήθηκαν από τα πεπραγμένα της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ικαρία, δεν θα βρεθεί εύκολα εκδότης να διαθέσει τόσο χώρο στα έντυπα του.
Το πρόβλημα, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι το «κεφάλαιο» αλλά το τι έχει μέσα στο κεφάλι του ο καθένας. Το αν δηλαδή θέλει να δημιουργεί συνθήκες πλύσεως εγκεφάλου στου άλλους και διαρκούς κυνηγιού μαγισσών, λόγω προφανούς έλλειψης επιχειρημάτων στον αντίλογο και έλλειψης εξηγήσεων για τις διοικητικές και πολιτικές του ανεπάρκειες. Πολλά τα παραδείγματα των άλυτων προβλημάτων για το νησί μας.
Η αγωνία του τοπικού κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ικαρία, που πάντα έβαζε και θα συνεχίσει να βάζει τα συμφέροντα του Περισσού, πάνω από τα πραγματικά και ωφέλημα συμφέροντα του Τόπου μας και της εν συνόλω κοινωνίας του, έχει προφανώς κορυφωθεί και οδηγείται για ακόμη μία φορά σε κινήσεις πανικού, μωρολογίας και φτηνής προπαγάνδας.
Η προσπάθεια πόλωσης της τελευταίας στιγμής είναι φτωχή και ανίκανη να καλύψει τη σύσσωμη βούληση για μία Πανικαριακή Αλλαγή και να καλύψει τα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας που υπονομεύουν και υποβαθμίζουν την Ικαριώτικη ευημερία όπως η ελλειπής καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, των παραλιών και των θαλασσών μας, την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των μετακινήσεων, την λειτουργικότητα των λιμανιών και ούτω καθ’ εξής. Η πρόσφατη, άλλωστε, εκδήλωση της επιθυμίας του κ. Σταμούλου τα λέει όλα: «Τι είμαστε; Νησίδα ευημερίας σε μια ρημαγμένη χώρα;»!!!). Είναι γνωστό, ότι το καυχώμενο έργο του απερχόμενου δημάρχου, το «λιμάνι» του Ευδήλου είναι και το πιο αμφιλεγόμενο που έγινε ποτέ στην Ικαρία!
Μετά βεβαιότητας και εξ ιδίας τεχνογνωσίας και ναυτικής εμπειρίας, μπορώ να βεβαιώσω (όπως και πολλοί άλλοι ειδικοί) ότι δεν πρόκειται για νέο λιμάνι αλλά για ένα χώρο στάθμευσης και επέκτασης του χώρου της κεντρικής πλατείας. Η νέα προβλήτα, είναι παντελώς αχρείαστη, για να μην πω άχρηστη, για την ασφαλή πρόσδεση Ακτοπλοϊκού καραβιού, εκτός κι αν επικρατούν συνθήκες ανέμων μηδέν μποφόρ!
Έτσι, το πρόβλημα της προέλασης όλων των αφιξοαναχωρούμενων οχημάτων και επιβατών, έστω χρησιμοποιώντας τη νέα γέφυρα (όποτε κι αν αυτή παραδοθεί) δεν λύθηκε και θα συνεχιστεί για πάντα αφού θα πρέπει να συνεχίσουν να διέρχονται από την υπάρχουσα βόρεια προβλήτα μέσω του παραλιακού δρόμου.
Ας αγγίξουμε ταχαίως και το θέμα των απορρημάτων και ειδικά το μοναδικό «σύστημα συλογής και ανακύκλωσης» που εφαρμόζεται από την Τρόικα των Δημάρχων Ικαρίας εδώ και χρόνια. Δεν είναι ούτε Χ.Υ.Τ.Α. (Χώροι Υγειονομιλκής Ταφής Απορριμάτων) ούτε Χ.Υ.Τ.Η (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολλειμάτων). Είναι οι… Χώροι Ελεύθερης Συσσώρευσης Ταφής κι Ανακύκλωσης (Χ.Ε.Σ.Τ.Α. δηλαδή) σαν το χώρο που υπάρχει για τη Νότια πλευρά πριν το Φάρο (Χ.Ε.Σ.Τ.Α. ΑΓ. Κηρύκου;), για τη Βόρεια κοντά στο Φύτεμα (Χ.Ε.Σ.Τ.Α. Ευδήλου;) κι άλλοι τέτοιοι «μίνι» χώροι ανά το νησί - όπου κάποιοι μπορούν να εναποθέτουν ανεξέλεγκτα το οποιασδήποτε μορφής μηχανικό ή ηλεκτρολογικό υπόλλειμα (για εκείνους που το επιθυμούν, υπάρχουν και οι ανάλογες αποδεικτικές φωτογραφίες). Κατά τα άλλα υπάρχουν και πολύχρομοι κάδοι να σπάνε τη μονοτονία μας τοποθετημένοι και μπροστά από ιστορικά μνημεία και αγάλματα για να προβάλλονται περισσότερο από αυτά. Όπως σπάνε και τη μονοτονία του απείρου φυσικού κάλλους των Ικαριώτικων τοπίων τα εκατοντάδες εγκαταλελημένα αυτοκίνητα τα οποία σε περίπου 1000 χρόνια θα πετύχουν τη φυσική ανακύκλωση τους.
Αυτά δεν συμβαίνουν, όμως, ούτε στην  Κούβα για την οποία ο απερχόμενος δήμαρχος Ευδήλου δήλωσε ότι θαυμάζει: «Δεν μας ενοχλεί να μας λένε έτσι» λέει ο κ. Σταμούλος. «Καμαρώνουμε κιόλας, μακάρι να μοιάσουμε στην Κούβα». Κι εγώ δεν μπορώ να μην αναρρωτηθώ και πάλι: ο κ. Σταμούλος θαυμάζει το σύστημα ΚΚΕ Κούβας που απολύει 500.000 δημοσίους υπαλλήλους και θέλει να πλασάρει εαυτούς και αλλήλους ως αντι-Μνημονιακούς; Έλεος! ΠΑΜΕ όλοι μαζί να δώσουμε ένα τέλος στην υποκρισία, την ανεπάρκεια και την κατάντια. Το Μέλλον ανήκει στον Τόπο μας και όχι στον Περισσό ή σε αυτόκλητους μηχανορράφους.

Γεώργιος Γ. Σπανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: